Proiect Programare Web

1,023 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,023
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Proiect Programare Web

 1. 1. Proiect Programare Web Site SC Dab Trans SRL Student: Adela BRAN Grupa 1,1, an 3, CTI
 2. 2. Cuprins1. Descrierea proiectului2. Tehnologii folosite3. Resurse
 3. 3. 1. Descrierea proiectului Site-ul este destinat celor care au nevoie de documentatii pentru obtinerea avizului/autorizatiei de gospodarire a apelor sau de documentatii geologice si tehnico-economice pentru roci utile, nemetalifere, minereuri si auroargentifere. Site-ul contine 4 sectiuni: - Home – aceasta pagina e vizibila oricarui utilizator si contine informatii generale despre firma - Servicii – pagina prezinta serviciile pe care le ofera firma si contine site-urile unor firme care ofera servicii similare - Inregistrare – pagina permite inregistrarea unui utilizator - Guesbook – utilizatorii(inclusiv cei care nu au cont) pot sa puna intrebari in cazul unor eventuale nelamuriri
 4. 4. Home page
 5. 5. Servicii
 6. 6. Inregistrare
 7. 7. Guestbook
 8. 8. 2. Tehnologii folosite HTML (HyperText Markup Language) CSS (Cascading Style Sheet) PHP (Hypertext Preprocessor) MySql Flash JavaScript
 9. 9. HTML HTML este o formă de marcare orientată către prezentarea documentelor text pe o singura pagină, utilizând un software de redare specializat, numit agent utilizator HTML, cel mai bun exemplu de astfel de software fiind browserul web. HTML furnizează mijloacele prin care conţinutul unui document poate fi adnotat cu diverse tipuri de metadate şi indicaţii de redare. Indicaţiile de redare pot varia de la decoraţiuni minore ale textului, cum ar fi specificarea faptului că un anumit cuvânt trebuie subliniat sau că o imagine trebuie introdusă, până la scripturi sofisticate, hărţi de imagini şi formulare.
 10. 10. CSS Cascading Style Sheets, sau CSS pe scurt, este un standard simplu al zilelor noastre, ce ofera designerilor/programatorilor un mod eficient de a controla modul de prezentare a paginilor "WEB". In zilele noastre CSS a ajuns sa fie in mod primar, un limbaj folosit exclusiv doar pentru "web design" - insa nu putem exclude faptul ca acest limbaj este folosit si in alte medii de programare.
 11. 11. PHP PHP este limbajul ideal pentru construirea de pagini web dinamice. Este usor de invatat, open-source, poate fi rulat pe mai multe platforme si se poate conecta la mai multe tipuri de baze de date. Cel mai important aspect al limbajului este insa posibilitatea de a fi imbricat cu cod HTML. Putem astfel crea pagini HTML statice si din loc in loc, acolo unde este nevoie, sa introducem dinamism cu ajutorul PHP. Limbajul PHP s-a "nascut" in 1994 din nevoia lui Rasmus Lerdorf de a afla cate persoane ii viziteaza CV-ul online.
 12. 12. MySQL MySQL este un sistem de gestiune a bazelor de date relațional, produs de compania suedeza MySQL AB și distribuit sub Licența Publică Generală GNU. Este cel mai popular SGBD open-source la ora actuală, fiind o componentă cheie a stivei LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP). Este folosit foarte des împreună cu limbajul de programare PHP, cu MySQL se pot construi aplicații în orice limbaj major. Există multe scheme API disponibile pentru MySQL ce permit scrierea aplicațiilor în numeroase limbaje de programare pentru accesarea bazelor de date MySQL, cum are fi: C, C++, C#, Java, Perl, PHP, Python, FreeBasic, etc.
 13. 13. FLASH Flash este o aplicație utilizată pentru dezvoltarea obiectelor-applet de tip Flash disponibile în cadrul unor pagini WEB. Prin intermediul obiectelor flash, veți putea crește dinamismul unei pagini precum și facilita interacțiunea cu utilizatorul. Inițial dezvoltată de Macromedia, aplicația Flash a fost preluată de către Adobe© odată cu achiziționarea companiei sus amintite.
 14. 14. JAVASCRIPT JavaScript este un limbaj de programare orientat obiect bazat pe conceptul prototipurilor. Este folosit mai ales pentru introducerea unor funcționalități în paginile web, codul Javascript din aceste pagini fiind rulat de către browser. Limbajul este binecunoscut pentru folosirea sa în construirea siturilor web, dar este folosit și pentru acesul la obiecte încastrate (embedded objects) în alte aplicații. A fost dezvoltat inițial de către Brendan Eich de la Netscape Communications Corporation sub numele de Mocha, apoi LiveScript, și denumit în final JavaScript.
 15. 15. 3. Resurse http:// www.youtube.com http:// www.wikipedia.com http://evolt.org http://www.ecosimplexnova.ro/ http://www.php-mysql-tutorial.com/wikis/

×