Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Presentacio Estela. L'arxiu Digital de Canovelles

549 views

Published on

Presentació d'Estela, l'arxiu digital de Canovelles.

Published in: Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Presentacio Estela. L'arxiu Digital de Canovelles

 1. 1. GREENSTONEProgramari per a la construcció dEstela
 2. 2. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Què és Greenstone ? Per què sutilitza Greenstone ? Qui utilitza Greenstone ? Sobre què sha construït Estela ? Com està organitzada Estela ? Punts forts i punts febles del programari. Origen del projecte. Punts forts i punts febles del projecte. Premisses. Reptes
 3. 3. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Què és Greenstone ? Greenstone és un programari per a la construcció de biblioteques digitals. Com a biblioteca digital entenem un dipòsit darxius en diversos formats digitals sobre els quals en podem fer cerques a través del contingut dels mateixos documents textuals o a través dels descriptors associats.
 4. 4. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Per què utilitzar Greenstone ? Els motius per utilitzar Greenstone són tres : Idoneïtat Sadapta als requeriments del projecte pel que fa a accessibilitat dels documents, gestió, catalogació i interoperabilitat. Programari lliure És programari lliure i ens ha permès crear una biblioteca digital personalitzada i a mida, ja que hem reprogramat alguns aspectes que no sadaptaven a les nostres necessitats. Cost És programari gratuït, pel qual no hem hagut de pagar costoses llicències.
 5. 5. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Qui utilitza Greenstone ?
 6. 6. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Sobre què sha construït Estela ? Greenstone Apache 2 Sistema operatiu OpenSuse 10.3 Servidor Pentium III
 7. 7. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Premisses ● Sha de construir i organitzar amb criteris arxivístics.. ● Cal facilitar laccés a tota la col·lecció amb un sistema intuïtiu, fàcil dutilitzar. ● Definir correctament labast de les col·leccions. ● Permetre la cerca textual dins del document. ● Definir la custòdia dels documents originals. ● Possibilitat de tenir col·leccions paral·leles daccès local i restringit. ● Garantir laccés a la informació tenint en compte els drets dautor i dimatge. ● Factor de resistència al canvi. Noves dinàmiques de treball.
 8. 8. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Com està organitzada Estela ? Estela sorganitza en tres col·leccions : La col·lecció de premsa conté totes les edicions de la revista editada per lAjuntament, l Avui Canovelles, així com el recull de premsa comarcal amb notícies referides a Canovelles. La col·lecció daudiovisuals està formada per fotografies, àudios i videos relacionats amb Canovelles. La col·lecció de publicacions recull totes les monografies que shan editat sobre Canovelles.
 9. 9. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Gestió de les col·leccions
 10. 10. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Reptes ● Possibilitar la lectura dels documents en línia. ● Preveure el creixement de les col·leccions. Crear una quarta col·lecció per publicitat, díptics, cartells, etc. ● Millora de la velocitat de transferència entre servidor i usuari. ● Preveure el manteniment tant del maquinari com del programari. ● Implementar mesures de control i autoavaluació que permetin la millora contínua. ● Projecte aprofitable per a les entitats del municipi per als seus propis arxius. ● Projecte exportable i compatible amb altres biblioteques i institucions.
 11. 11. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela
 12. 12. GREENSTONE. Programari per a la construcció dEstela Gràcies per la vostra atenció Director del projecte Justi Moral Zamorano Coordinadora de catalogació Sylvia Sanz Moix Director tècnic Andrés Hidalgo Aragón

×