Bibliotekets e-tjänster

645 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
645
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
21
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bibliotekets e-tjänster

 1. 1. e-tjänster Bibliotekets
 2. 2. Upptäck bibliotekets e-tjänster! <ul><li>Lyssna på e-ljudböcker </li></ul><ul><li>Ladda ner e-böcker </li></ul><ul><li>Läs tidningar i fulltext </li></ul><ul><li>Ladda ner musik </li></ul>Lånekort är allt som behövs!
 3. 3. Lyssna på en e-ljudbok Lyssna på strömmande ljudböcker i datorn. Du lånar böckerna på nätet och måste vara uppkopplad mot internet när du lyssnar. Ljudfilerna laddas inte ned till datorn, därför går det inte att lyssna i en mp3-spelare
 4. 4. E-ljudböcker Romaner /berättelser – t ex lättlästa: Barn- och ungdomsböcke r: Fackböcker – t ex språkkurs:
 5. 5. Läs en e-bok Läs e-böcker i datorn. Du lånar boken på nätet och e-boken laddas ner till datorn och läses på skärmen. Text och bild ser ut som i boken, men den går inte att skriva ut.
 6. 6. E-böcker Romaner/berättelser/lyrik & fackböcker för vuxna och barn
 7. 7. Läs tidningar i fulltext
 8. 8. Läs tidningar från 92 länder <ul><li>Library PressDisplay är en webbaserad portal som biblioteken prenumererar på. Den innehåller mer än 1 700 tidningar och tidskrifter i fulltext från över 90 länder på 48 språk. </li></ul><ul><li>Antalet samtidiga användare är begränsat, det är därför viktigt att du loggar ur när du läst färdigt . </li></ul><ul><li>Har du problem att komma in i databasen kan det bero på att alla våra licenser är upptagna för stunden. </li></ul>
 9. 9. Library PressDisplay
 10. 10. Ladda ner musik Låna musik online, välj bland 7,5 miljon låtar. Filerna går att föra över till din mp3-spelare. Du får behålla dem i sju dagar. Det finns också en samling klassisk musik som du kan behålla, bränna på cd eller föra över till din mp3-spelare. Musiken är endast till för personligt bruk.

×