Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Virgilio

6,237 views

Published on

Published in: Education
 • Follow the link, new dating source: ❤❤❤ http://bit.ly/39sFWPG ❤❤❤
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Sex in your area is here: ❤❤❤ http://bit.ly/39sFWPG ❤❤❤
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Virgilio

 1. 1. VIRGILI L’Eneida
 2. 2. VIRGILIVirgili, fill duna família decamperols, va nàixer en lany70 a.C. en un poble prop deMàntua.Al llarg de la seua vida vaviure en diferents ciutats delImperi Romà i, mitjançantMecenes, va conèixer alemperador August, que vaapreciar la seuaprimera obra i li vaencarregar les dues segones.
 3. 3. OBRA LITERARIAVirgili va escriure tres obres fonamentals:LES BUCÒLIQUES: 20 poemes sobre pastors que dediquen elseu temps als amors, la declamació i els certàmens depoesia.
 4. 4. LES  GEÒRGIQUES: un poema didàctic que instruïa alsseus lectors sobre lagricultura, els treballs del camp,el cultiu del cereal i la cria danimals. Va ser encarregat perAugust, que després de les guerres, voliapotenciar lagricultura i ramaderia en lImperi Romà.
 5. 5. L’ENEIDA: un poema èpic, encarregat per August, la finalitatdel qual era enaltir lImperi Romà i el seu emperador,estimular el patriotisme i el sentiment religiós dels romans.
 6. 6. L’ENEIDAL’ENEIDA  és un poemaèpic, compost per més de deu milhexàmetres (el mateix vers queHomer va emprar per composar laIlíada i lOdissea).És evident que Virgili va intentarcopiar lestil dHomerperquè era considerat un mestre. Va calcar imatges, comparacions,fórmules i fins i tot vaprendre algunes escenes delspoemes homèrics i els va reproduiren la seua obra.
 7. 7. LA ENEIDAL’ENEIDA es compon de dotze llibres.Els llibres I a VI narren un VIATGE,el camí dEnees de Troia al Laci, la regiódItàlia on fundarà Roma. Està compost asemblança de lOdissea. Els llibres VI a XII narren els episodis bèl·lics entre els troians i els rútuls, entre Enees i Turn, per lamor de Lavínia. Prenen com a model la Ilíada.
 8. 8. Arma virumque cano… Enees, heroi troià fill de la deessa Venus, fuig de Troia en flames amb el seu fill i el seu pare. El FATUM ha decidit que ell serà el fundador duna segona Troia lluny de la primera. Així que emprèn el viatge a la recerca del lloc adequat.
 9. 9. Arma virumque cano…Com en la Ilíadai lOdissea, els déus estansempre presents.Venus, la mare dEnees,tractarà dajudar-lo i protegir-lo de Juno, lesposa gelosa deJúpiter.
 10. 10. La famÍlia d’eneEsVENUS ANQUISES ENEES CREUSA ASCANI
 11. 11. ELS AMORS D’ENEESCREUSA Es perd en el camí de la fugida de Troia. És la mare d’Ascani. Enees la veurà com una aparició i li donarà permís per a tornar a casar-se.
 12. 12. DIDO Reina de Cartago. Enees passa uns anys amb ella, però labandona perquè ha de complir el seu destí. La seua història té un tràgic final.
 13. 13. LAVÍNIA Filla del rei dels llatins. Estava promesa a Turn fins l’arribada d’Enees. Es converteix en objecte de disputa.
 14. 14. L’ENEIDA AL LLARG DE LA HISTÒRIAConta la llegenda que Virgili, malalt i ancià, a lalbirarel final dels seus dies va demanar a lemperadorAugust que cremara la seua obra, doncs considerava que noestava ben acabada i no mereixia ser llegida.
 15. 15. August, que ja havia llegit part de lobra, no va voler cremar-la. Prompte va ser considerada una obra mestra i es vaconvertir en obra de referència per als joves romans.
 16. 16. Des de llavors, mai hem deixat de llegir l’Eneida de Virgili, ja que conservem còpies de totes les èpoques, senyal evident que la hem considerat important.

×