Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

#WeAreAlteryxUserGroups

90 views

Published on

Have you ever wondered what tips and tricks other Alteryx users have up their sleeves? What about sharpening your knowledge on specific tools? How about building your analytic network and finding a community? If you said yes, come join us! In this session, connect with other Alteryx rockstars, hang out with fellow user group fans, and hear about how they are Alteryx-ing their data skills.

Seth Moskowitz - Senior Business Analyst, Interpublic
Ben Edelman - Vice President, Kantar TNS
Renato Baruti - Founder and CEO, Baruti Analytics
Nick Haylund - Consultant, nyxDATA
Tessa Enns - Senior Analyst of Operations Metrics, Quest Diagnostics

Published in: Data & Analytics
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

#WeAreAlteryxUserGroups

  1. 1. # A L T E R Y X 1 9 PRESENTED BY WE ARE ALTERYX USER GROUPS: WHY ATTEND A USER GROUP? Tessa, Ben, Nick, Renato, and Seth Alteryx User Groups Leaders
  2. 2. # A L T E R Y X 1 9 COMPLETE SESSION SURVEYS ATTENTION 2 You were handed a survey as you entered the room. It should take less than 2 minutes to complete Please return your completed surveys B E F O R E YO U L E AV E the room Surveys are anonymous, and we rely on your opinion for improvement
  3. 3. # A L T E R Y X 1 9 3 TODAY’S AGENDA 1. Introductions 2. Why User Groups: What’s In it For Me? 3. Alteryx User Group: Race for the Solution 4. Questions: What Do You Want to Know?
  4. 4. # A L T E R Y X 1 9 4 With Alteryx, I… can make my clients dreams come true with blazing speed. BEN EDELMAN When I use Alteryx, I feel like… an analytics super hero. A L T E R Y X U S E R S I N C E 2 0 1 5
  5. 5. # A L T E R Y X 1 9 5 With Alteryx, I… Bridged the gap of being an analyst drowning in Excel and SQL, to growing into the role of a creator, advocate, and champion of self-service analytic product delivery. NICK HAYLUND When I use Alteryx, I feel… Empowered to bring the power of data to the people. A L T E R Y X U S E R S I N C E ( 2 0 1 7 )
  6. 6. # A L T E R Y X 1 9 6 With Alteryx, I… can combine multiple disparate data sources, develop and automate data models, predict outcomes, and solve all the fun data complexities! RENATO BARUTI When I use Alteryx, I feel… like Starman riding through space! A L T E R Y X U S E R S I N C E 2 0 1 4
  7. 7. # A L T E R Y X 1 9 7 With Alteryx, I… can make magic happen with spreadsheets! SETH MOSKOWITZ When I use Alteryx, I feel like… I am set up for success as I can now do things with data that I couldn’t do before. A L T E R Y X U S E R S I N C E ( 2 0 1 7 )
  8. 8. # A L T E R Y X 1 9 8 With Alteryx I… can rapidly dissect data TESSA ENNS When I use Alteryx, I feel… empowered A L T E R Y X U S E R S I N C E 2 0 1 7
  9. 9. # A L T E R Y X 1 9 9 WHY USER GROUPS? Find a Local User Group – If One Doesn’t exist – Start one. Meet Other Alteryx Users & Grow Your Network Expand Your Alteryx Knowledge Gain New Perspectives. The possibilities are endless! Free !!!* 1 2 4 5 35 ENLIGHTENING REASONS WHY YOU SHOULD PARTICIPATE *Sometimes available. Sponsor a meeting!
