Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Scenario’s & storyboards
Nr 5: De buurt leren kennen...
Robert (10 jaar) komt terug uit school. Hij gaat al zelf naar school dus
kent de weg in de ...
Nr 8: Grenzen verkennen...
Ronald (9 jaar) mag sinds kort zelf naar school en naar een paar
vriendjes fietsen. Zijn moeder...
Nr 10: Wat gaan we doen...?
Edward wil zijn kinderen mee naar buiten nemen om wat leuks te
doen, maar wat: gaan zwemmen in...
Nr 14: Opletten
Rachel speelt voor het huis terwijl haar moeder haar de gaten houdt.
Rachel heeft de ePartner in haar jasz...
Nr 15: Carpooling
1 keer per maand (op zaterdag) organiseert het buurtcentrum
met behulp van ouders een uitje voor kindere...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Scenario storyboards

182 views

Published on

Scenario storyboards

Published in: Technology
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Scenario storyboards

  1. 1. Scenario’s & storyboards
  2. 2. Nr 5: De buurt leren kennen... Robert (10 jaar) komt terug uit school. Hij gaat al zelf naar school dus kent de weg in de buurt wel redelijk. Robert pakt z’n iPhone en zet de ePartner op ‘Verkennen’. De ePartner zoekt andere ePartners in de omgeving en laat kenmerken zien van plekken waar Robert in de buurt is. Robert ontdekt dat iemand die hij van school kent 2 huizen verderop woont, en dat het buurtcentrum een paar straten verderop is. Op deze manier leert Robert steeds meer van de omgeving kennen....
  3. 3. Nr 8: Grenzen verkennen... Ronald (9 jaar) mag sinds kort zelf naar school en naar een paar vriendjes fietsen. Zijn moeder weet dat het veilige fietsroutes zijn maar is bang dat Ronald zelf onbekende straten gaat verkennen. Ze klikt op de ePartner op haar iPad en selecteert een plattegrond van het gebied rondom haar huis. Op de kaart markeert ze het gebied dat ze veilig en bekend vindt voor Ronald, zoals de school, de voetbalvelden en de huizen van z’n vrienden. Ze slaat de map op, en de map wordt gelinkt met Ronalds ePartner. Haar ePartner vraagt hoe ze een berichtje wil krijgen als Ronald buiten het geselecteerde gebied afdwaalt. Ze kiest voor een tekstberichtje en een buzz.
  4. 4. Nr 10: Wat gaan we doen...? Edward wil zijn kinderen mee naar buiten nemen om wat leuks te doen, maar wat: gaan zwemmen in de Louwert, of naar de dierentuin? Zijn dochter Sonja opent de ePartner op haar telefoon, en opent een lijstje met haar favoriete speelplekken. Ze klikt op de ‘Dierentuin’, en ziet dat een van haar vriendinnen daar is. Ze klikt op het ‘Zwembad’ en ziet dat 4 van haar andere vriend(inn)en daar zijn. De ePartner kan helpen om te organiseren: iedere ouder geeft zijn/haar beschikbaarheid en welke kinderen hij/zij kan ophalen, voor verschillende data aan in de ePartner. De ePartner maakt een schema, brengt ouders op de hoogte en kan eventuele aanpassingen verwerken.
  5. 5. Nr 14: Opletten Rachel speelt voor het huis terwijl haar moeder haar de gaten houdt. Rachel heeft de ePartner in haar jaszak. Omdat Rachel ietsje verderop richting het speelveldje afdwaalt, zet Rachel’s moeder de ePartner aan. Bij het speelveldje in de buurt woont een vriendin van de familie: mevrouw Jansen. De ePartner van Rachel’s moeder geeft een seintje aan de de ePartner van mevr. Jansen dat Rachel in de buurt speelt, en vraagt of mevr. Jansen beschikbaar is om eventjes op Rachel te letten. Mevr. Jansen kan dit accepteren of weigeren. Rachel’s ePartner geeft Rachel een seintje dat mevr. Jansen in de buurt is.
  6. 6. Nr 15: Carpooling 1 keer per maand (op zaterdag) organiseert het buurtcentrum met behulp van ouders een uitje voor kinderen (bijv. naar een speelpark). Iedere keer zijn er een paar ouders die mee gaan om te carpoolen en op de kinderen te letten. De ePartner kan helpen om te organiseren: iedere ouder geeft zijn/haar beschikbaarheid en welke kinderen hij/zij kan ophalen, voor verschillende data aan in de ePartner. De ePartner maakt een schema, brengt ouders op de hoogte en kan eventuele aanpassingen verwerken.

×