Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

De ce tu? Scrisoarea de intentie: un USP memorabil

2,330 views

Published on

O prezentare despre marketing personal si cateva idei despre maniera unica prin care poti sa iti realizezi o scrisoare de intentie, respectiv blog, microsite, prezentare slideshare si video.

Published in: Career
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

De ce tu? Scrisoarea de intentie: un USP memorabil

 1. 1. Scrisoarea de intenție: Un USP memorabil
 2. 2.  De ce te-ar alege un angajator pe tine?  Care sunt pașii care te aduc mai aproape de job-ul dorit?  Prezentarea candidaturii tale face diferența! O prezentare de marketing personal din perspectiva angajatului și angajatorului deopotrivă
 3. 3. Cele mai întalnite motive pentru care un angajator te-ar alege pe tine în locul altor candidați:  Gesturile și afirmatiile tale inspiră încredere.  Ești sigur pe tine și îți exprimi foarte bine opiniile, obiectivele și rezultatele.  Oferi informații relevante despre cunoștințele care te recomandă pentru job.  Îți transmiți clar motivația de a lucra în acea companie.  Comunici valorile pe care le poți aduce tu în companie.  Esti dispus să inveți.
 4. 4. Ce dorești să obții de la un job pe termen lung? Ce tip de job se potrivește cunoștințelor tale? Care sunt cunoștintțele tale teoretice și practice? De ce îți dorești acel job? Care este valoarea pe care poți s-o aduci companiei? Care sunt companiile în care vrei sa lucrezi și de ce? Cum îți prezinți candidatura?
 5. 5. Ce este un USP? Unique Selling Proposition = O propunere comercială de nerefuzat! Cum se traduce USP în Scrisoarea ta de Intenție? Un USP memorabil poate fi chiar Scrisoarea ta de Intenție și CV- ul, prezentate angajatorului sub o formă inedită.
 6. 6.  Job-ul dorit și motivația candidaturii pentru acel job  Informații despre activitatea ta profesională  Calitățile care te recomandă pentru acel job  Acțiunile pe care le-ai întreprins în direcția obținerii tipului de job dorit  Motivația ta pentru a lucra în acea companie  Pașii pe care i-ai facut pentru a atinge acele obiective profesionale  Aspirațiile tale profesionale
 7. 7. Prezintă-ți CV-ul și Scrisoarea de Intenție într-o formă inedită:  Blog sau Micro site  Prezentare pe SlideShare  Clip video pe YouTube Prezentarea CV-ului și a Scrisorii de Intenție într-o manieră unică va atrage cu siguranță atenția asupra candidaturii tale și te va departaja de ceilalți concurenți.
 8. 8.  Oferi posibilitatea angajatorului să afle mai multe despre tine.  Angajatorul te poate găsi pe Google, prin cuvinte cheie aferente postului pe care dorește să îl ocupe în companie.  Ușurinta în accesarea informațiilor despre cunoștințele și experiența ta profesională.  Expunere mai mare în domeniul tau de interes profesional.  Poate fi integrat în contul tău de LinkedIn (Wordpress Blog).
 9. 9.  Transpunerea CV-ului și a Scrisorii tale de Intenție într-o prezentare pe SlideShare îți crește șansele de a fi remarcat de angajator.  SlideShare facilitează distribuția prezentărilor: oricine poate să te recomande.  SlideShare poate fi integrat în contul tău de LinkedIn.
 10. 10. Prezentarea unei candidaturi sub formă de clip video, care inlcude atât activitatea profesională înscrisă în CV cât și elementele scrisorii de intenție menționate, poate aduce un plus de valoare candidaturii tale. Prezentarea ta video poate să conțină:  Un slideshow al fotografiilor care ilustrează pasiunea ta pentru domeniul în care vrei sa lucrezi, alături de o “poveste” a experiențelor și cunoștințelor tale în domeniu.  O animație care ilustreaza calitățile tale profesionale, abilitățile și cunoștintele tale. Exemplu gasiți pe www.anamatei.ro
 11. 11. Mulțumesc!

×