SlideShare a Scribd company logo
1 of 15
Download to read offline
Ku qëndron bukuria e Tokës?
Ne kemi përgjegjesi ndaj
Tokës.
Ne mund të bëjmë gjithcka
per ta ruajtur këtë bukuri te
planetit tone
Natyra na dhuron nje mrekulli me
bukurine e saj nese ne kujdesemi
per te.
Le te mbajme paster mjedisin tone.
Mbrojtja e mjedisit duhet te
konsiderohet pjese e pandashme e
zhvillimit.
Njeriu e formon veten permes vendimeve
qe merr per mjedisin
Riciklimi i plastikës kursen dy herë më
shumë energji sesa një furrë djegie.
- 25 shishe plastike 2 litërshe mjaftojnë
për të bërë një bluzë sportive.
90% e kostos së ujit në shishe është për
shkak të vet shishes .
- 80% e shisheve plastike nuk riciklohen.
Plastika është një nga mbetjet me kosto
më të madhe mjedisore. Edhe pse mund
të riciklohet ajo është një ndër mbetjet
që e shohim kudo në vëndin tonë. Në
grykat e lumenjve, në gjire dhe plazhe të
virgjëra, në parqe dhe natyrë të virgjër,
në kazanët e plehrave dhe në rrugë. Atë
e hasim çdo ditë në shishet e qumështit,
në shishet e ujit, në qeset pa hesap që
mbushin shtëpitë dhe zyrat tona, në
amballazhet ushqimore dhe të tjera.
Nje menyre per te penguar ngrohjen
globale eshte qe nepermjet objekteve te
riciklueshme te bejme objekte te bukura
dhe te mbjellim sa me shume lule e
peme .Pemet thithin dioksidin e karbonit
qe gjendet ne ajer dhe kufizojne
ndotjen.
Ne besojmë se riciklimi është jetësor për mjedisin tonë.
Une ricikloj

More Related Content

What's hot

Duhani,droga,alkooli
Duhani,droga,alkooliDuhani,droga,alkooli
Duhani,droga,alkooliEgi Zenelaj
 
Muzika dhe instrumentet
Muzika dhe instrumentetMuzika dhe instrumentet
Muzika dhe instrumentetAn An
 
Mbeturinat urbane dhe riciklimi i tyre ...
Mbeturinat urbane dhe riciklimi i tyre                    ...Mbeturinat urbane dhe riciklimi i tyre                    ...
Mbeturinat urbane dhe riciklimi i tyre ...Vilma Hoxha
 
Projekt muzike
Projekt muzikeProjekt muzike
Projekt muzikeS Gashi
 
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONERENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONEEdlira Ekmekciu
 
Biodiversiteti
BiodiversitetiBiodiversiteti
BiodiversitetiErgi Nushi
 
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!#MesueseAurela Elezaj
 
Hidrocentralet
HidrocentraletHidrocentralet
HidrocentraletErgi Nushi
 
Vendimmarrja individuale dhe grupore
Vendimmarrja individuale dhe gruporeVendimmarrja individuale dhe grupore
Vendimmarrja individuale dhe gruporeKastriot Gashi
 
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne ShqiperiProjekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne ShqiperiMarinela Abedini
 
INXHINIERIA GJENETIKE- AVANTAZHET DHE DISAVANTAZHET E ORGANIZMAVE OMGJ (ORGAN...
INXHINIERIA GJENETIKE- AVANTAZHET DHE DISAVANTAZHET E ORGANIZMAVE OMGJ (ORGAN...INXHINIERIA GJENETIKE- AVANTAZHET DHE DISAVANTAZHET E ORGANIZMAVE OMGJ (ORGAN...
INXHINIERIA GJENETIKE- AVANTAZHET DHE DISAVANTAZHET E ORGANIZMAVE OMGJ (ORGAN...Denisa Caushi
 
Ushqyerja e shendetshme
Ushqyerja e shendetshmeUshqyerja e shendetshme
Ushqyerja e shendetshmeErvis Duti
 
Projekt biologji: "Funksionet e Organeve te Njeriut "
Projekt biologji: "Funksionet e Organeve te Njeriut "Projekt biologji: "Funksionet e Organeve te Njeriut "
Projekt biologji: "Funksionet e Organeve te Njeriut "Denis Lezo
 
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet Darla Evangjeli
 

What's hot (20)

Riciklimi i mbeturinave
Riciklimi i mbeturinaveRiciklimi i mbeturinave
Riciklimi i mbeturinave
 
Duhani,droga,alkooli
Duhani,droga,alkooliDuhani,droga,alkooli
Duhani,droga,alkooli
 
Mjedisi dhe njeriu
Mjedisi dhe njeriuMjedisi dhe njeriu
Mjedisi dhe njeriu
 
Muzika dhe instrumentet
Muzika dhe instrumentetMuzika dhe instrumentet
Muzika dhe instrumentet
 
Mjedisi
MjedisiMjedisi
Mjedisi
 
Mbeturinat urbane dhe riciklimi i tyre ...
Mbeturinat urbane dhe riciklimi i tyre                    ...Mbeturinat urbane dhe riciklimi i tyre                    ...
Mbeturinat urbane dhe riciklimi i tyre ...
 
