Reunió 23 10-12

220 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
220
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Reunió 23 10-12

 1. 1. Reunió pares 5è A curs 2012-13CP Angel Ruiz i Pablo
 2. 2. ORGANITZACIÓ I HORARI Relació de mestres i àrees Horari lectiu: 8,30- 13,30h.- Horari atenció a les famílies: dilluns de 13,30-14,45h. També serà possible qualque dimarts capvespre (xerrar amb tutor prèviament)-Antoni Medina: Tutor, català (3h.30), castellà (3h.30), mates (3h.30), medi (3h.30), estudi (1h.) i tutoria (45)- Paqui Olives: suport (3h.30)-Pilar Puente: anglès ( 3h.)- Ignasi Jover: ed. física (2h.)- Carme Garcia: música (1h.)- Marvi Capó: religió (1h.)- Tallers: tots els mestres de cicle (1h.15)
 3. 3. OBJECTIUS CURS● Assolir les 4 operacions bàsiques de càlcul (suma, resta, multiplicació i divisió), adequades al cinquè curs.● Presentar les feines amb un mínim de netedat, claretat, bona cal·ligrafia, coherència i ortografia.● Augmentar lautonomia de lalumnat i aprendre a treballar en equip cooperativament.● Treballar el raonament de problemes i les possibles solucions daquests.● Millorar lexpressió i comprensió oral i escrita en les 3 llengües.● Fomentar la lectura: dos dies a la setmana dedicarem 30 a la biblioteca daula, a més de lectures de diferents tipus de textos i de la lectura dels llibres obligatoris de cada trimestre.● Aconseguir entre tots un bon clima daula i una bona convivència que faci més factible laprenentatge.
 4. 4. NORMES DE CLASSE1) DOBLE R:- RESPECTE: a qui? Amics, mestres i companys. Evitarem: discriminar, acusar, lagressió física i verbal, amenaçar, xantatjar i a les normes de comunicació.- RESPONSABILITAT: del propi alumne als deures, exàmens, feines a lescola i del material.2) NORMES de cicle: les tenen signades i aferrades a lagenda.3) DRETS I DEURES: tenen un full i també estan penjats darrera la porta.
 5. 5. LAGENDA ESCOLAR - Lagenda escolar té dues funcions bàsiques:● Ajudar a lalumne a organitzar-se: - Horari de classe - Dates per entregar deures i treballs - Dates per proves puntuals, etc.● Relació pares/mares- tutor ( relació família- escola) - Justificació retards i absències - Sol·licitud per sortir de lescola - Seguiment del treball escolar - Sol·licitud dentrevista● Important que voltros la reviseu de tan en tant ( segons autonomia alumne)
 6. 6. ORDINADORS PORTÀTILS● PLA DE MODERNITZACIÓ EDUCATIVA: - Un mini portàtil dús individual per tots els alumnes de 5è i 6è - Una pissarra digital interactiva, ordinadors daula, altaveus i projectors per totes les aules de 5è i 6è - Un carretó per carregar, emmagatzemar i transportar els ordinadors● - També tenim unes normes específiques dels ordinadors.
 7. 7. COM TREBALLAM A CADA ÀREA?1)CATALÀ: DILLUNS: Tipologies textuals (mig grup): Biografia, carta, còmic, poesia, text instructiu...A la vegada que es treballen aquestes tipologies també treballam la comprensió i expressió oral i escrita.DIMARTS: Gramàtica i ortografia (mig grup) i comprensió i expressió oral i escrita. (suport Paqui)DIVENDRES: Lectura dun llibre cada trimestre (mig grup): “La mà negra”: lectura per capítols, portada amb dibuix, activitats de comprensió i resum. Quadernet “Bona ortografia sense esforç”2)CASTELLÀ: DILLUNS: Gramàtica i ortografia i comprensió i expressió oral i escrita.DIMARTS: Lectura dun llibre cada trimestre: “Las fábulas de Esopo”:Lectura duna o dues fàules i treballs posteriors de comprensió i/o representacions teatrals en petit grup.DIMECRES: “Notícia”: Cada setmana un alumne haurà de preparar, estudiar, exposar i preparar activitats duna notícia. (suport Paqui)
