Zicht Op De Toekomst

1,373 views

Published on

Op 14 januari 2009 gaat een grote groep mensen met elkaar in gesprek over de actuele situatie in de Flexbranche.
Met elkaar wordt gesproken over de bedreigingen en vooral over de kansen in de toekomst en de mogelijkheden die daarmee in het verschiet liggen.
Nooit eerder gingen zoveel mensen uit de uitzend- en detacheringbranche tegelijk met elkaar in dialoog over de toekomst…

Published in: Business
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,373
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Zicht Op De Toekomst

 1. 1. woensdag 14 januari 2009 Zicht op de Toekomst een open dialoog voor de flexbranche
 2. 2. Bron: Volkskrant, 25 oktober 2008
 3. 3. Bron: Volkskrant, 25 oktober 2008
 4. 4. Bron: Volkskrant, 7 november 2008 Bron: Volkskrant, 7 november 2008
 5. 5. Er waait een frisse wind door de branche. Voor sommigen kil, voor anderen een vrieskou. Voor de meesten voelt het onzeker aan. Vrijwel niemand zal de onzekere toekomst voor de flexbranche ontkennen
 6. 6. Op 14 januari 2009 gaat een grote groep mensen met elkaar in gesprek over de actuele situatie in de Flexbranche. Met elkaar wordt gesproken over de bedreigingen en vooral over de kansen in de toekomst en de mogelijkheden die daarmee in het verschiet liggen. Nooit eerder gingen zoveel mensen uit de uitzend- en detacheringbranche tegelijk met elkaar in dialoog over de toekomst…
 7. 7. In een ontspannen en informele sfeer willen we gezamenlijk bouwen aan onze toekomst. Het is onze doelstelling om efficiënt en gestructureerd zoveel mogelijk vruchtbare gedachten bij elkaar te brengen. We stellen de deelnemers twee vragen. Alle opkomende ideeën zullen zoveel mogelijk met elkaar worden verbonden opdat er kruisbestuiving tussen de verschillende branchepartijen plaatsvindt.
 8. 8. Wat zou zo’n vraag bijvoorbeeld kunnen zijn? Stel: U hoeft met niets en met niemand rekening te houden en alles is mogelijk, welke initiatieven zou u dan nu nemen om een gezonde groei te realiseren?
 9. 9. De dag is speciaal bedoeld voor elke ondernemer die een positieve bijdrage wil leveren aan een gezonde toekomst van de uitzend- en detacheringbranche. Het initiatief om met zoveel mogelijk mensen uit de branche in dialoog te gaan, wordt van harte ondersteund door een Comité van Aanbeveling met prominente leiders en belanghebbenden in de flexbranche. Inspiratoren uit de politieke, economische, financiële, vakbeweging en de inleners hoek zullen deze dialoog met creatieve inbreng stimuleren.
 10. 10. Het Comité van Aanbeveling bestaat uit: NBBU (in de persoon van Sylvie Schoemaker, voorzitter) VIA (in de persoon van Gerlof Roubos of Bert Bakker, resp. , directeur en voorzitter) Spinweb (in de persoon van Edwin de Jonge, directeur) Zij spelen ook een prominente rol in het objectief weergeven van de resultaten uit de diverse dialoogrondes.
 11. 11. Inspirators: Vakbeweging: Jacques Teuwen (voorzitter De Unie) Economie: Dick Middelhoek (directeur Overleren en Arrendi) Inlener: Aart van Bockel (manager HR The Greenery) Financieel: Bas Millenaar (directeur De Hypothekers Associatie) Han Mesters (Sector Banker Zakelijke Dienstverlening ABN AMRO) Uitzendbranche: Saskia Rosmalen (directeur P&E People) Wim Davidse (strategie, innovatie & transformatie coach, oprichter van Dzjeng, energize your enterprize! )
 12. 12. Het World Café is een open en innovatieve dialoogmethodiek die z’n oorsprong kent in Amerika. De dialoog is een veilige, waardevolle en effectieve methode om te groeien door duurzame vooruitgang te boeken op inhoudelijk en relationeel niveau. Wij hebben een totaalconcept ontwikkeld waarmee snel tot een belevingscan kan worden gekomen. Gerard van der Made zal optreden als facilitator/dagvoorzitter.
 13. 19. Concept programma: 9:00      ontvangst 9:30      kick-off 10:00    eerste inspiratieronde door inspirators 10:45    pauze 11:15    eerste ronde World Café 12:45    lunch 13:45    terugkoppeling eerste World Café 14:15    tweede ronde World Café 15:30    pauze 16:00    tweede inspiratieronde door inspirators 16:30    terugkoppeling tweede World Café 17:00    kansen verzilveren 17:15    spectaculaire muzikale afsluiting 17:45    aangeklede filevrije borrel

×