  10. 10. # A L T E R Y X 1 9 1. FIND A LOCAL USER GROUP 10 Check out our directory and schedule of events! If one doesn’t exist – Start one in your city, company, industry. CHECK OUT COMMUNITY.ATLERYX.COM/USERGROUPS Washington, DC Alteryx User Group
  11. 11. # A L T E R Y X 1 9 2. MEET OTHER ALTERYX USERS 11 At Alteryx User Group Meetings, attendees have the opportunity to exchange ideas across a variety of skill levels & verticals. GROW YOUR NETWORK Detroit, MI Alteryx User Group
  12. 12. # A L T E R Y X 1 9 3. EXPAND YOUR ALTERYX KNOWLEDGE 12 Alteryx User Group meetings are for and by Alteryx Users. Meetings consist of a variety of topics that are specific to each group. Make sure to contact the User Group Leaders if you would like to cover specific topics! USE CASES, HANDS-ON TRAINING, Q&A…OH MY! Coventry Alteryx User Group
  13. 13. # A L T E R Y X 1 9 4. GAIN NEW PERSPECTIVES. 13 Often times meetings will lead to discussions surrounding how to expand Alteryx usage around organizations or how to build a killer workflow to map out highest Halloween candy yields! Get to your data ah-ha moment! THE POSSIBILITIES ARE ENDLESS! Long Beach, CA Alteryx User Group
  14. 14. # A L T E R Y X 1 9 5. FREE 14 Food and data go together like peanut butter and chocolate. Get your noms on while you solve! *Most User Group Meetings will have food. But we are volunteer run and supported, throw us a bone and sponsor a meeting! WHO DOESN’T LOVE SNACKS? Delicious brownies provided by Kenda Barnes of the Indianapolis Alteryx User Groups aka Baking Wizard !*
  15. 15. # A L T E R Y X 1 9 15 GAME TIME!
  16. 16. # A L T E R Y X 1 9 16 • Three teams of 2-3 people each race to solve one weekly challenge. • “Items” are distributed every minute • Green/Red/Blue shells block another team’s screen for 5/7/10 seconds • Use a mushroom to get a hint if you’re stuck! • No peeking at the solution on Alteryx Community! • Cool schwag for the winners • Any volunteers? RULES AUG RACE TO THE SOLUTION (MARQUEE-O KART STYLE)
  17. 17. # A L T E R Y X 1 9 MEET YOUR THREE TEAMS! PLUMBER 17 DINOSAUR RACING ROYALTY
  18. 18. # A L T E R Y X 1 9 ITEMS GREEN SHELL 18 RED SHELL BLUE SHELL Blocks screen for 5 seconds Blocks screen for 7 seconds Blocks screen for 10 seconds
  19. 19. # A L T E R Y X 1 9 PRESENTED BY GET INTO YOUR TEAMS
  20. 20. # A L T E R Y X 1 9 PRESENTED BY READY... SET….
  21. 21. # A L T E R Y X 1 9 PRESENTED BY GO!!!!
  22. 22. # A L T E R Y X 1 9 22 TRIVIA TIME! Raise your hand, must answer immediately! ☺
  23. 23. # A L T E R Y X 1 9 HOW DID ALTERYX GET ITS NAME? 23 ANSWER: Alter – YX SRC developed the first online data engine for delivering demographic-based mapping and reporting shortly after being founded (1997) In 2006, the software product Alteryx was released, which was a unified spatial and non-spatial data environment for building analytical processes and applications. In 2010, SRC changed its name to that of its core product, Alteryx.
  24. 24. # A L T E R Y X 1 9 24 WHAT IS THE MOST CURRENT VERSION OF ALTERYX TODAY? ANSWER: 2019.1! (2019.2 is in beta)
  25. 25. # A L T E R Y X 1 9 25 WHAT LANGUAGE IS THE ALTERYX ENGINE WRITTEN IN? ANSWER: C ++
  26. 26. # A L T E R Y X 1 9 26 NAME AN ALTERYX EASTER EGG, WHICH YOU CAN UNLOCK VIA THE HELP MENU ANSWER: ✓Space Invaders ✓Pong
