PPT exposicio lauraanna

286 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
286
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

PPT exposicio lauraanna

  1. 1. BONA PRÀCTICAINTERNACIONAL DE SUPORT A L’EMPRENEDORIA SOCIAL La Fageda
  2. 2. PRESENTACIÓ PROJECTEn La Fageda és una cooperativa catalana, d’iniciativa social sense ánim de lucre, creada a Olot al 1982.n Tè com a finalitat la integració laborar de les persones que pateixen discapacitats intel·lectuals o transtorns mentals.
  3. 3. ÀMBIT D’ACTUACIÓn La Fageda està situada a Olot (Girona), es troba a la Fageda d’en Jordà, una de les primeres reserves del Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa. Mas Els Casals, la seu social, es troba a la Fageda d’en Jordà, una de les principals reserves del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. En aquesta finca de 15 hectàrees, porten a terme la majoria d’activitats, tant assistencials com productives.
  4. 4. CONCEPTE I ABAST-Un projecte econpomicament viable, respectuós amb lespersones, els animals i el mediambient-La marca de làctics suposa una aportació d’autostima alsmés de 270 treballadors i socis de la cooperativa, 60% delsquals presenten discapacitats intel·lectuals o malaltiesmentals severes.-Ofereixen feina a totes les persones adultes de la Garrotxaque tinguin certificat de discapacitat psquíquica o estíguinen disposició de treballar, fet únic en tot l’Estat.
  5. 5. FUNCIONAMENTnLes activitats productives de la cooperativa sónagrícoles i es desenvolupen dins el marc administratiud’un Centre Especial de Treball: una granja de vaquesper a la producció de llet, la planta d’elaboració deproductes làctics, una secció de jardineria, la plantadelaboració de gelats el taller de manualitats i la novaactivitat dhorticultura i conserves.
  6. 6. FINANÇAMENTn La Fageda compta amb l’ajut i el compromís de l’obra social Caja Madrid i de la Fundació Fèlix Llobet Nicolau per dur a terme les seves inversions més importants.n Unnim Obra Social, FUNDOSA, Obra Social Fundació ‘’la Caixa’’ i Obra Social de CatalunyaCaixa, són altres entitats privades que també han col·laborat en diferents projectes i inversions.
  7. 7. REPLICABILITATCOPE (Oportunitats per la Participació de la Comunitat de l’Empresa)és una empresa comunitària establerta al 1998 per oferir oportunitats deformació, de recolzament i treball pels adults amb discapacitats. Al’actualitat hi treballen 54 membres, 11 dels quals tenen unadiscapacitat.Amb la seu a les Illes Shetland són una empresa dinàmica(escollida lamillor comunitat de negocis). Mantenen un comprmis amb eldesenvolupament de les capacitats de treball a través d’activitatsempresarials i innovadores, reconeguts com una empresa de modelsocial.El treball es basa en la producció de menjar per emportar, comsandwiches, aperitius freds i calents, i delicatessen.
  8. 8. APORTACIONS NOVES IDEESUna nova idea sería documentar a altres empreses sobre elfuncionament i l’organització de La Fageda, per tal d’aportaraquestes idees a altres empreses, de manera que tinguiuna repercussió social, i adaptin aquest sistema. Una altre idea seria fomentar botigues exclusivament deproductes de La Fageda, en les quals treballessín més gentdiscapacitada amb la vigilància d’alguna altre persona.

×