Projekt muzike
Projekt muzikeProjekt muzike
Projekt muzike
 
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONERENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
 
Biodiversiteti
BiodiversitetiBiodiversiteti
Biodiversiteti
 
Lojrat popullore
Lojrat populloreLojrat popullore
Lojrat popullore
 
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!
 
Hidrocentralet
HidrocentraletHidrocentralet
Hidrocentralet
 
Ndotja e ujit
Ndotja e ujitNdotja e ujit
Ndotja e ujit
 
Vendimmarrja individuale dhe grupore
Vendimmarrja individuale dhe gruporeVendimmarrja individuale dhe grupore
Vendimmarrja individuale dhe grupore
 
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne ShqiperiProjekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
 
INXHINIERIA GJENETIKE- AVANTAZHET DHE DISAVANTAZHET E ORGANIZMAVE OMGJ (ORGAN...
INXHINIERIA GJENETIKE- AVANTAZHET DHE DISAVANTAZHET E ORGANIZMAVE OMGJ (ORGAN...INXHINIERIA GJENETIKE- AVANTAZHET DHE DISAVANTAZHET E ORGANIZMAVE OMGJ (ORGAN...
INXHINIERIA GJENETIKE- AVANTAZHET DHE DISAVANTAZHET E ORGANIZMAVE OMGJ (ORGAN...
 
Ushqyerja e shendetshme
Ushqyerja e shendetshmeUshqyerja e shendetshme
Ushqyerja e shendetshme
 
Mbrojtja e mjedisit
Mbrojtja e mjedisitMbrojtja e mjedisit
Mbrojtja e mjedisit
 
Projekt biologji: "Funksionet e Organeve te Njeriut "
Projekt biologji: "Funksionet e Organeve te Njeriut "Projekt biologji: "Funksionet e Organeve te Njeriut "
Projekt biologji: "Funksionet e Organeve te Njeriut "
 
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet
 

Viewers also liked

Riciklimi I mbetjeve teknologjike ne mbrojtje te diversitetit dhe mjedisit.
Riciklimi I mbetjeve teknologjike ne mbrojtje te diversitetit dhe mjedisit.Riciklimi I mbetjeve teknologjike ne mbrojtje te diversitetit dhe mjedisit.
Riciklimi I mbetjeve teknologjike ne mbrojtje te diversitetit dhe mjedisit.Klaudia D. Klau
 
DRURI ne Arkitekture
DRURI ne ArkitektureDRURI ne Arkitekture
DRURI ne ArkitektureArchitecture
 
Materialet ndertimore I - Prezentim
Materialet ndertimore I - PrezentimMaterialet ndertimore I - Prezentim
Materialet ndertimore I - PrezentimMergimEmini
 
LIDHJA E MATEMATIKES ME SHKENCAT E TJERA MATEMATIKA DHE MUZIKA
 LIDHJA E MATEMATIKES ME SHKENCAT E TJERA MATEMATIKA DHE MUZIKA LIDHJA E MATEMATIKES ME SHKENCAT E TJERA MATEMATIKA DHE MUZIKA
LIDHJA E MATEMATIKES ME SHKENCAT E TJERA MATEMATIKA DHE MUZIKA#MesueseAurela Elezaj
 
Historia e zhvillimit te matematikes
Historia e zhvillimit te matematikesHistoria e zhvillimit te matematikes
Historia e zhvillimit te matematikesXhuliana Haxhiu
 
Projekt matematike
Projekt matematikeProjekt matematike
Projekt matematikeSejda Meça
 
Student Project: Recycling
Student Project: RecyclingStudent Project: Recycling
Student Project: Recyclingicti
 
Matematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeAna Ana
 
Ndotja e Mjedisit
Ndotja e MjedisitNdotja e Mjedisit
Ndotja e MjedisitAnida Ago
 

Viewers also liked (15)

Riciklimi
Riciklimi Riciklimi
Riciklimi
 
Riciklimi I mbetjeve teknologjike ne mbrojtje te diversitetit dhe mjedisit.
Riciklimi I mbetjeve teknologjike ne mbrojtje te diversitetit dhe mjedisit.Riciklimi I mbetjeve teknologjike ne mbrojtje te diversitetit dhe mjedisit.
Riciklimi I mbetjeve teknologjike ne mbrojtje te diversitetit dhe mjedisit.
 
