Soriano gimeno pac 2-cloud computing

382 views

Published on

Definició, modalitats, avantatges, desavantatges i aplicacions del Cloud Computing

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
382
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Les aplicacions en vermell són gestionades per tercers.
 • Les aplicacions en vermell són gestionades per tercers.
 • Les aplicacions en vermell són gestionades per tercers.
 • Les aplicacions en vermell són gestionades per tercers.
 • Les aplicacions en vermell són gestionades per tercers.
 • Les aplicacions en vermell són gestionades per tercers.
 • Soriano gimeno pac 2-cloud computing

  1. 1. un paradigma que permet oferir serveis de computació mitjançant Internet.Per l’Anna Soriano i Gimenoasorianog@uoc.edu
  2. 2. Definició Proveïdor Client gestiona Aplicacions que gestionaSaaS Aplicació Tot Parametrització Dades empresarial “clau en bàsica Runtime mà” llesta per Middleware utilitzar S.O. Virtualització Servidors Emmagatze- matge Xarxa
  3. 3. Definició Proveïdor Client gestiona Aplicacions que gestionaPaaS Plataforma Data center i Tot el software Dades (hardware+software hardware. (sistema operatiu i Runtime ) aplicacions) Middleware Sobre la qual es S.O. desplega aplicacions Virtualització senzillament Servidors Emmagatze- matge XarxaIaaS Infrastructura Data center i Tot el software Dades (servidors i hardware (sistema operatiu i Runtime emmagatzement) aplicacions) Middleware per allotjar S.O. aplicacions amb Virtualització control total Servidors Emmagatze- matge Xarxa
  4. 4. Avantatges: Accessibilitat: accés a les dades sense importar on es trobi l’usuari, fàcil i ràpidament. Reducció d’infrastructures, de costos i de refrigeració d’equipaments i manteniment. Actualització automàtica. Escalabilitat: possibilitat d’adquirir més serveis, o més capacitat fàcilment.
  5. 5. Avantatges: Seguretat manteniment de les dades intactes, malgrat el servidor no funcioni. Reducció del temps i dels recursos necessaris per moure el coneixement. Gestió més eficaç i més eficient del coneixement: eliminació del cost d’accés físic i facilitat de circulació de la informació. Ús de dispositius mòbils (Ipad, Smartphones...).
  6. 6. Avantatges: Disponibilitat de les dades amb independència del seu contendor o format. Descentralització del treball (teletreball) i de l’organització de l’empresa. Treball col·laboratiu, obert , o de forma sindicada.
  7. 7. Avantatges: Imatge de la marca i la imatge corporativa a la Xarxa: transformació de la imatge gràfica del servei; i la identificació del servei/producte ofertat per l’empresa. Elecció d’una versió pública o privada d’accés a les dades. Facilitatd’integració amb la resta d’aplicacions empresarials: facilitat d’accés a les PyMes a un servei.
  8. 8. Desavantatges: Privacitat de les dades: la informació està en un servidor aliè i no a l’usuari. Cal fer-ne còpies de seguretat. Propietat Industrial: alguns servidors comparteixen les dades entre l’empresa que opera i el servidor. Cal llegir atentament les condicions o l’adequació dels serveis ofertats. Risc de pèrdua de dades. Cal fer una còpia de seguretat de la informació que hi ha en el servidor. Robatori de dades (hackeig). Cal exigir un protocol de seguretat que garantitzi la seguretat de les dades.
  9. 9. Desavantatges: Ús imprescindible d’un navegador i d’una connexió a Internet. No hi ha control de l’usuari sobre el servei i la seva personificació: l’usuari no pot contribuir al desenvolupament de les noves funcionalitats o serveis. Conseqüències nefastes en cas d’apagada elèctrica, o bé d’interrupció de la connexió en una transacció. Cal fer còpies de seguretat en dispositiu propi. Canvis de les pràctiques habituals de treball: hàbits, protocols i coordinació. No hi ha uniformitat legislativa. Allò que en un país és delicte, en un altre no ho pot ser.
  10. 10. Desavantatges: Idioma nadiu del servidor sol ser l’anglès. Ús fraudulent de les dades. Cal llegir amb atenció les condicions del servei contractat. Dependència dels proveïdors de serveis externs a l’empresa on es tinguin la nostra informació. Cenyiment a aquelles activitats intensives en coneixement, o en activitats que exclusivament treballen amb coneixement. Versions gratuïtes molt limitades de les eines de treball i versions de pagament addicional amb gran varietat d’aplicacions.
  11. 11. Aplicacions del Cloud Computing: Emmagatzamatge i estructuració de la informació. Diagrames i mapes mentals. Transferència d’arxius i compartir continguts. Treball col·laboratiu. Gestió sense papers. Comunicació interna. Gestió de tasques. Gestió de projectes i escriptoris virtuals. Gestió de clients. Gestió de màrqueting. Seguretat i backup.
  12. 12. 1. EMMAGATZEMATGE I ESTRUCTURACIÓ D’INFORMACIÓ.
  13. 13. 2. ELABORACIÓ DE DIAGRAMES I MAPES MENTALS.
  14. 14. 3. TRANSFERÈNCIA D’INFORMACIÓ i COMPARTIRCONTINGUTS.
  15. 15. 3. TRANSFERÈNCIA D’INFORMACIÓ i COMPARTIRCONTINGUTS.
  16. 16. 4. TREBALL COL·LABORATIU O EN MOBILITAT.
  17. 17. 4. TREBALL COL·LABORATIU O EN MOBILITAT.
  18. 18. 5. GESTIÓ SENSE PAPERS: DOCUMENTS ELECTRÒNICS.
  19. 19. 6. COMUNICACIÓ INTERNA.
  20. 20. 7. GESTIÓ DE TASQUES.
  21. 21. 8. GESTIÓ DE PROJECTES I ESCRIPTORIS VIRTUALS.
  22. 22. 8. GESTIÓ DE PROJECTES I ESCRIPTORIS VIRTUALS.
  23. 23. 9. GESTIÓ DE CLIENTS.
  24. 24. 10. GESTIÓ DE MÀRQUETING.
  25. 25. 11. SEGURETAT DE LA INFORMACIÓ I BACKUP.

  ×