MEDEAMEDEA
EURÍPIDES
JÀSONJÀSON
ACASTOSACASTOSETESETES
MEDEAMEDEA
FILL 1 FILL 2
HÈLIOSHÈLIOS
IDIAIDIA
PÈLIASPÈLIASÈSONÈSON
PRINCESAPRINCESA
ARB...
ORÍGEN DE LA CULPABILITATORÍGEN DE LA CULPABILITAT
o Medea traeix al seu pare Etes
ajudant a Jàson a aconseguir el
velló d...
RESUM DE L’OBRARESUM DE L’OBRA
o Medea, després d’ajudar a Jason amb el betlló d’or i de trair a la seva familia, segueix ...
ANÀLISI DELS PERSONATGESANÀLISI DELS PERSONATGES
o Medea: És una dona molt orgullosa coneguda per la seva saviesa i
amb ru...
o Egeu: És un home respectable i just
que ajuda a Medea però sense traïr
les aliances que té amb Creont.
o Corifeu: és un ...
PERVIVÈNCIA DE L’ARGUMENTPERVIVÈNCIA DE L’ARGUMENT
o Musclos per sopar– Brigit Vanderbeker
o El llibre tracta d’una dona q...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Medea powerpoint

1,196 views

Published on

Published in: Technology, Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,196
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Medea powerpoint

  1. 1. MEDEAMEDEA EURÍPIDES
  2. 2. JÀSONJÀSON ACASTOSACASTOSETESETES MEDEAMEDEA FILL 1 FILL 2 HÈLIOSHÈLIOS IDIAIDIA PÈLIASPÈLIASÈSONÈSON PRINCESAPRINCESA ARBRE GENEALÒGICARBRE GENEALÒGIC CREONTCREONT
  3. 3. ORÍGEN DE LA CULPABILITATORÍGEN DE LA CULPABILITAT o Medea traeix al seu pare Etes ajudant a Jàson a aconseguir el velló d’or . o Mata al seu germanastre Apsirt i escampà el seu cos desfet pel mar. o Fa que les filles de Pèlias el matin perquè es nega a donar el tro a Jàson.
  4. 4. RESUM DE L’OBRARESUM DE L’OBRA o Medea, després d’ajudar a Jason amb el betlló d’or i de trair a la seva familia, segueix a Jason a Grècia, s’hi casa i té fills. o Jason la deixa per la filla del rei Creont. o Medea,és desterrada per Creont. Després de suplicar aconsegueix un dia de marge per a abandonar la ciutat. o Pla: fer-li arribar un obsequi a la princesa: un peple (vestit) i una corona d’or. Quan s’ho posi morirà ella i tothom que la toqui. o Es procura un lloc on estar-se quan marxi: a la patria del rei Egeu. o Parla amb Jason, dient-li que pensant-ho millor està d’acord en que es casi amb la princesa i la deixi a ella. o Fa arribar mitjançant els fills l’obsequi a la princesa. o Mata als seus fills. o Parla amb Jason. Li explica la seva venjança. o Jàson és privat d’enterrar els fills i lamentant-ho, s’acaba l’obra.
  5. 5. ANÀLISI DELS PERSONATGESANÀLISI DELS PERSONATGES o Medea: És una dona molt orgullosa coneguda per la seva saviesa i amb rumors que practica la màgia. Es troba ultratjada i menyspreada pel seu marit en una època en que les dones estan molt per sota dels homes. És una dona amb un caràcter fort i és molt venjativa. o Jàson: Deixa a Medea després de portar-la a Grècia malgrat tot el que aquesta ha fet per ell. És un personatge que gaudeix de bona reputació i intenta fer creure que es casa amb la princesa pel bé de tothom. o Creont: És una de les víctimes de Medea. És un home bo que s’estima la seva filla i fa el que li sembla més assenyat, per això, tement les ànsies de venjança de Medea, la fa fora.
  6. 6. o Egeu: És un home respectable i just que ajuda a Medea però sense traïr les aliances que té amb Creont. o Corifeu: és un personatge més que participa a l’acció. A més d’explicar el que va succeïnt, manté diàlegs amb Medea. o Dida i Preceptor: Apareixen en pocs moments de l’obra, patint pels fills de Medea i Jason.
  7. 7. PERVIVÈNCIA DE L’ARGUMENTPERVIVÈNCIA DE L’ARGUMENT o Musclos per sopar– Brigit Vanderbeker o El llibre tracta d’una dona que està sotmesa a un marit que la maltracta a ella i als seus dos fills. o La mare arriba a un punt que farta de tot, diu que li agradaria ser com Medea per a poder començar de zero. o Finalment el pare se’n va sense deixar rastre.

×