Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
PROMOCIÓ DE PÀGINES WEB A
BUSCADORS
(SEO)
Albert Saavedra
(Part 1)
Participar ens ajuda a tots!
#seopimec
Què podem aprendre en el curs?
-Conèixer què és el SEO i perquè serveix
-Conèixer aspectes tècnics del posicionament web
-...
1. ¿Què és el SEO?
SEO = Search Engine Optimization
És el terme amb el que es defineix globalment el posicionament,
optimització, visites, re...
Perquè el SEO es tan important?
-Si no ens poden trobar, no existim.
-Qualsevol negoci necessita tenir visibilitat per con...
Principals avantatges de fer SEO
-Podem arribar a un gran quantitat de persones
-Ens poden trobar persones que busquen exa...
Principals desavantatges de fer SEO
-És un procés lent en obtenir resultats.
-Requereix una dedicació constant.
-Es necess...
Principals buscadors a internet
Top 5 en recerques al 2012-2013

1. Google: 83.46%
2. Yahoo: 7.83%
3. Bing: 4.85%
4. Baidu 1.81%
5. ASK: 0.65%
Curiositat a tenir en compte!
¿Saps quin es el buscador
no oficial que més es fa a
servir a internet després de
Google?
RESPOSTA:
Glossari de termes en el posicionament
SEO=Search Engine Optimization
SEM o PPC= Search Engine Marketing o Marketing de pa...
Característiques del SEM
Principalment, la manera de fer SEM més recomanable
es amb l’eina Google Adwords.
Característique...
Diferéncies entre SEO y SEM
2. Optimització SEO per a buscadors
Tenir en compte
Abans de fer una optimització SEO d’una pàgina web i
començar la nostra estratégia, hem de tenir en compte...
Exemple de web optimitzada
Algunes pautes de com ha de estar estructurada una web:
Lloc web o nom: “Joguines de segona mà”...
Accions d’optimització web
SEO On page: son totes les accions que fem dins la nostra pàgina.
Optimització de títols, descr...
Optimització básica ON PAGE: 1
Programació HTML:
Incloure etiquetes <title> i <h1> a cada pàgina de la nostra web dins de ...
Optimització básica ON PAGE: 2
Programació HTML:
Incloure etiquetes <meta> , son molt importants les etiquetes “decription...
Optimització básica ON PAGE: 3
Tipus d’URL:
URLS ESTÀTIQUES:

http://www.exemple.com/nom-tema

URLS DINÀMIQUES:

http://ww...
Optimització básica ON PAGE: 4
Crear un arxiu SITEMAP:
Es molt important crar i tenir un arxiu anomenat SITEMAP.xml
Aquest...
Robots o aranyes
Els robots dels buscadors o aranyes, son els encarregats de buscar
i rastrejar les pàgines web d’internet...
El contingut es el rei
Es un aspecte a tenir molt en compte, ja que de vegades s’oblida i
és molt bàsic. Hem d’escriure se...
RECORDA!!
Fem la nostra web per persones, no per robots.
-Es important que l’usuari estigui agust a la pàgina i que ho ent...
Evita que la teva web…

-Estigui feta tota en FLASH o abusi d’ell.
-Les imatges siguin massa grosses.
-Faci servir colors ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Curs de SEO i Promoció de pàgines web a buscadors per Albert Saavedra (part 1)

198 views

Published on

Curs de posicionament web SEO i promoció a buscadors. Impartit a Girona per Alberto Saavedra de Girowebs.com (Part 1)

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Curs de SEO i Promoció de pàgines web a buscadors per Albert Saavedra (part 1)

