Art clàssic. La pintura romana

1,978 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,978
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,133
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Art clàssic. La pintura romana

  1. 1. LA PINTURA ROMANA
  2. 2. CARACTERÍSTIQUES - PINTURA SOBRETOT SOBRE MUR (MURAL)I UBICADA A LES PARETS DE LES CASES DELS RICS -TÈCNICA: BARREJA DE FRESC I TREMP AMB CERA D'ABELLA COM A AGLUTINANT (ENCÀUSTICA) -COLORS VIUS -PINZELLADA SOLTA -DIBUIX PRECÍS -PERSPECTIVA CORBA O NATURAL (la mida dels objectes és proporcional a la seva proximitat i les línies del quadre tendeixen a confluir al centre de la composició)
  3. 3. CLASSIFICACIÓ (segons l'arqueòleg alemany August Mau al 1882. Estudi a partir de les pintures de Pompeia - PRIMER ESTIL O D'INCRUSTACIONS : 150-80 aC. Amb la pintura se simulen parets de marbre. Apareix la divisió característica de la pintura mural: un sòcol o pòdium, zona central amb les pintures i la part superior amb una mena d'entaulament. CASA DE FAUNO
  4. 4. -SEGON ESTIL O ARQUITECTÒNIC: 80-30 a.C. representacions d'elements arquitectònic com columnes, frontons...Hi ha profunditat. Aquests elements enmarquen escenes de caire mitològic, teatral. VIL.LA BOSCOREALE
  5. 5. -TERCER ESTIL O ORNAMENTAL: 30 aC.-60 d.C Els elements arquitectònics amb funció ornamental allunyada del realisme. Escenes de caire grec.
  6. 6. - QUART ESTIL O IL.LUSIONISTA: 60 dC-80 dC Escenografies més complexes. Els Elements arquitectònics cobren importància. Representacions de figures heroiques, jardins, paisatges exòtics (nilòtics: escenes de paisatge i animals inspirats en el delta del Nil)

×