Lliçons apreses

114 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
114
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
19
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Lliçons apreses

 1. 1. LLIÇONS APRESES EN ALTRES CONTEXTOS JISC (Joint Information System Committee) Tangible Benefits of Learning
 2. 2. University of Central Lancashire - Accessible online training for Health Care professionalsEl cas agafa com a punt de partida el constructivisme. És totalment en línia AVANTATGES● L’accés per part dels alumnes des de qualsevol lloc del mon.● El canals de comunicació establerts van ser molt ben valorats.● Als alumnes els hi va agradar molt els sistemes d’interacció establerts, també trobaven que el mètode establert qüestionava el coneixement establert que tenien sobre el tema.● Hi havia accés a un repositori d’animació.
 3. 3. University of Central Lancashire - Accessible online training for Health Care professionals● El disseny d’exercicis basats en la reflexió crítica i els treballs d’estudis de casos a través dels taules de discussió o fòrums han estat crucials per a l’èxit del curs.● L’avaluació continua ofereix retroalimentació que pot incidir en el desenvolupament del programa i proveir les fortaleses i debilitats del consultor.● Aquest procés repetitiu durant el procés de la formació es considera fonamental a la producció de l’aprenentatge efectiu.● També ha estat valorat molt positivament les discussions sincròniques i asincròniques en els treballs d’estudi de casos i els exercicis de reflexió, molt útils per l’aprenentatge de l’estudiant, per la transferència de coneixement i per a la comunicació estudiant/tutor.
 4. 4. University of Central Lancashire - Accessible online training for Health Care professionals DESAVANTATGES/INCONVENIENTS● En quant a l’organització, amb la primera entrega encara no estava completament desenvolupat el sistema de matrícula ja que era el primer curs completament en línia● La posada en marxa es va retardar degut a que l’enteniment entre la part acadèmica i la tecnològica de vegades costava.● Va haver problemes d’accés al servei de biblioteca que no sempre es podia resoldre a través del suport tècnic.
 5. 5. University of Central Lancashire - Accessibleonline training for Health Care professionals DESAVANTATGES/INCONVENIENTS● El consultor davant del la manca d’ús del tauler de discussió va oferir més informació a la introducció de cada sessió, també va dinamitzar els fòrums a través de missatges abans de que comencés el mòdul.● També es va decidir donar més informació sobre el qüestionari degut a la baixa complementació així com informació afegida als alumnes amb més dificultats.● Es va detectar que el “video-streaming” no funcionava en ocasions concretes
 6. 6. Newcastle University - Use of e- portfolios to develop a reflective approach in medicineLe-Portfolio va ser desenvolupat com a mètode que fomentalapropament reflexiu. El sistema havia de ser de fàcil lliurament i a lavegada suficientment flexible per a utilitzar-se en diferents contextos.El disseny havia de ser a prova de canvis constants al programaamb múltiples punts dentrada. Le-Portfolio estava incrustat en unaEVA utilitzada per estudiants de medicina.Le-Portfolio es va desenvolupar al voltant de les necessitatspedagògiques i daprenentatge, amb un alt nivell de participació delsinteressats en lloc de ser "conduït" per la tecnologia.Aquesta eina requereix una revisió contínua (amb la participació delsestudiants) a mesura que canvien les necessitats.
 7. 7. Newcastle University - Use of e- portfolios to develop a reflective approach in medicine PROBLEMES I REPTES PREVISDegut a la mobilitat dels estudiants durant la seva residència,laccés ha de ser molt fiable des de qualsevol lloc.El sistema havia de ser fàcil dusar i intuitïu per a garantir lèxit.Encara hi ha gent que prefereix el paper i els directors són moltcautelosos amb la introducció de les noves tecnologies.
 8. 8. Newcastle University - Use of e- portfolios to develop a reflective approach in medicine AVANTATGES● Una gran majoria dels estudiants van considerar molt útil lexperiència, confirmant que havia influenciat a la seva forma d’apropar-se al coneixement.● Estalvi de paper.● La institució va poder dedicar-se a recolzar altres projectes degut al temps que li deixava la naturalesa flexible de le-Portfolio● La Universitat va canviar a un currículum basat en objectius relacionats amb el NHS (National Health Service) i els cosos professionals. Le- Portfolio recolza laprenentatge per objectius i la demanda creixent de professionals reflexius que puguin administrar el desenvolupament de la seva pròpia formació continuada.