Wood recycling
Wood recyclingWood recycling
Wood recycling
 
DRURI ne Arkitekture
DRURI ne ArkitektureDRURI ne Arkitekture
DRURI ne Arkitekture
 
ndotja e mjedisit
ndotja e mjedisitndotja e mjedisit
ndotja e mjedisit
 
Materialet ndertimore I - Prezentim
Materialet ndertimore I - PrezentimMaterialet ndertimore I - Prezentim
Materialet ndertimore I - Prezentim
 
LIDHJA E MATEMATIKES ME SHKENCAT E TJERA MATEMATIKA DHE MUZIKA
 LIDHJA E MATEMATIKES ME SHKENCAT E TJERA MATEMATIKA DHE MUZIKA LIDHJA E MATEMATIKES ME SHKENCAT E TJERA MATEMATIKA DHE MUZIKA
LIDHJA E MATEMATIKES ME SHKENCAT E TJERA MATEMATIKA DHE MUZIKA
 
Historia e zhvillimit te matematikes
Historia e zhvillimit te matematikesHistoria e zhvillimit te matematikes
Historia e zhvillimit te matematikes
 
Projekt matematike
Projekt matematikeProjekt matematike
Projekt matematike
 
Student Project: Recycling
Student Project: RecyclingStudent Project: Recycling
Student Project: Recycling
 
Matematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshme
 
Ndotja e Mjedisit
Ndotja e MjedisitNdotja e Mjedisit
Ndotja e Mjedisit
 
PROJEKT-Ndotja e Mjedisit
PROJEKT-Ndotja e MjedisitPROJEKT-Ndotja e Mjedisit
PROJEKT-Ndotja e Mjedisit
 
Projekt Matematike
Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt Matematike
 
Ndotja e ujit
Ndotja e ujitNdotja e ujit
Ndotja e ujit
 

More from Anisa Kreka

Plan aktiviteti me nxënësit si qender komunitare
Plan aktiviteti me nxënësit si qender komunitarePlan aktiviteti me nxënësit si qender komunitare
Plan aktiviteti me nxënësit si qender komunitareAnisa Kreka
 
Yeah , is coming to us the new
Yeah , is coming to us the newYeah , is coming to us the new
Yeah , is coming to us the newAnisa Kreka
 
E twinning 10 vjet
E twinning 10 vjetE twinning 10 vjet
E twinning 10 vjetAnisa Kreka
 
4 stinet e vitit
4 stinet e vitit4 stinet e vitit
4 stinet e vititAnisa Kreka
 
Projekt Elbasani
Projekt ElbasaniProjekt Elbasani
Projekt ElbasaniAnisa Kreka
 

More from Anisa Kreka (6)

Plan aktiviteti me nxënësit si qender komunitare
Plan aktiviteti me nxënësit si qender komunitarePlan aktiviteti me nxënësit si qender komunitare
Plan aktiviteti me nxënësit si qender komunitare
 
Yeah , is coming to us the new
Yeah , is coming to us the newYeah , is coming to us the new
Yeah , is coming to us the new
 
E twinning 10 vjet
E twinning 10 vjetE twinning 10 vjet
E twinning 10 vjet
 
Bota ujore
Bota ujoreBota ujore
Bota ujore
 
4 stinet e vitit
4 stinet e vitit4 stinet e vitit
4 stinet e vitit
 
Projekt Elbasani
Projekt ElbasaniProjekt Elbasani
Projekt Elbasani
 

Une ricikloj

 • 1.
 • 2.
 • 3. Ku qëndron bukuria e Tokës? Ne kemi përgjegjesi ndaj Tokës. Ne mund të bëjmë gjithcka per ta ruajtur këtë bukuri te planetit tone
 • 4. Natyra na dhuron nje mrekulli me bukurine e saj nese ne kujdesemi per te.
 • 5.
 • 6.
 • 7.
 • 8.
 • 9.
 • 10. Le te mbajme paster mjedisin tone. Mbrojtja e mjedisit duhet te konsiderohet pjese e pandashme e zhvillimit. Njeriu e formon veten permes vendimeve qe merr per mjedisin
 • 11. Riciklimi i plastikës kursen dy herë më shumë energji sesa një furrë djegie. - 25 shishe plastike 2 litërshe mjaftojnë për të bërë një bluzë sportive. 90% e kostos së ujit në shishe është për shkak të vet shishes . - 80% e shisheve plastike nuk riciklohen. Plastika është një nga mbetjet me kosto më të madhe mjedisore. Edhe pse mund të riciklohet ajo është një ndër mbetjet që e shohim kudo në vëndin tonë. Në grykat e lumenjve, në gjire dhe plazhe të virgjëra, në parqe dhe natyrë të virgjër, në kazanët e plehrave dhe në rrugë. Atë e hasim çdo ditë në shishet e qumështit, në shishet e ujit, në qeset pa hesap që mbushin shtëpitë dhe zyrat tona, në amballazhet ushqimore dhe të tjera.
 • 12. Nje menyre per te penguar ngrohjen globale eshte qe nepermjet objekteve te riciklueshme te bejme objekte te bukura dhe te mbjellim sa me shume lule e peme .Pemet thithin dioksidin e karbonit qe gjendet ne ajer dhe kufizojne ndotjen.
 • 13.
 • 14. Ne besojmë se riciklimi është jetësor për mjedisin tonë.