  27. 27. # A L T E R Y X 1 9 27 NAME A TOOL THAT ACCEPTS MULTIPLE INPUTS ANSWER: Join, Union, Append Fields, Find Replace, Join Multiple, Spatial Match, Find Nearest, Report Map, Detour End, Test, Dynamic Rename, Dynamic Replace
  28. 28. # A L T E R Y X 1 9 28 NAME A TOOL THAT HAS MULTIPLE OUTPUTS ANSWER: Join, Filter, Spatial Match, Find Nearest, Unique, Detour, Dynamic Replace
  29. 29. # A L T E R Y X 1 9 29 HOW MANY TYPES OF WORKFLOWS ARE THERE? ANSWER: 3
  30. 30. # A L T E R Y X 1 9 NAME ALL THREE WORKFLOWS! 30 ANSWER: Standard Analytical App Macro
  31. 31. # A L T E R Y X 1 9 NAME 3 MACROS TYPE 31 ANSWER: Batch Iterative Standard Bonus… Location Optimizer
  32. 32. # A L T E R Y X 1 9 32 WHAT IS THE LIMIT FOR RECORDS READ INTO ALTERYX? ANSWER: No limit!
  33. 33. # A L T E R Y X 1 9 33 HOW MANY LOCAL USER GROUPS ARE THERE WORLDWIDE? ANSWER: 64 and counting ! 40 in North America 15 in EMEA 7 in APAC 2 in Latin America
  34. 34. # A L T E R Y X 1 9 34 HOW MANY ACES ARE USER GROUP LEADERS? ANSWER: 16 out of 26 ACEs pull double duty as User Group Leaders!
  35. 35. # A L T E R Y X 1 9 35 WHERE CAN YOU FIND ALL USER GROUPS ON COMMUNITY? ANSWER: The User Groups landing page is under ALTER.NATION. Check out that section to join a group or view the events calendar!
  36. 36. # A L T E R Y X 1 9 WHICH USER GROUP LEADER TOOK HOME THE GRAND PRIX LAST YEAR AT INSPIRE ANAHEIM? 36 ANSWER: Nicole Johnson from the Seattle Alteryx User Group! She completed all weekly challenges to prepare.
  37. 37. # A L T E R Y X 1 9 WHERE WAS THE FIRST INTERNATIONAL USER GROUP LAUNCHED? 37 ANSWER: London! The group was founded in October 2014. They have held 21 meetings so far!
  38. 38. # A L T E R Y X 1 9 38 WHEN DID THE FIRST LOCAL USER GROUPS EMERGE? ANSWER: In 2012! Dallas – Ft. Worth, TX, Charlotte-Greensboro, NC and Twin Cities all first met at coffee shops and libraries.
  39. 39. # A L T E R Y X 1 9 39 ON AVERAGE HOW MANY LOCAL USER GROUP MEETINGS ARE HELD A QUARTER? ANSWER: Each quarter approximately 44 Local User Group meetings are held each quarter around the world!
  40. 40. # A L T E R Y X 1 9 40 Ben Edelman, DC Alteryx User Group THE WORKFLOW UNDER THE HOOD
  41. 41. # A L T E R Y X 1 9 41 Whether it’s a virtual meeting in our Industry User Groups or meeting face to face at our local User Groups, folks can always walk away with new tips, tricks and insights into other Alteryx is being leveraged by peers. Find your people, build your data tribe! ☺ WHY USER GROUPS? FIVE KEY POINTS Find a Local User Group – If One Doesn’t exist – Start one. Meet Other Alteryx Users & Grow Your Network Expand Your Alteryx Knowledge Gain New Perspectives. The possibilities are endless! Free Food!!!!* *Sometimes available, sponsor a meeting 1 2 4 5 3
  42. 42. # A L T E R Y X 1 9 THANK YOU 42 • Tessa Enns – Twin Cities User Group • Ben Edelman – DC User Group • Nick Haylund – Twin Cities User Group • Renato Baruti – Tampa User Group • Seth Moskowitz – New York User Group YOUR USER GROUP LEADERS
  43. 43. # A L T E R Y X 1 9 BEFORE YOU LEAVE ATTENTION 43 B E F O R E YO U L E AV E … Please take a moment to complete your evaluation survey. Hand it to the room monitors on your way out.

×