Arbreamic1 andreasempere

162 views

Published on

Part 1 de l'estudi de l'arbre amic.

He hagut de dividir el treball en 3 part perquè sinó no podia pujar-lo.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
162
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Arbreamic1 andreasempere

 1. 1. El meu arbre amic Andre a Sem pere Grup Blasc Di dàc o tica d 6 el con del m eixem Grau edi na ent en Me tural stre d Educ Infan ació Facul t il t ad d Unive Educ rsitat ac i ó dAla c ant
 2. 2. El meu arbre amic Durant aquest treball analitzaré els canvis que es donen en un arbre de fulla caduca, durantaquest quatrimestre. Estudiaré els diferents canvis que donen lloc en ell i analitzaré tot el que lipassa. Avui, Divendres 17 de Febrer del 2012 he decidit començar amb lanàlisi dun arbre de fullacaduca que es troba en ma casa, ja que com que visc junt del campus podré seguir millor un arbrede ma casa, a més com que aquest està davant la casa podré seguir-lo de ben prop. Aquest arbre mesura uns 650 metres i per la seua altura i perquè el meu pare mes o menysrecorda quan el va plantar he de dir que té 22 anys. Ara mateix sencontra buit de fulles ja que elmeu pare el va podar fa dues setmanes. Per tant crec que és un bon arbre per a partir més omenys de cero en el seu cicle. Seguidament presentaré una fotografia del meu estimat arbre amic:
 3. 3. Desprès dhaver mencionat les seues característiques principals, dibuixaré com és ara elmeu arbre i com supose que serà en primavera.Ara:
 4. 4. En primavera supose que estarà replet de fulles verdes:
 5. 5. Hi han moltes coses que magradaria saber del meu arbre amic, tals com: si tindrà fulles,com seran les seves fulles, si tindrà flors i de que color seran aquestes, si donara fruit i quin serà, icom serà la seua llavor i que mètode emprarà per a propagar-se... Per açò realitzarè aquest estudisetmana per setmana per veure com avansa el meu arbre.SESSIÓ 1. 17de Febrer En primer lloc vull presentar el meu arbre des de totes les seves perspectives, per a despréspoder comparar-lo al finalitzar lestudi. PERSPECTIVA 1 PERSPECTIVA 2 PERSPECTIVA 3 PERSPECTIVA 4 SEUES BRANQUES Com podem observar aquest arbre està recien podat, i les seues branques estàncompletament descobertes. Pense que en la siguient setmana encara estraà així.
 6. 6. SESSIÓ 2. 24 de Febrer Desprès duna setmana, torne a analitzar el meu arbre amic, i coincidint en les meuesprediccions no ha sofrit cap canvi, com podem observar: He de destacar en aquesa sessió que aquestarbre es troba rodejat de més vegetació, com és la palmera que es veu, les mates, i principalemt dun petit nisproner que ha naixcut a la soca daquest. Supose que aquest nisproner apareixtra prou en el treball degut a les fotografies, que el capten. Cal destacar també com a element de lentorn daquest arbre que com es veu a les fotografies, el cable del teléfon pasa per la copa del arbre.SESSIÓ 3. 02 de Març Ja ha pasat una setmana més i estic impacient per que el meu arbre desenvolupe alguncanvi. Ja que fins al moment sha manifestat estable. Per aixó he decidit examinar els seus animals,els quals mostre més endavant. Per ara ficaré imatges del meua arbre la primera setmana de març:
 7. 7. SESSIÓ 4. 09 de Març Pasa una setmana més i en contra del qeu jodessitjava, no sha produit cap canvi, així ho podem veure:Estic comensant a pensar que aquest arbre és molt lent.Encara que tinc lesperança que a la propera setmana jatinga més que siga algún brot.SESSIÓ 5. 16 de Març Anem a veure si comm jo esperava ja té algun brot nou. Dons, no, seguix com sempre sensecap canvi. He decidit tornar a fer-li diferents fotos, per si pogués trobar algun canvi. Encara que noes així.SESSIÓ 6. 23 de Març En aquesta sessió ha ocorregut algo molt interessant encara que larbre no ha produïtcanvis per si sol. Durant aqusta sessió, el meu pare va anar a desembosar la font que hi ha junt alarbre. I la sorpresa qeu ens vam trobar era que les rails del meu arbre amic, shavien endinsat perla tuberia de desaigue de la font en busca de laigua. I per aquest motiu la font sembosava i nopodia xuplar laigua. En les fotos que colocaré a continuació es veu tot el procés de desatascament
 8. 8. de la tuberia, i com de llargues eren les arrels que vam haver de traure daquesta. El meu pare traent les arrels: Les arrels: Ara per fí la tuberia ja estava buida darrels, i laigua podia passar fins a la soca del meuarbre, com es veu més a dalt. A més vull dir que tal vegada la setmana próxima el meu arbre jatindrà alguns brots perquè ja esem a finals de març.SESSIÓ 7. 30 de Març Les meues predicccions no shan complit, per a variar. I he deciditpujar amb una escalera a la copa per tal danalitzar de més prop si estanocorrent canvis que jo no puga veure. A més he aprofitat per a fer-meunes fotografies amb larbre, encara que molt ràpid perque estava proualt.
 9. 9. Desprès de pujar i analitar amb lupa les branques, he comprovat que no sha manifestat cap canvi. I que hauré desperar més per tal de veuren algún.SESSIÓ 8. 6 dAbril En aquesta sessió he continuat analitzant els animals que es troben per larbre i el seutronc. He anotat les característiques del tronc per a mésendavant redactar aquest apartat. El meu arbre amic ja hapasat 8 session i encara no ha sofrit cap canvi, estic un pocpreocupada perquè els arbres de les meues companyes jatenen brots. Per aixó he ecidit possar-li aquest bidó blau, elqual funciona de reg a goteo per a veure si així el seudesenvolupament va més ràpid.SESSIÓ 9. 13 dAbril Una setmana més i larbre seguix igual, almenys ja he recolectat moltes fotos sobreanimals, cosa de la que estic molt orgullosa. En aquesta sesió vuicdestacar com a interessant que el nisproner que està a la soca delarbre ha creixcut notablement com sobserva a les imatges.
 10. 10. SESSIÓ 10. 20 dAbril Per fi!!!! Avui he llevat una gran alegria, perque el meu arbre amic ja té els seus primersbrots. Es veuen sobretot als extrems de les branques, i auquestos ixen paralelament cap a uncostat i cap a altre. Són molt xicotets i verts com es veu a continuació. Ací podem veure diferents brots de fulles del meu arbre. Podem veure en molts dells lesprimeres fulletes xicotetes. Ha sigut a la sessió 10 quan per fí han brotat les fulles, a la primavera.

×