 8. 8. 3) MATEMÀTIQUES: DILLUNS i DIJOUS: càlcul i desenvolupament dels temes:- Reforçar operacions bàsiques: suma, resta i multiplicació- Dividir per 2 i 3 xifres- Fraccions- Decimals- GràficsDIVENDRES: Resolució de problemes (suport Paqui). Intentam que siguin funcionals, que puguin trobar a situacions de vida quotidiana.Quadernets dactivitats: Càlcul 5 i Problemes 5.4) MEDI: DILLUNS, DIMARTS I DIJOUS:Normalment treballarem en petits grups de treball. Cada grup ha de cercar i preparar una part del tema i després lexplica a la resta del grup:- Recerca dinformació – Organització de la informació – Treball escrit i preparació de lexposició oral – Avaluació del treball en grup i prova escrita de cada tema.
 9. 9. TALLERS: Cada dijous de 12,15 a 13,30Els alumnes sagrupen per cicle (5è i 6è mesclats)- Dibuix tècnic: Fèlix- Reciclatge: Bego- Informàtica: Toni- Teatre: Debo- Cuina: Cam- Modelatge: Fanny- Pintura: Marta
 10. 10. AVALUACIÓ Lavaluació és contínua i es realitza amb la intenció de conèixer el progrés dels alumnes. Alguns criteris que es tindran en compte són:● Nivell dadaptació al grup i a la dinàmica del cicle● Realització del deures i treballs de forma habitual● Assimilació dels hàbits de comportament● Assimilació dels continguts● Presentació amb ordre i netedat dels treballs● Les notes dels controls i exàmens● IMPORTANT: que els alumnes sapin com seran avaluats, que és el que volem que facin i quin criteris aplicarem
 11. 11. BLOG DAULALA DIRECCIÓ ÉS: “CINQUEAESCASTELL.WORDPRESS.COM”-La idea és tenir una eina més perque els alumnes puguin accedir per trobar informació de treballs, deures i pàgines web interessants, i a la vegada, servesqui tant a ells com als pares i mares per veure què i com esteim treballant i les activitats complementàries (sortides, festes, fotos...)- També hi ha lopció de deixar comentaris a les diferents pestanyes existents.
 12. 12. DEURESLobjectiu és que aconsegueixin un hàbit de feina diari:Comentar graella horari capvespreDeures fixes:-Mates: Quadernet de càlcul i de problemes i fitxa del tema.-Català: Fitxa activitats “La mà negra” i fitxa activitats.-Castellà: Activitats llibre lectura, fitxa notícia i fitxa del tema.-Medi: Fitxa recerca dinformació i treballs més puntuals dels temes treballats.
 13. 13. ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES-Excursió pel “camí de cavalls”: una cada trimestre.- Programa escacs a les escoles (2n trimestre)- Diferents sortides puntuals pes poble dEs Castell i a Maó: espectacles musicals o teatrals- Sortida de colònies a Son Putxet de 2 dies (2n trimestre)- Celebracions de festes i costums populars: Tots sants, Nadal, carnaval, etc.
 14. 14. Què podem fer els adults pels infants?- Autoestima: Valorar la feina ben feta i ser positius (donar més importància als processos que als resultats)- Diàleg: que hi hagi un espai de comunicació, que se senti escoltat, que conti coses, problemes, dificultats, guanys, etc.- Vida saludable: alimentació equilibrada, fer altres activitats ( sense angoixar-se), hàbits dhigiene, etc.- Hàbits: afavorir els destudi, dordre, de constància- Llegir: afavorir aquesta activitat, per plaer, per aprendre, per saber, per gaudir, per imaginar, per...
 15. 15. I per acabar...● “Els al·lots són lents per obeir, però ràpids per imitar” Ponç Pons● “Recuerda que el avance no es cuestión de hacer esfuerzos extraordinarios, sino de hacer cosas ordinarias extraordinariamente bien, consistentemente. Hasta que se vuelva un hábito” Alejandro Szilagyi● “La educación es lo que queda después de que uno ha olvidado lo que aprendió en la escuela” Albert Einstein● “Somos lo que hacemos dia dia, la excelencia pues, no es un acto, sino un hábito” Aristóteles
 16. 16. GRÀCIES PER LAVOSTRA ASSISTÈNCIA

×