Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Cloud Computing vs. SaaS: care sunt
diferentele dintre cele doua
tehnologii si cum influenteaza ele
functionarea unei solu...
2.
Intrebare la Radio Erevan: „Cum se spune corect: funicular sau furnicular?” Raspuns:
„La ce?!”. Si eu, cand discut desp...
3.
Sina de tren sitrenul
Infrastructura Cloud reprezinta calea ferata, iar aplicatia in regim
SaaS este trenul, care utili...
Pluriva ERP – modelul SaaS. 10 avantaje cheie
pentru clienti
Timp de initializare foarte redus. Aplicatia este deja instal...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Cloud computing vs SaaS: care sunt diferentele si cum influenteaza ele functionarea unei solutii ERP

347 views

Published on

Intrebare la Radio Erevan: „Cum se spune corect: funicular sau furnicular?” Raspuns: „La ce?!”. Si eu, cand discut despre aplicatia Pluriva ERP, sunt intrebat deseori: „Ce fel de solutie aveti voi, Cloud, SaaS sau ambele?”. Si raspunsul la care ma gandesc este „la ce te referi?!”.

SaaS si Cloud

Sa incercam sa facem lumina asupra acestor doi termeni la moda.

Aplicatiile SaaS – Software as a Service – sunt acele aplicatii furnizate clientilor ca un serviciu: acestia nu cumpara programul software, ci functionalitatile lui, pentru care platesc un abonament periodic, iar aplicatia nu este gazduita la ei, ci in alta locatie, fiind accesata prin Internet.

Published in: Software
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Cloud computing vs SaaS: care sunt diferentele si cum influenteaza ele functionarea unei solutii ERP

  1. 1. Cloud Computing vs. SaaS: care sunt diferentele dintre cele doua tehnologii si cum influenteaza ele functionarea unei solutii ERP? Mai 2014 Colectia “Ghid ERP” Departamentul de Marketing Pluriva ERP Din cuprins: Ce inseamna SaaS Ce inseamna Cloud Diferentele dintre Cloud si SaaS Pluriva ERP – modelul SaaS. 10 avantaje cheie pentru clienti
  2. 2. 2. Intrebare la Radio Erevan: „Cum se spune corect: funicular sau furnicular?” Raspuns: „La ce?!”. Si eu, cand discut despre aplicatia Pluriva ERP, sunt intrebat deseori: „Ce fel de solutie aveti voi, Cloud, SaaS sau ambele?”. Si raspunsul la care ma gandesc este „lacetereferi?!”. Sa incercamsa facemluminaasupraacestor doitermenilamoda. Aplicatiile SaaS – Software as a Service – sunt acele aplicatii furnizate clientilor ca un serviciu: acestia nu cumpara programul software, ci functionalitatile lui, pentru care platesc un abonament periodic, iar aplicatia nu este gazduita la ei, ci in altalocatie,fiindaccesataprinInternet. Cloud Computing-ul reprezinta un mod de a livra infrastructura, platforma sau aplicatii ca serviciu inchiriat de clienti. Printre clientii furnizorilor de Cloud se numara, printrealtii,firmelecareau dezvoltat aplicatiidetipSaaS. SaaS siCloud Cloud Computing vs. SaaS: care sunt diferentele si cuminfluenteaza ele functionarea uneisolutiiERP?
  3. 3. 3. Sina de tren sitrenul Infrastructura Cloud reprezinta calea ferata, iar aplicatia in regim SaaS este trenul, care utilizeaza infrastructura de transport pentru a se deplasa. Daca trebuie sa ajungi din punctul A in punctul B, atunci ai nevoie de ambele elemente:siaplicatia,darsiinfrastructuraITpecareaceastasa functioneze. SaaS si Cloudnu inseamna acelasi lucru, chiardaca impart beneficiisi atribute comune, din cauza carora multe persoane le confunda. Furnizorii de servicii Cloud furnizeaza „computing” ca serviciu, iar furnizorii de aplicatii SaaS livreaza aplicatii softwarecaoutilitate. Aplicatiile in model SaaS pot fi gazduite in mai multe locatii: pe calculatorul vendor- ului, la un furnizor traditional de servicii cloud sau intr-un data center independent. Daca o aplicatieeste livrata in Cloud, nu inseamna neaparat ca ea este si SaaS: poate cumparatorul a decis sa o achizitioneze integral si sa o gazduiasca in afara companieisale. AvantajelemodeluluiPluriva Pluriva este o aplicatie disponibila atat on-premise, instalata la sediul clientului, cat si gazduita in cloud si furnizata in regim SaaS, model in care clientii platesc un abonament lunar in functie de ceea ce consuma. In acest caz, aplicatiaesteaccesataprinbrowserdeInternet. Sistemul aplicat de Pluriva este cel mai eficient: noi suntem atat furnizorii de servicii Cloud, cat si ai aplicatiei Pluriva ERP in regim SaaS, gazduita pe echipamentele noastre. In acest mod controlam intreg fluxul de livrare a aplicatiei, avand interesul directcaatat infrastructuracatsiaplicatiasa functionezeperfect. Platforma de tip Cloud a Pluriva este deschisa exclusiv pentru aplicatia Pluriva ERP, nu si altor furnizori de servicii software sau de infrastructura. Platforma se bazeaza pe elemente de hardware si software specifice Cloud, cum ar fi servere, echipamente de reteasideback-up. Modelul SaaS este foarte util companiilor in care o parte sau toti angajatii isi desfasoara activitatea in locatii diferite si au nevoie pe de-o parte sa acceseze aplicatia online, dar si sa isi desfasoare activitatea intr-un mod colaborativ, incaresa lucrezecuaceleasiversiunialedocumentelor,spreexemplu.
  4. 4. Pluriva ERP – modelul SaaS. 10 avantaje cheie pentru clienti Timp de initializare foarte redus. Aplicatia este deja instalata pe serverele Plurivainmomentulincareun clientdorestesa isicreezecont. Model de tarifare simplu si transparent: clientul achita o factura lunara, la fel cum face si pentru serviciile de telefonie sau pentru curentul electric consumat. Crearea unui cont dureaza cateva secunde. Dupa aceea, utilizatorul se poate conecta in aplicatie pentru a o testa cat doreste, fara interventia unui agentPluriva. Securitatesporitasiback-up periodicaldatelor. Accesibil pentru un numar mai mare de firme, care nu isi permit sa plateasca de la inceput pretul mare al unei implementari, dar care isi doresc accesul la oaplicatiedetop. Usurinta in a beneficia, la cerere, de servicii IT suplimentare, de tip storage sau email. Ciclurirapidedeinovatiepentruvendor. Operatiunile de mentenanta cad exclusiv in grija furnizorului, care executa acesteactivitatipeservereleproprii. Elasticitate in alegerea componentelor aplicatiei pe care doresc sa le utilizezesiasupranumaruluideutilizatori. Clientii elimina problema achizitionarii, administrarii si intretinerii echipamentelorITcomplexedetipservere,pecaresa functionezeaplicatia. PLURIVA SRL T: +4 037 214 92 04 F: +4 0372 870 413 E: office@pluriva.com www.pluriva.com www.plurivaerp.com A: Bulevardul Iuliu Maniu nr. 6, Sector 6, Cod postal 061102, Bucuresti

×