Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Presentación1

254 views

Published on

Presentación "sapere Aude"

Published in: Technology, Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Presentación1

 1. 1. Alejandro Hortelano Curso 2010- 2011
 2. 2. 1. L’origen de la humanitat . 2. Cultura grega i romana. 3. Época medieval. 4. Época moderna. 5. Época contemporánea.
 3. 3.  Des de l’origen de la Humanitat, les persones s’han preocupat per interpretar el món que els envolta i donar resposta a preguntes relacionades amb la seua existencia.
 4. 4.  Moltíssimes preguntes no tenien una resposta racional per exemple les malalties o fenòmens de la Natura (eclipses, terratrèmols…) així que la resposta era el caràcter màgic o mític-religiosa.
 5. 5.  Van intentar utilitzar no sols la interpretació mítica sinó també els seus pensadors buscaven respostes aplicant la raó.
 6. 6.  Thales de Mileto va preveure un eclipse l’any 585 a.C. i així va demostrar que la Natura tenia unes lleis internes de funcionement i no era pel capritx dels deus.
 7. 7.  S’abandona el pensament racional a favor del pensament teocèntric on Déu i el cristianisme explicaven el món.  Per interpretar el món, primer utilitzaran la fe cristiana i després la raó.
 8. 8. En España, al 1478, es va crear un tribunal que castigaba als que corrien en “delictes de Fe cristiana” va ser el TRIBUNAL DE LA INQUISICIÓ. blasfèmia, per qüestionar o dubtar del que deia la religió cristiana, per bruixeria van partir condemnes molt dures des de passar anys en la presó després de ser torturat, fins a ser executat cremat en la foguera…
 9. 9.  Al final de l’Edat mitjana va iniciar-se un canvi de pensament amb el Renaixement. Aquest període també es va anomenar Humanisme, en ell es creu que les persones poden ser felices i lliures en la Terra.  Aquest nou pensament també va aconseguir molts avenços tecnològics i científics.
 10. 10.  Després de l’Humanisme en el Renaixement, començà el període de la Il·lustració que va ser el període de la història de la humanitat que més va contribuir a molts canvis revolucionaris, canvis iniciats per la burgesia en ascens i enfrontada al poder de l’aristocràcia i al de l’església.
 11. 11.  Moltes supersticions desaparegueren, les monarquies absolutistes van ser eliminades o qüestionades. A partir del s.XVIII es pridueixen molt canvis que han fonamentat la nostra vida actual.
 12. 12.  Un pensador il·lustrat, Kant, va resumir el significat de la il·lustració amb la seua fòrmula dient: “sapere aude” o atreveix-te a pensar per tu mateix, es a dir, atreveix-te a vore les coses tal y com són i no com te les han inculcat, o com es pensa en general. Forma el teu criteri en el teu enteniment i le teua experiència.
 13. 13.  Els il·lustrats, per exemple, eren tan innovadors que defensaven aspectes que nosaltres ara no apliquem al 100%.  No creien en el pecat original del cristianisme. Sobre l’univers afirmaven que tenien unes lleis internes que calia respectar i nosaltres amb el canvi climatic no estan respectant- les.

×