 1. 1. PROMOCIÓ DE PÀGINES WEB A BUSCADORS (SEO) Albert Saavedra (Part 1)
 2. 2. Participar ens ajuda a tots! #seopimec
 3. 3. Què podem aprendre en el curs? -Conèixer què és el SEO i perquè serveix -Conèixer aspectes tècnics del posicionament web -Com posicionar i optimitzar una pàgina web als buscadors -Analitzar pàgines web -Veure i fer servir eines d’analisi i monitorització web -Fer estudis d’investigació de mercats i competéncia a internet -Actualitat al món del marketing digital
 4. 4. 1. ¿Què és el SEO?
 5. 5. SEO = Search Engine Optimization És el terme amb el que es defineix globalment el posicionament, optimització, visites, resultats i l’eficàcia d’una pàgina web a la cuál s’ha fet una estratégia de marketing a través dels buscadors.
 6. 6. Perquè el SEO es tan important? -Si no ens poden trobar, no existim. -Qualsevol negoci necessita tenir visibilitat per continuar la seva activitat. -Tenir visibilitat ens dóna avantatges sobre altres competidors. -Abans de comprar, com en la vida real, els usuaris busquen informació i comparen entre altres competidors.
 7. 7. Principals avantatges de fer SEO -Podem arribar a un gran quantitat de persones -Ens poden trobar persones que busquen exactament el que nosaltres oferim (clients potencials). -Es un métode de publicitat molt económic independentment dels resultats que s’obtinguin. -La rentabilitat es molt alta. -Es poden mesurar els resultats obtinguts.
 8. 8. Principals desavantatges de fer SEO -És un procés lent en obtenir resultats. -Requereix una dedicació constant. -Es necessiten coneixements técnics avançats. -No es poden garantir uns resultats en comparació a altres estratégies.
 9. 9. Principals buscadors a internet
 10. 10. Top 5 en recerques al 2012-2013 1. Google: 83.46% 2. Yahoo: 7.83% 3. Bing: 4.85% 4. Baidu 1.81% 5. ASK: 0.65%
 11. 11. Curiositat a tenir en compte! ¿Saps quin es el buscador no oficial que més es fa a servir a internet després de Google?
 12. 12. RESPOSTA:
 13. 13. Glossari de termes en el posicionament SEO=Search Engine Optimization SEM o PPC= Search Engine Marketing o Marketing de pagament per click CPC=Cost per click CPM=Cost per mil impressions del nostre anunci. CPL=Cost per Lead, normalment per formulari emplenat. CTR=Relació entre nombre de clicks i les impressions de l’anunci per mesurar la seva efectivitat CPA=Cost per adquisició o acció. Es el preu que ens ha costat vendre un producte o servei. ROI=Retorn de la inversió que hem destinat en la nostra campanya.
 14. 14. Característiques del SEM Principalment, la manera de fer SEM més recomanable es amb l’eina Google Adwords. Característiques: -És més ràpid per obtenir resultats que el SEO, però té un preu més elevat. -Té un cost per click que varia segons les paraules clau i el sector del mercat al que ens dediquem. -Es pot mesurar amb eines que proporciona Google com Google Analytics.
 15. 15. Diferéncies entre SEO y SEM
 16. 16. 2. Optimització SEO per a buscadors
 17. 17. Tenir en compte Abans de fer una optimització SEO d’una pàgina web i començar la nostra estratégia, hem de tenir en compte alguns aspectes: -Que volem posicionar i per quines paraules -Quin és el nostre mercat o client potencial -On està aquest client -Com arribarem als nostres clients
 18. 18. Exemple de web optimitzada Algunes pautes de com ha de estar estructurada una web: Lloc web o nom: “Joguines de segona mà” Nom de domini: joguinesdesegonama.com Es dedica a: Venda de joguines de segona Tamany: petita, menys de 250 pàgines
 19. 19. Accions d’optimització web SEO On page: son totes les accions que fem dins la nostra pàgina. Optimització de títols, descripcions, continguts, links interns, url amigables, programació… SEO Off page: son totes les accions que fem fora de la nostra pàgina, com per exemple links externs, recomanacions a xarxes socials, articles a blogs… Millores al nostre servidor: que el servidor estigui al mateix país que la web, sigui ràpid en enviar informació. Tècniques Black Hat: son técniques de posicionament perilloses, ja que poden perjudicar seriament el nostre posicionament, ja que son penalitzades per Google. Tant OFF com ON page. Tècniques White Hat: son técniques legals a Google que milloren l’experiéncia de la pàgina a l’usuari. Tant OFF com ON page.
 20. 20. Optimització básica ON PAGE: 1 Programació HTML: Incloure etiquetes <title> i <h1> a cada pàgina de la nostra web dins de <head> Podem observar com als resultats apareix la paraula clau al títol: Cada pàgina de la nostra web ha de tenir un títol únic i diferent.
 21. 21. Optimització básica ON PAGE: 2 Programació HTML: Incloure etiquetes <meta> , son molt importants les etiquetes “decription” i “keywords”. Ex: <meta name="description" content="131 mil anuncios clasificados de venta de Casas y chalés. Las mejores ofertas para encontrar Casas y chalés solo en segundamano.es"/> La descripció de la nostra pàgina serà de vital importància per als buscadors i usuaris. *Es important que cada pàgina tingui una descripció i contingut diferent. *Evitar copiar continguts per possibles penalitzacions als resultats. *Evitar que la descripció sigui massa llarga i que no tingui relació amb el contingut de la pàgina.
 22. 22. Optimització básica ON PAGE: 3 Tipus d’URL: URLS ESTÀTIQUES: http://www.exemple.com/nom-tema URLS DINÀMIQUES: http://www.exemple.com/?p=85787 S’aconsella fer servir sempre URLS estàtiques i no massa llargues.
 23. 23. Optimització básica ON PAGE: 4 Crear un arxiu SITEMAP: Es molt important crar i tenir un arxiu anomenat SITEMAP.xml Aquest arxiu facilita la l’entrada i la indexació dels continguts de la web als buscadors i on apareixen totes les pàgines interiors de cada web. Crear un arxiu ROBOTS: Es un arxiu anomenat robots.txt Aquest arxiu li diu als buscadors quines pàgines han d’indexar i quines no. Ex: Les pàgines amb informació sobre les comandes dels usuaris en una botiga online s’aconsella no idexar-les.
 24. 24. Robots o aranyes Els robots dels buscadors o aranyes, son els encarregats de buscar i rastrejar les pàgines web d’internet, així com nous continguts i actualitzacions de les pàgines ja indexades. Es molt important facilitar la seva entrada a la nostra web. El robot de Google s’anomena Google Bot.
 25. 25. El contingut es el rei Es un aspecte a tenir molt en compte, ja que de vegades s’oblida i és molt bàsic. Hem d’escriure seguint sempre unes pautes al SEO. -Hem d’escriure continguts interessants i ben redactats. -Fer servir títols descriptius. -Fer servir paraules clau als continguts sense abusar. -Millora l’accesibilitat i l’experiéncia de l’usuari.
 26. 26. RECORDA!! Fem la nostra web per persones, no per robots. -Es important que l’usuari estigui agust a la pàgina i que ho entengui tot. -No tots totes les persones fan servir internet tan bé com nosaltres, ens hem d’adaptar a tot tipus d’usuaris i la navegació ha de ser fàcil i senzilla.
 27. 27. Evita que la teva web… -Estigui feta tota en FLASH o abusi d’ell. -Les imatges siguin massa grosses. -Faci servir colors molt cridaners i que es tingui dificultats per llegir.

×