SlideShare a Scribd company logo
1 of 18
Download to read offline
 Te jete afer qendres se qytetit.
 Te kete konkurentin me te afert jo me shume se
800m afer.
 Te kete afer rrugen kryesore, jo me shume se
150m larg.
 Rruga te kete infrastukturen e duhur.
 Te jete truall i madh, per kompanine dhe per
parking.
 Sdrejtekendeshi=a.b
 Strekendeshi=
Srombi=a.h
 Sdrejtkendeshi=8.5cm.3cm=25.5cm2
 Strekendeshi kenddrejt = =1.875cm2
 4 trekendeshat kenddrejt =4 .1.875cm2=7.5cm2
 Srombi=4.5cm.2.8cm=12.6cm2
 Strekendeshi i vogel==1.5cm2
 2 trekendeshat e vegjel=2.1.5cm2=3cm2
 Slogo= Sdrejtkendeshi +4S trekendeshat kenddrejt+
 Srombi+2 S trekendeshat e vegjel= 25.5cm2 +
7.5cm2 +12.6cm2 +3cm2 =48.6cm2
 A Vendodhja e biznesit tone
 B Vendodhja e biznesit kundershtar
 Largesia ne vije ajrore ne harte:
 A B= 8.5cm
Me qe shkalla e zvogelimit eshte 1:400 atehere,
 largesa midis A dhe B ne realitet duhet te jete:
 8.5cm x 400=3400cm
 Distanca ne rruge nga A ne B ne harte eshte:
 3.5cm +3cm+6cm=10.5cm
 Distanca ne rruge nga A ne B ne realitet eshte:
 10.5cm x 400=4200cm
Numri i pergjithshem i punonjseve dhe
klienteve nuk duhet , ne ambientet
brenda biznesit te jete me shume se 40
persona.
Raporti i numrit te klienteve me numrin e
punojesve nuk duhet te jete me i madhe se
8:2
 X-numri i klienteve
 Y-numri i stafit
 Rregulli 1: x + y ≤ 40
 Rregulli 2: = x/y=8/2
Matematik Fillimi i nje biznesi
Matematik Fillimi i nje biznesi
Matematik Fillimi i nje biznesi

More Related Content

What's hot

Projekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - ElektricitetiProjekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - ElektricitetiMarinela Abedini
 
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.ronela hasanaj
 
Historia e zhvillimit te matematikes
Historia e zhvillimit te matematikesHistoria e zhvillimit te matematikes
Historia e zhvillimit te matematikesXhuliana Haxhiu
 
traditat dhe zakonet shkodrane
traditat dhe zakonet shkodranetraditat dhe zakonet shkodrane
traditat dhe zakonet shkodraneEva Kajushi
 
Familja shqiptare ne vite
Familja shqiptare ne viteFamilja shqiptare ne vite
Familja shqiptare ne viteD. Sh
 
TESTE LETËRSIA 12.docx
TESTE LETËRSIA 12.docxTESTE LETËRSIA 12.docx
TESTE LETËRSIA 12.docxdaskakamakak
 
Figurat e rilindjes sonë kombëtare
Figurat e rilindjes sonë kombëtareFigurat e rilindjes sonë kombëtare
Figurat e rilindjes sonë kombëtareolinuhi
 
Ndikimi i kultures osmane ne Shqiperi
Ndikimi i kultures osmane ne ShqiperiNdikimi i kultures osmane ne Shqiperi
Ndikimi i kultures osmane ne ShqiperiFlavioHabilaj
 
lasgush poradeci
lasgush poradecilasgush poradeci
lasgush poradeciornela rama
 
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"#MesueseAurela Elezaj
 
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor HygoProjekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor HygoAldrin Pashku
 
Komunizmi ne shqiperi
Komunizmi ne shqiperiKomunizmi ne shqiperi
Komunizmi ne shqiperiElton Gjoka
 
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONERENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONEEdlira Ekmekciu
 
Rajoni Jugor i Republikes se Shqiperis (Analiz)
Rajoni Jugor i Republikes se Shqiperis (Analiz)Rajoni Jugor i Republikes se Shqiperis (Analiz)
Rajoni Jugor i Republikes se Shqiperis (Analiz)Denisa Caushi
 

What's hot (20)

Djemtë e rrugës Pal
Djemtë e rrugës PalDjemtë e rrugës Pal
Djemtë e rrugës Pal
 
Projekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - ElektricitetiProjekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - Elektriciteti
 
