Guia d'aplicacio pels docents

84 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
84
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Guia d'aplicacio pels docents

 1. 1. Guia d'aplicació pels docents SemFYC-UOC
 2. 2. Presentació En aquesta guia es tractaran les diferents tasques que han de desenvolupar els diferents agents: coordinador/a, autor/a i tutor/a, les normes editorials dels materials que s'elaboren i consells sobre la publicació de contiguts al Campus. Establirem l'estructura d'un curs, els estàndars d'avaluació i els canals de comunicació.
 3. 3. Què és l'e-learning Hem de partir de la premissa que l’e-learning no és una metodologia d’aprenentatge sinó que és una nova forma de presentar aquest aprenentatge. Segons Win Jochems i altres, (2004) l'e-learning és “qualsevol acció que fem ha de mantenir la interacció adequada entre els recursos i les metodologies educatives, la tecnologia que usarem i la manera d’aplicar-la, i les finalitats i les estratègies institucionals necessàries”
 4. 4. Model instruccional ASSURE El model ASSURE es un apropament constructivista al desenvolupament del disseny d’una activitat:
 5. 5. Tasques de coordinador/a Serà l'enllaç amb la Secretaria de cursos de semFYC i realitzarà la distribució i seguiment de la feina dels autors/es. Ha de facilitar, abans de començar amb l'elaboració del text els nom dels autors/es que hi participaran així com l'esquema del curs. Es solicitarà l'acreditació a la Comissió de Formació Continuada i el/la coordinador/a ha d'ajudar a la Secretaria a omplir el formulari. Planificarà els aspectes del curs i la posada en marxa. Farà de guia als tutors/es. Farà seguiment dels alumnes i tutors i del correcte funcionament del curs.
 6. 6. Tasques d'autor/a i tutor/a Elaboraran la part del curs que els hi correspongui, es comprometen a lliurar-ho dintre del periode establert.  Es comprometen a seguir les normes de redacció i estructura dels continguts establerts pel tutor/a i/o el coordinador/a. Compromís de cumplir amb les directrius del curs. Dinamitzar els foros. Presentar els continguts als estudiants. Animar i estimular la participació. Orientar als/les estudiants/es a l’entorn. Dinamizar l’ acció formativa i la feina en xarxa. Supervisar la feina dels alumnes i el seu progrés. Conduir els continguts i al finalitzar cada tema resumir els continguts bàsics. Resoldre dubtes que tinguin els alumnes.
 7. 7. Estructura curs on-line Contingut teòric Artícles científics Bibliografia de suport avaluable Cas pràctic Autoavaluació La metodologia que poposem als docents és l'alternança entre els aspectes teòrics aportats en les diferents unitats temàtiques, la lectura de materials complementaris, la resolució de casos pràctics i el debat entre els participants.
 8. 8. Canals de comunicació
 9. 9. Estàndards d'avaluació 5-10 preg. multiple choice (totes les respostes comentades) Autoavaluació Debat sobre cas pràctic al fòrum Avaluació final 20-40 preg. multiple choice
 10. 10. Publicació de continguts Activitats: recursos, els fòrum i els qüestionaris Recursos: continguts digitals, articles relacionat adreces web. També el manual de la plataforma, la benvinguda, el calendari d'activitats i la metodologia Tres tipus de fòrum: presentació d'alumnat, consultes tècniques i cas pràctic. Dos tipus de qüestionaris: autoavaluació i avaluació final
 11. 11. Continguts complerts d'aquest presentació http://tfmsemfyc.wikispaces.com/ Antonia Sánchez Hernadez Treball fi de Màster: implementació Projecte d’implementació de la política de qualitat a la gestió dels cursos on-line a la semFYC

×