Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

A13 - FISA 13 - Google docs

677 views

Published on

A13 - FISA 13 - Google docs

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

A13 - FISA 13 - Google docs

 1. 1. Investeşte în oameni!   ACTIVITATEA  13  –  Google  Docs   Folosirea  instrumentelor  TIC  –  programe   online  echivalente  cu  Word,  PowerPoint,   Paint  si  programe  pentru  realizarea   formularelor     SCOP   1  oră   DURATA   1. Parcurgeți Fisa de lucru 13 pentru a aprofunda cum se pot realiza documente colaborative online. 2. Analizați cum se pot realiza documente text, prezentari, desene, formulare.   3. Retineti modalitatea de partajare a acestor documente si modul de lucru in colaborare. INDICAȚII   4. Actualizati lectia planificata in prima zi cu o activitate de învățare în care să utilizați GoogleDocs. Veti primi un email prin care veti accesa un link pentru a deschide documentul si pentru a face modificari. Lucrati in echipe. Fisa  de  lucru  13  –  GoogleDocs   Calculator Internet MATERIALE   NECESARE  
 2. 2. Investeşte în oameni! Fisa 13: GoogleDocs Google Docs este o aplicatie Web-based gratuita, pentru creare dedocumente si stocare de date oferita de Google. Aplicatia permite sa fie create sieditate documente online in acelasi timp cu alti utilizatori. Google Docs combinacaracteristicile editoarelor de texte si ale foilor de calcul tabelar cu cele aleprogramelor de prezentari. Capacipatea de stocare a datelor este de 10GB.Se pot realiza documente noi direct din Google Docs. Toate caracteristicile unuieditor de texte, ale unui program de desen sau ale unui program de realizare deprezentari le gasim in cadrul Google Docs. Realizarea documentelor de tip text folosind GoogleDocs Toate functiile importante gasite la un editor de texte se regasesc inGoogleDocs – Document. Se acceseaza meniu CREATE - Document Fereastra editorului GoogleDocs este asemanatoare cu orice editor de texte.
 3. 3. Investeşte în oameni! Observati butonul „Share” cu ajutorul caruia puteti sa partajati documentul cu alte persoane. Orice modificare adusa de unul din colaboratori va fi salvata automat si fiecare va vedea imediat efectele acestei modificari.Documentele astfel create pot fi salvate pe calculatorul personal, tiparite, publicatepe web etc.
 4. 4. Investeşte în oameni! Realizarea documentelor de tip prezentari folosind GoogleDocsSe pot adauga slide-uri noi accesand butonul „+” indicat in figura apoi se poate alegetipul de slide:
 5. 5. Investeşte în oameni!Se pot adauga obiecte precum se prezinta in imagine:
 6. 6. Investeşte în oameni! Realizarea documentelor de tip desen folosind GoogleDocsSe pot introduce obiecte grafice sau imagini.
 7. 7. Investeşte în oameni! Realizarea unui formular folosind Google Docs Pentru inceput este foarte util sa va notati intrebarile la care vor raspunde elevii, cutoate detaliile (tip de intrebare, variante de raspuns). Conectati-va la contul de Google Docs la adresa docs.google.com. Alegeti butonul“Create New” din stanga sus si selectati “Form”. O fereastra noua apare si un editor deformulare va va permite sa creati formularul. Acesat se va salva automat in contuldumneavoastra.Introduceti “Title“ si “Description” pentru formularul creat. In exemplul nostru titlul este “Domenii de interes”. La descriere este recomandat sascrieti o scurta descriere a testului. Apoi se pot realiza intrebarile: Pentru fiecare intrebare putem accesa meniul “Add Item”, alegand tipul intrebarii:
 8. 8. Investeşte în oameni! Intrebarile pot fi de urmatoarele tipuri:- de tip “casuta de text” - ce permit elevilor sa introduca text scurt- de tip “Paraghaph” - ce permit elevilor sa introduca un text mai lung (un paragraf)
 9. 9. Investeşte în oameni!- de tip “Multiple choice” - intrebari grila- de tip “Checkboxes” - intrebari de tip alegere multipla (se pot alege mai multe raspunsuri)- de tip “Choose from a list” - se poate alege o varianta dintr-o lista de raspunsuri
 10. 10. Investeşte în oameni!- de tip “Scale” - trebuie sa se exprime o parere pe o scala de la 1-5- de tip “Grid” - ofera posibilitatea alegerii simultane a unor valori pentru mai multi itemi
 11. 11. Investeşte în oameni! Cand chestionarul este gata, se poate alege varianta ca acesta s fie trimis elevilor prinemail, in partea de sus, dreapta: Se scriu adresele de email ale elevilor si se apasa butonul “Send”.
 12. 12. Investeşte în oameni! O alta metoda de a aplica chestionarul este de a-l include intr-o pagina web, de exemplupe un site de tipul “wikispaces”, pe site-ul scolii, in revista scolii, pagina clasei etc.Se copiaza codul oferit si se introduce in locul dorit. Rezultatele testului se centralizeaza intr-un tabel ce se poate vedea apeland “Seeresponses” - “Spreadsheet”

×