Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Whitepaper 'Tien topics voor de pensioenfondsbestuurder' | Aon Nederland

362 views

Published on

Deze whitepaper behandelt de volgens Aon belangrijkste thema's waar pensioenfondsbestuurders op dit moment mee te maken hebben.

Published in: Economy & Finance
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Whitepaper 'Tien topics voor de pensioenfondsbestuurder' | Aon Nederland

  1. 1. Whitepaper Inhoud: 1 Inleiding 2 2 Top Tien Topics 3 - Financieel toezicht 3 - Verklaring Beleggingsbeginselen 6 - Het pensioenakkoord 6 - Risicomanagement 7 - Deskundigheid 8 - Governance 9 - Communicatie 9 - Uitvoeringskosten 10 3 Conclusie 12 4 Aanbevelingen 13April 2012 (Euro)landen die op de rand van faillissement verkeren en banken die omvallen. Meer dan honderd Nederlandse pensioenfondsen die de benodigde dekkingsgraad niet halen. Pensioenfondsbestuurders die kennistoetsen en vergaande verantwoording moeten afleggen. Consolidatie die in de laatste tien jaar leidde tot een halvering van het aantal pensioenfondsen. De omgeving van pensioenfondsbestuurders is de afgelopen tijd drastisch veranderd. En hoewel Nederland internationaal gezien nog altijd een sterk en robuust pensioenstelsel heeft, zijn ook hier vaste waarden en zekerheden verdwenen. De kunst is om juist in deze onzekere tijden grip te houden op de situatie. Deze whitepaper behandelt de volgens Aon Hewitt belangrijkste thema’s waar pensioenfondsbestuurders op dit moment mee te maken hebben. Elk van deze onderwerpen heeft zijn eigen onzekerheden. Maar voor ieder thema zijn er ook mogelijkheden om ‘in control’ te blijven en regie te houden. Tien topics voor de pensioenfondsbestuurder Lees de volledige whitepaper op www.aon.nl/slideshare

×