Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Li fi (slideshare)

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Li fi (slideshare)

 1. 1. LI-FI Alba Terés
 2. 2. Què és? Li-Fi fa referència al terme Light Fidelity en anglès, o el que seria el mateix en espanyol Fidelitat de la Llum. És la comunicació mitjançant llum visible. Aquesta llum el que fa és transmetre dades ultra-ràpides de llum que són rebudes per un router òptic. És un sistema de comunicació sense fil de la mateixa manera que el Wi-Fi però usant com a mitjà la llum visible en lloc d'ones electromagnètiques.
 3. 3. Com funciona? Per aconseguir gaudir d'aquesta tecnologia tenim a sobre una bombeta que posseeix un xip emissor que la converteix en un router lluminós i així aquesta bombeta és capaç d'emetre les ones Li-Fi que seran captades pels receptors lluminosos com ara mòbils, càmeres , televisors, ordinadors o fins i tot altres electrodomèstics intel·ligents. Les ones o impulsos lluminosos que emet la bombeta només s'emeten quan la bombeta està encesa i són imperceptibles per a la vista humana.
 4. 4. Li-fi vs Wi-fi Tot i que la tecnologia Li-Fi encara està en fase d'experimentació cal destacar que promet ser la xarxa sense fils del futur i que substituirà amb el temps al conegut sistema sense fils Wi-Fi.
 5. 5. Avantatges ❖ Pot oferir velocitats de 500 Mbps (megabits per segon), és a dir, gairebé 5 vegades més ràpid que la fibra òptica emprada pel Wi-Fi. ❖ És més barat que el Wi-Fi, es diu que fins a 10 vegades més barat. ❖ Qualsevol bombeta o fanal pot esdevenir un hotspot o router posant-li un simple emissor Li-Fi. ❖ La llum, en no travessar parets, és molt més segura que el Wi-Fi. ❖ No requereix les cotitzades freqüències radioelèctriques que requereix el Wi-Fi. ❖ Absència de cables. ❖ No provoca interferències amb altres sistemes. ❖ No satura les bandes de freqüència utilitzades per a la transmissió d'informació via Wi-Fi.
 6. 6. Desventatges ❖ No funciona sota la llum solar directa. ❖ No Travessa envans o parets. ❖ No funciona amb la llum apagada. ❖ Pot donar a un augment en la teva tarifa de llum. ❖ Nomes funciona amb aquells dispositius (tablets, Mòbils, etc) que tinguin un receptor per tal tecnologia, és a dir, que comptin amb un receptor capaç de descodificar el senyal lluminós.
 7. 7. Futur del Li-fi Segons van avançant les investigacions en aquest camp podem gairebé afirmar que aquesta tecnologia pot substituirà al Wi-Fi sense cap tipus de dubte. Aquesta tecnologia està en fase experimental però estem gairebé segurs que no ens estranyarà gens que en pocs anys pugui canviar per sempre la forma en què ens connectem a Internet a les nostres llars. No estaria malament deixar el nostre mòbil sota d'una simple llum mentre s'està carregant, o mentre estem navegant sense tenir problemes de connectivitat com passa moltes vegades amb el Wi-Fi. Tot es veurà amb el temps.

  Be the first to comment

  Login to see the comments

Views

Total views

301

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

51

Actions

Downloads

12

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×