 9. 9. Newcastle University - Use of e- portfolios to develop a reflective approach in medicine DESAVANTATGES/INCONVENIENTS● Es van trobar amb alguns problemes pedagògics ja que leina es va de forma interna i va a haver dadaptar-se a diferents requeriments del currículum.● Els fulls que havien de ser signat pels supervisors es podien imprimir i sestalviava el supervisors lentrada a lEVA● la col·laboració entre leina i el sistema de la Universitat va ser dificultós ja que la primera estava desenvolupada en Open Source i la segona amb sistema microsoft
 10. 10. Sheffield Hallam University - Use of a VLE to introduce contemporary resourcesEl model de-learning va ser dissenyat pel tutor del mòdulespecíficament tenint en compte les necessitats dels estudiants, enformat mixta presencial i en línia. Com a tal, el mòdul ha estatdissenyat basat en eines multimèdia i que facilitin la interacció, estracta dinvolucrar a lestudiant a través de la referències culturals ipermetrels contribuir amb el seu propi material i experiències perdesenvolupar una comunitat de pràctica. Les activitats en el mòdultenen com objectiu satisfer les necessitats expressades pelsalumnes: una tasca demana als estudiants treballar en grups perdissenyar una estratègia de comercialització dun nou medicament iaquest és seleccionat pels altres estudiants en la votació de tipus“Gran Hermano”
 11. 11. Sheffield Hallam University - Use of a VLE to introduce contemporary resources AVANTATGES● El mètode davaluació permet a lestudiant motivat per dur a terme al nivell de la seva capacitat acadèmica.● Més interès acadèmic ha ajudat a crear importants taxes de retenció al llarg dels dos seminaris daquest mòdul: prèviament els nivells dassistència podien caure un 25%, però aquest no és el cas en aquest mòdul.● Lús de le-learning ha donat als responsables del mòdul un major control sobre el procés i ha permès loportunitat dactualitzar amb freqüència material i comunicar-se regularment amb els estudiants de manera individual i col·lectiva.
 12. 12. Sheffield Hallam University - Use of a VLE to introduce contemporary resources AVANTATGES● Sha augmentat el rendiment general: les hores dedicades del professorat, als objectius estratègics de la institució i taxes de retenció.● Lestalvi en la impressió, enviament i administració de- learning i avaluació en línia estan sent realitzats amb èxit.
 13. 13. Sheffield Hallam University - Use of a VLE to introduce contemporary resources DESAVANTATGES/INCONVENIENTS● La transferència dimpressió en línia ha fet que als alumnes shagin hagut dadaptar a les competències de lectura en pantalla, però per a alguns estudiants que prefereixen imprimir ells mateixos hi ha la percepció que es tracta duna transferència dels costos financers de la Universitat per a lestudiant (i que el pagament es dues vegades!).● Lobjectiu dutilitzar fonts i materials referenciats culturalment ocasionalment ha produït problemes de drets dautor: això sestà abordant amb lajuda i lassessorament dexperts de la institució.● El nivell de resistència per part dalguns professors existeix, aquesta actitud és fonamentalment cap a lavaluació en línia i lús de lEVA.
 14. 14. Swansea University - Collaborative teaching and video-conferencing in ClassicsVa haver formació tant al personal com als estudiants pergarantir lèxit del programa. La metodologia utilitzada a laclasse on es fa ús de la vídeo conferència està basada en unaalta participació per part dels estudiants. Quant acabalassignatura els estudiants donen la seva valoració per tal demillorar el sistema.
 15. 15. Swansea University - Collaborative teaching and video-conferencing in Classics AVANTATGESGràcies a lacord entre les tres Universitats (Cardiff, Lampeter iSwansea):● molts són els estudiants que es beneficien daquesta eina.● hi ha gran varietat de conferències● hi ha un estalvi considerable, ja que son molts els camps tractats per especialistes sense que cada Universitat hagi de tenir experts a la matèria
 16. 16. Swansea University - Collaborative teaching and video-conferencing in Classics AVANTATGES● Es sistema de Videoconferències optimitza el temps del personal per les tres institucions, fomenta el treball col·laboratiu que és beneficiós per a la investigació liderada per les comunitats. També permet el desenvolupament dun gran grup destudiants.● El benefici de lensenyament com a part dun equip més ampli i, de vegades els col·legues daltres institucions assistir al seminari.
 17. 17. Swansea University - Collaborative teaching and video-conferencing in Classics DESAVANTATGES/INCONVENIENTS● Petits grups destudiants poden sentir aïllats dels membres del personal si es troben en una altra institució.● El gran ús de la xarxa per les conferències ha fet que de vegades segui difícil reservar una sala de forma normal● Hi ha una necessitat dequilibrar lensenyament entre institucions. Així, cada un dels tres departaments tracta doferir almenys un mòdul.

×