Presentacio Estela. L'arxiu Digital de Canovelles

527 views

Published on

Presentació d'Estela, l'arxiu digital de Canovelles.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
527
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentacio Estela. L'arxiu Digital de Canovelles

 1. 1. GREENSTONEProgramari per a la construcció dEstela
 2. 2. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Què és Greenstone ? Per què sutilitza Greenstone ? Qui utilitza Greenstone ? Sobre què sha construït Estela ? Com està organitzada Estela ? Punts forts i punts febles del programari. Origen del projecte. Punts forts i punts febles del projecte. Premisses. Reptes
 3. 3. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Què és Greenstone ? Greenstone és un programari per a la construcció de biblioteques digitals. Com a biblioteca digital entenem un dipòsit darxius en diversos formats digitals sobre els quals en podem fer cerques a través del contingut dels mateixos documents textuals o a través dels descriptors associats.
 4. 4. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Per què utilitzar Greenstone ? Els motius per utilitzar Greenstone són tres : Idoneïtat Sadapta als requeriments del projecte pel que fa a accessibilitat dels documents, gestió, catalogació i interoperabilitat. Programari lliure És programari lliure i ens ha permès crear una biblioteca digital personalitzada i a mida, ja que hem reprogramat alguns aspectes que no sadaptaven a les nostres necessitats. Cost És programari gratuït, pel qual no hem hagut de pagar costoses llicències.
 5. 5. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Qui utilitza Greenstone ?
 6. 6. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Sobre què sha construït Estela ? Greenstone Apache 2 Sistema operatiu OpenSuse 10.3 Servidor Pentium III
 7. 7. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Premisses ● Sha de construir i organitzar amb criteris arxivístics.. ● Cal facilitar laccés a tota la col·lecció amb un sistema intuïtiu, fàcil dutilitzar. ● Definir correctament labast de les col·leccions. ● Permetre la cerca textual dins del document. ● Definir la custòdia dels documents originals. ● Possibilitat de tenir col·leccions paral·leles daccès local i restringit. ● Garantir laccés a la informació tenint en compte els drets dautor i dimatge. ● Factor de resistència al canvi. Noves dinàmiques de treball.
 8. 8. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Com està organitzada Estela ? Estela sorganitza en tres col·leccions : La col·lecció de premsa conté totes les edicions de la revista editada per lAjuntament, l Avui Canovelles, així com el recull de premsa comarcal amb notícies referides a Canovelles. La col·lecció daudiovisuals està formada per fotografies, àudios i videos relacionats amb Canovelles. La col·lecció de publicacions recull totes les monografies que shan editat sobre Canovelles.
 9. 9. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Gestió de les col·leccions
 10. 10. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Reptes ● Possibilitar la lectura dels documents en línia. ● Preveure el creixement de les col·leccions. Crear una quarta col·lecció per publicitat, díptics, cartells, etc. ● Millora de la velocitat de transferència entre servidor i usuari. ● Preveure el manteniment tant del maquinari com del programari. ● Implementar mesures de control i autoavaluació que permetin la millora contínua. ● Projecte aprofitable per a les entitats del municipi per als seus propis arxius. ● Projecte exportable i compatible amb altres biblioteques i institucions.
 11. 11. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela
 12. 12. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Gràcies per la vostra atenció Director del projecte Justi Moral Zamorano Coordinadora de catalogació Sylvia Sanz Moix Director tècnic Andrés Hidalgo Aragón

×