Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Paisatges

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Paisatges

  1. 1. Platges Trobem dues classificacions en quant alstipus de platja: segons l’onatge i segons els materials que la formen.
  2. 2. Cales Una Cala, no és més que una petita entradeta de mar a la terra, la qual té una forma arrodonida. La de la foto és Cala Mitjana, a Menorca, i hipodem veure clarament les característiques abans esmentades. Les Cales generalment les configuren petites platgetes bastant íntimes i familiars.
  3. 3. Penya-segatsUn penya – segat és una caiguda o pendentvertical i abrupte. Generalment s’entén perpenya - segat quant aquest accident es troba ala costa i la delimita; però també el podemtrobar a les ribes dels rius i a la muntanya.On més probabilitats hi ha de trobar penya –segats, és a zones ja de per si muntanyoses.
  4. 4. PortsUn port és un lloc de lacosta, protegit del vent i disposat detal manera que asseguri la seguretatde les naus i vaixells a l’hora de dura terme els intercanviscomercials, mercantils i depassatgers.
  5. 5. La importància dels Fars Els fars són senyals lluminoses que il·luminen i alerten al navegant dels perills. Antigament junt al far hi havia la vivenda de qui s’encarregava del far la seva família, doncs tot es feia de manera manual; avui dia tot es dirigeix per ordenadors.

×