Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sitges Can Falç restauracio


El present projecte d’intervenció s’emmarca en els treballs previs a la realització del pla d’usos i projecte arquitectònic global de rehabilitació del casal de Can Falç situat a al Passeig de la Ribera 12-14.pert del Consorci del Patrimoni Històric de Sitges
Tot i que actualment esta inclosa plenament dintre de la trama urbana de sitges, als segles XVII i XVIII es tractava d’una finca situada al raval.
L’edifici es una gran casa senyorial que data com a mínim del segle XVI.
Als volta’ns de 1390 es va ampliar la muralla inicial situant una entrada al recinte al carrer carreta a l’alçada de Can Falç i ben aviat es començaren a construir cases fora murs .
La propietat del territori de Sitges era majoritàriament de la Pia Almoina de Barcelona la resta de propietats estaven concentrades en mans de grans hisendats, entre els quals s,hi compta la família Falç

  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Sitges Can Falç restauracio

  1. 1. CAN FALÇ RESTAURACIO PLANTA BAIXA ALBERT BARGUES GRAU ARQUITECTE MAIG 2016 SITGES
  2. 2. El present projecte d’intervenció s’emmarca en els treballs previs a la realització del pla d’usos i projecte arquitectònic global de rehabilitació del casal de Can Falç situat a al Passeig de la Ribera 12-14.pert del Consorci del Patrimoni Històric de Sitges Tot i que actualment esta inclosa plenament dintre de la trama urbana de sitges, als segles XVII i XVIII es tractava d’una finca situada al raval. L’edifici es una gran casa senyorial que data com a mínim del segle XVI. Als volta’ns de 1390 es va ampliar la muralla inicial situant una entrada al recinte al carrer carreta a l’alçada de Can Falç i ben aviat es començaren a construir cases fora murs . La propietat del territori de Sitges era majoritàriament de la Pia Almoina de Barcelona la resta de propietats estaven concentrades en mans de grans hisendats, entre els quals s,hi compta la família Falç. El treball de la terra els conreus de vinyes i el comerç marítim amb les possessions espanyoles d’ultramar vers el segles XVIII I XIX varen proporcionar riquesa i prosperitat a la família de Can Falç , el vi de malvasia principal producte de les seves terres encara ara es comercialitza. La llarga historia de la família es va reproduint en les successives remodelacions i ampliacions de la nova casa pairal des de un inici amb cos probablement construït als volta’ns del final del segle XVI i principis del XVII amb diferents etapes que es contemplen en la construcció de la casa que te el màxim esplendor al segle XVIII.
  3. 3. Les actuacions de restauració de l’edifici han començat per l,arrengament de la planta baixa que dona al carrer Carreta amb una actuació de arrengament dels espais inicials, amb especial cura a la recerca de la memòria dels material per la creació d’un espai amb un us inicial d’exposicions i informació de l’edifici.
  4. 4. PLANTA BAIXA EDIFICI CAN FALÇ

×