Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Petit recull d'experiències sobre el sistema circulatori 2n

2,191 views

Published on

Published in: Education
 • Un #PBL excepcional. L´enhorabona per la feina d´integració entre els diferents coneixements: matemàtic, científic i lingüístic i per la manera de fer-los arribar a la comprensió a través de l´experiència.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Petit recull d'experiències sobre el sistema circulatori 2n

 1. 1. Petit recull d’experiències sobre el sistema circulatori Antònia Sastre Castell 2n de Primària CEIP Àngel Ruiz i Pablo
 2. 2. Definir la tasca
 3. 3. Subfases Definir tasca. Recerques científiques CONTINGUTS. Defineix la tasca (context + pregunta clau + producte) Abans la mestra defineix la tasca AVALUACIÓ. Defineix els criteris de qualificació i les eines i modalitats d´avaluació. Pensam quines proves d´av. inicial farem. Assegurar un Bon clima d´aula. Dinàmiques de cohesió de grup Dins l 1 Definir la tasca (context, pregunta, productes + criteris de qualificació) amb una activitat motivadora. ´aula. Què sabem?. Fer visible el pensament i compartir objectius d Laseqüència 2 ´aprenentatge.didàctica Què volem saber?. 3 Els alumnes enriqueixen la tasca amb les seves preguntes. 4 Classifiquem les preguntes. Guió d´investigació
 4. 4. QUÈ ÉS LA SANG I QUÈ HI HA DINS? Visualitzam la sang amb un microscopi i representam allò que hem vist.
 5. 5. Planificar-Cercar informació- Comprendre
 6. 6. Miram un vídeo per saber-ne més:I representam la sang amb plastilina:
 7. 7. QUANTA SANG TENIM AL COS? Per cada quilogram del nostre pes tenim 80 ml de sang1. Ens pesam: 2. Cercam el pes mig de 3.Calculam la la classe: quantitat de sang:
 8. 8. Descobrim la quantitat de sang que tenim al cos (pes mig) 2.400 ml = 2l 400ml
 9. 9. COM CIRCULA LA SANG PEL NOSTRE COS?Feim hipòtesis:
 10. 10. Tractar- escriure Planificar-Produir-RevisarDescriureDefinirInstruirExplicar•Comparar-constrastar•Causes-conseqüències•Problema-solucióJustificarArgumentar
 11. 11. QUÈ ÉS EL COR?Tenim clar que el cor és important pel nostre cos i per la circulació de la sang,així que hem anat llegint diferents informacions de diferents llibres (que hemduit a classe) sobre el cor. Ens hem adonat que tots els llibres diuen el mateixperò de manera diferent. Per concloure lactivitat, entre tots hem fet una plujadidees relacionades amb el cor (què és, com és, què fa....).
 12. 12. Llegint un fragment dun dels llibres que hem duit a classe, hem descobert coses novesi entre tots hem fet un escrit on hi queda reflectit:
 13. 13. REPRESENTAM (a la nostra manera) LA CIRCULACIÓ DE LA SANG Artèries Venes
 14. 14. Tractar- Comprendre • Comprensió digital i àudiovisual • Comprensió lectora • Comprensió oral • Comprensió artística
 15. 15. FEIM UN COR CASOLÀ Si el cor no batega la Quan el cor batega la sang no surt sang entra i surt
 16. 16. ESCOLTAM EL NOSTRE COR AMB UN ESTETOSCOPI
 17. 17. VEIM UN COR REAL, EL D’UN VEDELL
 18. 18. PESAM EL COR DEL VEDELL I EL COMPARAM AMB EL D’UNA PERSONA ADULTAQuin nombre més gros! El cor pesa 1.900 gr. Hem comptat de 100 en 100 per saber la diferència entre el cor d’una persona amb el del vedell.
 19. 19. PER QUÈ EL COR TÉ 4 FORATS?Després de veure el cor del vedell ens hem adonat que té 4forats, per tant, al cor hi arriben 4 tubs però... quins?Aquestes han estat les nostres hipòtesis:- Una vena i una artèria per la part dreta del cos; una vena i unaartèria per la part esquerra del cos.- Com hi ha tanta sang en dos tubs no hi cap.- Dos tubs (una vena i una artèria) arriben fins els peus i elsaltres dos tubs arriben fins els braços.- Dos tubs arriben al cap i els altres dos arriben a la resta del cos.Com que no ho teníem clar, hem decidit observar una imatgedun llibret que ens va dur un fillet de la classe. És la imatge duncor amb els noms de les seves parts. Ens hem adonat que cadatub té un nom:- Aorta- Vena cava- Vena pulmonar- Artèria pulmonarLa paraula clau que ens ha fet arribar a la solució del nostredubte ha estat pulmonar. Ens hem adonat que hi ha una artèria iuna vena que sencarrega de la circulació de la sang als pulmonsi les altres dues van cap a la resta del cos (aorta i vena cava).
 20. 20. Crear i comunicar Producte final: Presentació d’imatges amb la narració dels fillets/es explicant tot el que han après (pendent)• Expressió digital i àudiovisual• Expressió escrita• Expressió oral• Expressió artística
 21. 21. La SD de la recerca científica Definir Planificar la tasca 1 Cercar Primeres passes Pregunta, Altres ComprensióComunicar propòsit, Material fonts a través de producte Passes a lexperimen seguir tació.4 Condicions Experiment 2 Producte final Hipòtesis i recollida Tractar- de dades Experimentació Comprendre Crear 3 Comprensió lectora Tractar- Escriure Planificar. Revisar Organitzar lescrit les dades Produir. Extreure conclusionsNota: La comprensió lectora també es pot fer després de les conclusions escrites. En aquest cas, permet que l´alumne compari les seves conclusios amb els de la ciència.
 22. 22. Agraeixo a tota la gent que ha cregut en mi, que m’ha ajudat a fer camí i a créixer com amestra. Sense vosaltres no hagués estat possible. Mil gràcies!

×