Unitat 7: la població

320 views

Published on

Aquest slideshare explica una mica el tema 7 del nostre llibre de medi. Si voleu més informació per a estudiar medi, català, castellà... visiteu http://uncopdemaalsalumnes.blogspot.com.es/

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
320
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Unitat 7: la població

 1. 1. UNITAT 7: LA POBLACIÓResums: La població
 2. 2. EL CREIXEMENT NATURALDiferència entre:- Natalitat: persones que neixen.- Mortalitat: persones que moren.- Si la natalitat és superior a la mortalitat, elcreixement natural és positiu. Si la mortalitat éssuperior a la natalitat, és negatiu.
 3. 3. L’ESPERANÇA DE VIDAÉs el nombre d’anys que una persona pot esperarviure.On més esperança de vida acostuma a haver és alspaïsos rics, ja que hi ha més benestar i higiene.
 4. 4. ELS MOVIMENTS MIGRATORISSón desplaçaments de poblacions. Distingim dostipus de migracions:- -Immigració: nombre de persones que arriben a unterritori des d’un altre.- - Emigració: nombre de persones que marxen d’unterritori.- La diferència és el saldo migratori. Si és positiu, hiha més immigració que emigració.
 5. 5. CREIXEMENT REAL DE LA POBLACIÓCreixement de la població= creixement natural +saldo migratori
 6. 6. POBLAMENT RURAL I POBLAMENTURBÀRural:nuclis de població petits. Activitats ecocnòmiques agràries i ramaderes. Poblament concentrat (poble) o dispers (caserius aïllatso llogarets)Urbà: Grans nuclis de població. Ciutats. Habitants: sector secundari o de serveis.A tot el món sacostuma a traslladar-se del poblamentrural a lurbà.
 7. 7. LA DENSITAT DE POBLACIÓServeix per a saber si un territori està molt poblat ono. Es calcula: Densitat de població (hab./km2)= Població(hab.)Superfície (km2)
 8. 8. L’ESTRUCTURA DE LA POBLACIÓCriteris per a analitzar: Sexe: homes i dones Edat: joves (-15 anys), adults (15-64 anys) i vells(65 anys o + )
 9. 9. EL CREIXEMENT DE LA POBLACIÓ(CATALUNYA)Recentment, el creixement natural ha estat baix. Lamortalitat ha sigut baixa, però la natalitat també hoha sigut.L’esperança de vida supera els 80 anys, la poblacióde Catalunya és de les més envellides. Tot i així, lamigració compensa força.
 10. 10. LES MIGRACIONS (CATALUNYA)Catalunya ha estat un dels territoris d’acollidad’immigrants.- Entre els anys cinquanta i setanta es va començar aproduir una immigració important des d’altres zonesd’Espanya.- Des dels anys noranta també hi ha hagut una fortaimmigració, però aquest cop des d’altres estats,sobretot.
 11. 11. DISTRIBUCIÓ DE LA POBLACIÓ(CATALUNYA)Catalunya té una densitat de població molt alta, ambpredomini del poblament urbà. El 64% de poblacióviu al Barcelonès i a les comarques del voltant.
 12. 12. EL CREIXEMENT DE LA POBLACIÓ(ESPANYA)Durant els segles XX i el Xl el creixement natural haestat positiu però no gaire alt. El més destacablehan estat els moviments migratoris:- Als anys 50 i 60 va haver una forta emigracióexterna als països del centre d’Europa. També esva intensificar la migració interna.- Des dels anys noranta, Espanya ha passat a rebreimmigració. 1 de cada 10 habitants és extranger.- Migracions externes: canviar de territori.- Migracions internes: dins d’un territori.
 13. 13. DISTRIBUCIÓ I ESTRUCTURA DE LAPOBLACIÓ (ESPANYA)La densitat de població a Espanya és força baixarespecte a altres països europeus. La població ésmolt desigual: a la Meseta hi ha poca densitat(menys a Madrid). En canvi, al litoral cantàbric, almediterrani i a les illes Canàries hi ha molta mésdensitat.També se sap que la població d’Espanya ésenvellida.

×