Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

El pensament de Joan Maragall

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
Cant de novembre
Cant de novembre
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 18 Ad

More Related Content

Advertisement

Recently uploaded (20)

El pensament de Joan Maragall

 1. 1. Pensament de Joan Maragall
 2. 2. Influència de Nietzsche
 3. 3. QUI ÉS? o Friedrich Wilhelm Nietzsche (1844-1900). o Filòsof, poeta, músic i filòleg alemany. o És considerat un dels pensadors moderns més influent del s.XX.
 4. 4. TEORIA DEL SUPERHOME El superhome com a ésser superior a la resta. Que personifica el valor suprem de la vida, la manifestació més alta del qual és la voluntat de poder. o L’home, és lliure dels valors del passat. o Teoria del Superhome, voluntarisme, vitalisme i individualisme.
 5. 5. VITALISME o La vida com a realitat radical, com a creació i destrucció, com a àmbit de l’alegria i el dolor. o Entendre la vida en el seu sentit biològic, instintiu i irracional.
 6. 6. VOLUNTARISME: o Nietzsche viu la vida com a voluntat de poder. o És la voluntat de ser més, de viure més i de superar-se a un mateix.
 7. 7. Referències a les obres del poeta o Fragment del Comte o Fragment: Arnau VI. No morir per una idea Vitalisme sinó viure per totes. - Seràs roure, seràs penya, Seràs mar esvalotat, “Viure, viure tot lo que es pugui Seràs aire que s’inflama, en extensió i en intensitat”. Seràs astre rutilant, Seràs home sobre-home, (Joan Maragall [pseudònim “Panphilos”]: Perquè en tens la “Nietzsche”, l’Avenç, 2a època, any V (1893), p.195-197 voluntat. Superhome Voluntarisme
 8. 8. Influència de Goethe
 9. 9. QUI ÉS? o Johann Wolfgang von Goethe (1749- 1832) o Escriptor i funcionari alemany. o És considerat un dels pensadors més influents del romanticisme alemany del s.XIX o Maragall en va traduir obres.
 10. 10. El Faust o És una de les obres literàries més importants de Goethe. És una obra de teatre, en forma de tragèdia.
 11. 11. ARGUMENT DEL FAUST o Un científic anomenat Faust, que ho sabia tot, menys el misteri de la vida. Aquest fa un pacte amb el diable Mefistófeles. El diable li promet a Faust fer-li gaudir de la vida, amb la condició de que aquest li entregui l’ànima si mai disfruta plenament del moment i vol que s’aturi la vida.
 12. 12. Referència en l’obra de Maragall o Cant espiritual, Joan Maragall “Aquell que a cap moment li digué: “- Atura’t” El Faust
 13. 13. Influència de Wagner
 14. 14. QUI ÉS? o Richard Wagner (1813–1883) o Wagner era nacionalista. o Compositor d’òpera, director d’orquestra i teòric musical alemany.
 15. 15. ARTISTA GLOBAL Era un prototip d’artista global: - l’opera és una fusió de diferents arts, la música, l’escenografia, la poesia...
 16. 16. CONCEPTE GLOBAL DE L’ART o L’art total, característica del Modernisme, s’ajustaria al concepte global de l’art. o Al mateix temps, Wagner fusionava l’art i la pàtria, conceptes que desvetllarien interès pels catalanistes.
 17. 17. CONCLUSIONS Influència de Nietzsche, Goethe i Wagner en Maragall o De Wagner, Joan Maragall en va captar el concepte de nacionalisme, d’art global i cristianisme. D’aquest últim, es distanciava de Nietzche ja que aquest filòsof considerava el superhome superior a la religió. o De Nietzsche, el poeta es va influir en la seva teoria del Superhome, el vitalisme, el voluntarisme i d'individualisme, que es constata clarament en el poema El Comte Arnau. o De Goethe, va agafar la idea de la plenitud i el gaudi de la vida, a través del Faust. Aquesta idea, es demostra clarament en el Cant Espiritual.
 18. 18. Sant Miquel dels Sants 4 ESO – C Literatura catalana Alba Coll Casellas i Mireia Jutglar Anglada

×