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
 
Historia e zhvillimit te matematikes
Historia e zhvillimit te matematikesHistoria e zhvillimit te matematikes
Historia e zhvillimit te matematikes
 
PROJEKT-Ndotja e Mjedisit
PROJEKT-Ndotja e MjedisitPROJEKT-Ndotja e Mjedisit
PROJEKT-Ndotja e Mjedisit
 
Metalet
MetaletMetalet
Metalet
 
Plan biznesi
Plan biznesiPlan biznesi
Plan biznesi
 
traditat dhe zakonet shkodrane
traditat dhe zakonet shkodranetraditat dhe zakonet shkodrane
traditat dhe zakonet shkodrane
 
Familja shqiptare ne vite
Familja shqiptare ne viteFamilja shqiptare ne vite
Familja shqiptare ne vite
 
TESTE LETËRSIA 12.docx
TESTE LETËRSIA 12.docxTESTE LETËRSIA 12.docx
TESTE LETËRSIA 12.docx
 
Figurat e rilindjes sonë kombëtare
Figurat e rilindjes sonë kombëtareFigurat e rilindjes sonë kombëtare
Figurat e rilindjes sonë kombëtare
 
Ndikimi i kultures osmane ne Shqiperi
Ndikimi i kultures osmane ne ShqiperiNdikimi i kultures osmane ne Shqiperi
Ndikimi i kultures osmane ne Shqiperi
 
lasgush poradeci
lasgush poradecilasgush poradeci
lasgush poradeci
 
Qyteterimi ilir !!!!
Qyteterimi ilir !!!!Qyteterimi ilir !!!!
Qyteterimi ilir !!!!
 
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
 
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor HygoProjekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
 
Komunizmi ne shqiperi
Komunizmi ne shqiperiKomunizmi ne shqiperi
Komunizmi ne shqiperi
 
Duhani, rreziqet
Duhani, rreziqetDuhani, rreziqet
Duhani, rreziqet
 
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONERENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
 
Rajoni Jugor i Republikes se Shqiperis (Analiz)
Rajoni Jugor i Republikes se Shqiperis (Analiz)Rajoni Jugor i Republikes se Shqiperis (Analiz)
Rajoni Jugor i Republikes se Shqiperis (Analiz)
 

Matematik Fillimi i nje biznesi

 • 1.
 • 2.
 • 3.
 • 4.
 • 5.
 • 6.
 • 7.  Te jete afer qendres se qytetit.  Te kete konkurentin me te afert jo me shume se 800m afer.  Te kete afer rrugen kryesore, jo me shume se 150m larg.  Rruga te kete infrastukturen e duhur.  Te jete truall i madh, per kompanine dhe per parking.
 • 8.
 • 9.
 • 11.  Sdrejtkendeshi=8.5cm.3cm=25.5cm2  Strekendeshi kenddrejt = =1.875cm2  4 trekendeshat kenddrejt =4 .1.875cm2=7.5cm2  Srombi=4.5cm.2.8cm=12.6cm2  Strekendeshi i vogel==1.5cm2  2 trekendeshat e vegjel=2.1.5cm2=3cm2  Slogo= Sdrejtkendeshi +4S trekendeshat kenddrejt+  Srombi+2 S trekendeshat e vegjel= 25.5cm2 + 7.5cm2 +12.6cm2 +3cm2 =48.6cm2
 • 12.
 • 13.  A Vendodhja e biznesit tone  B Vendodhja e biznesit kundershtar  Largesia ne vije ajrore ne harte:  A B= 8.5cm Me qe shkalla e zvogelimit eshte 1:400 atehere,  largesa midis A dhe B ne realitet duhet te jete:  8.5cm x 400=3400cm  Distanca ne rruge nga A ne B ne harte eshte:  3.5cm +3cm+6cm=10.5cm  Distanca ne rruge nga A ne B ne realitet eshte:  10.5cm x 400=4200cm
 • 14. Numri i pergjithshem i punonjseve dhe klienteve nuk duhet , ne ambientet brenda biznesit te jete me shume se 40 persona. Raporti i numrit te klienteve me numrin e punojesve nuk duhet te jete me i madhe se 8:2
 • 15.  X-numri i klienteve  Y-numri i stafit  Rregulli 1: x + y ≤ 40  Rregulli 2: = x/y=8/2