Happy birthday, e-Twinning!

972 views

Published on

A Presentation of "Liviu Rebreanu" School Mioveni e-Twinning activity

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
972
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
17
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Happy birthday, e-Twinning!

 1. 1. HAPPY BIRTHDAY! LA MULŢI ANI!
 2. 2. Scoala cu clasele I-VIII “ Liviu Rebreanu” Mioveni, Arges, ROMANIA 295 PROIECTE e-Twinning 24 Cadre didactice inscrise 41 Diplome e-Twinning Nationale 37 Diplome e-Twinning Europene School partnerships in Europe
 3. 3. Programul “ e-Twinning” a fost lansat la 14 ianuarie 2005, ca parte a Programului de învăţare permanentă al Comisiei Europene. Se adresează tuturor şcolilor din învăţământul preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predată, directorilor de unităţi şcolare şi inspectorilor şcolari.
 4. 4. Platforma etwinning.net oferă: * instrumente pedagogice care integrează noile tehnologii în procesul de învăţare; * apropierea de celelalte ţări participante şi mai buna cunoaştere a acestora; * implicarea în activităţi curriculare comune; * participarea profesorilor la o reţea europeană şi oportunităţi pentru dezvoltare profesională, prin colaborarea în proiecte internaţionale şi prin participarea la seminarii internaţionale de formare/ schimburi de experienţă; * un cadru atractiv de învăţare pentru elevi şi pentru profesori; * recunoaşterea oficială şi o mai mare vizibilitate a activităţii participanţilor la nivel naţional şi european; * premii anuale şi certificate naţionale şi europene de calitate pentru cele mai bune proiecte.
 5. 5. Beneficii ale participării la eTwinning Un program pentru profesori eTwinning facilitează accesul profesorilor la un mediu virtual de colaborare şi de schimb de experienţă, la parteneriate cu alţi profesori şi la activităţi de formare profesională, alături de colegi din ţările europene. Un program pentru elevi Prin participarea la proiecte de eTwinning (înfrăţire online între şcoli), elevii au posibilitatea să comunice cu alţi elevi din ţările participante, să afle elemente de specific cultural sau de specific al educaţiei în ţările partenere, să înveţe utilizând noile tehnologii şi să îşi perfecţioneze competenţele de comunicare în limbi străine. Un program pentru comunitate Înfrăţirea online a şcolilor poate fi însoţită de înfrăţirea comunităţilor. Unele localităţi au decis să se “înfrăţească” şi completeze comunicarea şi cooperarea online prin alte proiecte – vizite, activităţi culturale pentru adulţi etc.
 6. 6. Certificate de calitate (Quality Label, European Quality Label) Centrele naţionale de coordonare acordă “Certificatul de calitate” şcolilor care se înscriu în această competiţie. Există două sesiuni de acordare a certificatelor de calitate (ianuarie-februarie şi septembrie-octombrie).  Certificatele naţionale de calitate se acorda cadrelor didactice care aplică şi nu proiectului. În evaluare, se are în vedere activitatea din proiect a cadrului didactic care a aplicat pentru obţinerea certificatului naţional de calitate. Criterii de evaluare: - inovarea pedagogică şi creativitatea; - integrarea activitatilor proiectului în curriculum; - colaborarea dintre şcolile partenere; - utilizarea creativă a noilor tehnologii (TIC); - sustenabilitatea şi transferabilitatea; - rezultate şi beneficii.
 7. 7. Ateliere de formare profesională Atelierele de formare profesională vizează persoanele care doresc să-şi aprofundeze cunoştinţele despre eTwinning şi să-şi consolideze competenţele în colaborare europeană cu ajutorul tehnologiilor de informare şi comunicare (TIC).   Atelierele reunesc participanţi din diferite ţări europene, atât în vederea constituirii unor reţele profesionale, cât şi a schimbului de experienţă. Anual, un număr de ţări europene organizează ateliere ce facilitează crearea de reţele şi găsirea de parteneri. Participarea la aceste ateliere se realizează exclusiv pe bază de invitaţie . Dacă doriţi să participaţi şi dumneavoastră, contactaţi Biroul de Asistenţă din ţara dumneavoastră.
 8. 8. Seminariile online sunt oportunităţi de formare intensive, cu o tematică diversă. Ele sunt moderate de către un specialist şi includ activităţi practice şi discuţii între cadrele didactice europene. Seminariile online sunt cursuri intensive de scurtă durată, care vă familiarizează cu un anumit subiect, vă stimulează ideile, vă ajută să vă consolidaţi competenţele şi nu necesită alocarea unor resurse mari de timp.  De asemenea, se constituie în nişte experienţe de învăţare plăcute. Fiecare seminar cuprinde 4-5 zile de activităţi practice şi discuţii, urmate de alte 4-5 zile de reflecţie şi activitate independentă.  Materialele sunt disponibile online şi pot fi accesate oricând. Cum puteţi participa?   Se pot înscrie toate cadrele didactice membre al comunităţii eTwinning. Perioada de înscriere va începe cu aproximativ o săptămână înainte de seminar. Veţi găsi legătura către formularul de înscriere pe Desktop-ul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi înregistrat ca membru al comunităţii eTwinning, aveţi ocazia să o faceţi acum, după care veţi putea participa la seminarii. Seminariile vor avea loc în laboratorul eTwinning .
 9. 9. Formare continuă Baza de date Comenius-Grundtvig oferă o gamă largă de oportunităţi de formare continuă, care vin să completeze şi să îmbogăţească activităţile eTwinning şi de formare profesională. Pe lângă atelierele şi cursurile de formare organizate în cadrul programului eTwinning, baza de date Comenius-Grundtvig reprezintă un instrument excelent de căutare a altor oportunităţi de formare în întreaga Europă. Baza de date Comenius-Grundtvig este un catalog al oportunităţilor de formare, printre care şi cursuri ononime, adresat personalului didactic şi nedidactic din şcoli (de la învăţământ preşcolar la cel liceal), cât şi celui implicat în educaţia adulţilor. Cursurile sunt organizate de diferite instituţii abilitate, care înaintează ofertele de formare Agenţiilor Naţionale. Apoi, agenţiile selectează şi introduc cursurile în baza de date, conform unor criterii predefinite. Cursurile se adresează unui public internaţional, obiectivul acestora fiind de a-i ajuta pe participanţi să-şi dezvolte competenţele profesionale în domeniul educaţiei.
 10. 22. eTwinning HAPPY BIRTHDAY!

×