Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
De la pràctica de l’oralitat i difusió
de les creacions escolars a la xarxa
Taller de ràdio escolar amb Spreaker.
3.Fem rà...
1.Objectius
1. Conéixer i usar adequadament els diversos
entorns digitals gratuïts d’Spreaker (mòbil,
tableta, ordinador)
...
2.Activitatproposada
Elaborar en grup l’escaleta, els guions i podcasts per
tal d’emetre en directe un programa radiofònic...
3.Material
1. Un portàtil, si més no, mòbils i tabletes
2. Connexió WiFi a Internet (i de dades mòbils, si cal)
3. Aplicac...
4.Dinàmicadepreparaciódelprograma(I) -20/25min.
● Reunió del Consell de Redacció de l’Emissora
● Decisió del tema central ...
5.Dinàmicadepreparaciódelprograma(II)-40/45min.
● Reunió per equips / parelles per a redactar el guió de les
intervencions...
6.Dinàmicadepreparaciódelprograma(III)-50/60min.
● Emissió del programa en directe per streaming
a les 13.30h del dia 12 d...
7.TemespossiblesalFòrum
1. Avaluació de l’experiència i el taller
2. Dubtes i llacunes sorgides en la reflexió i la pràcti...
8.BibliografiaiEnllaços
Bibliografia en línia:
1. Romero Lacal, José Luis (2009): "La radio escolar en los centros de ense...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Taller de ràdio 3.Fem ràdio

650 views

Published on

"Taller de ràdio 3.Fem ràdio" és la proposta per elaborar en hora i mitja a dues hores un programa radiofònic en directe fet pel professorat assistent al taller "Els mons de la ràdio: la ràdio escolar com a eina engrescadora", el dia 12 de desembre de 2015 al MUVIM (València).

Published in: Education
  • Be the first to comment

Taller de ràdio 3.Fem ràdio

  1. 1. De la pràctica de l’oralitat i difusió de les creacions escolars a la xarxa Taller de ràdio escolar amb Spreaker. 3.Fem ràdio 2015 Antoni de la Torre IES Joanot Martorell de València
  2. 2. 1.Objectius 1. Conéixer i usar adequadament els diversos entorns digitals gratuïts d’Spreaker (mòbil, tableta, ordinador) 2. Reconéixer els diversos gèneres radiofònics i participar en la confecció d’un podcast, una intervenció en directe, o com a tècnic de so 3. Crear una comunitat d’aprenentatge amb el projecte 4. Explorar els usos educatius de la ràdio escolar 5. Avaluar el projecte al fòrum
  3. 3. 2.Activitatproposada Elaborar en grup l’escaleta, els guions i podcasts per tal d’emetre en directe un programa radiofònic de mitja hora amb Spreaker sota tres recomanacions: 1. Ha de ser programa magazine de ràdio matinal per a oients adults 2. Ha de tenir diversos espais breus amb la veu de quasi tots els participants. Espais possibles: notícies, entrevista, lectures, música, cartellera, publicitat, crònica, reportatge, etc. La compra d’un periòdic o revista pot ajudar a crear algun espai. 3. Hauria de seguir un tema central general, per exemple, el Nadal, la lectura, els viatges, etc. Es podria plantejar des dels continguts més generals als particulars o locals.
  4. 4. 3.Material 1. Un portàtil, si més no, mòbils i tabletes 2. Connexió WiFi a Internet (i de dades mòbils, si cal) 3. Aplicació en línia d’Spreaker i les descarregades al mòbil (Spreaker Podcast + Spreaker Studio) 4. Un compte obert (http://www.spreaker.com/user/joanotmartorell - Contrasenya, al taller, a fi d’apujar-hi podcasts-) 5. Dos micròfons dinàmics unidireccionals per a l’emissió en directe (Behringer XM8500) 6. Auriculars per al tècnic de la consola 7. Un divisor per als dos micròfons, per connectar-los a l’ordinador 8. Un o dos peus de micròfon 9. Fulls per crear l’escaleta (locutors i tècnics) i guió radiofònic (col·laboradors) de les participacions a cada espai 10. Podcasts pregravats en mp3 (textos orals, músiques…)
  5. 5. 4.Dinàmicadepreparaciódelprograma(I) -20/25min. ● Reunió del Consell de Redacció de l’Emissora ● Decisió del tema central del programa (si cal) ● Elecció del conductor / la conductora del programa i el/la tècnic/a de so (que prepara els podcasts rebuts, busca músiques i controla la consola durant l’emissió). Hi poden participar més d’un. ● Locutor/a i tècnic/a dirigeixen des d’ara la reunió. Ambdós elaboren l’escaleta amb les aportacions de tots per tal d’organitzar i presentar després els col·laboradors i els espais, així com buscar les sintonies necessàries (jingles, loops, músiques, àudios). ● La resta del grup seran els col·laboradors del programa ● Determinació dels espais / seccions que hi haurà en el programa (5?) ● Formació dels equips o les parelles que preparen cada secció per a intervindre en directe o enregistrar-la abans en podcast (de 3-4 min.)
  6. 6. 5.Dinàmicadepreparaciódelprograma(II)-40/45min. ● Reunió per equips / parelles per a redactar el guió de les intervencions que faran en directe en la seua secció. Si la col·laboració es fa gravada amb podcast, cal realitzar-la per mitjà d’Spreaker Studio descarregada al nostre compte durant aquest temps. Si no s’enregistra en Spreaker cal aportar al tècnic amb antelació el fitxer àudio gravat. ● Promoció del programa en les xarxes socials: twitter, facebook… (títol, enllaç del compte i hora d’emissió) ● El/La conductor/a del programa i el/la tècnic/a de so elaboren detalladament l’escaleta, busquen sintonies i es familiaritzen amb la consola. Incorporen a la PlayList els podcasts rebuts.
  7. 7. 6.Dinàmicadepreparaciódelprograma(III)-50/60min. ● Emissió del programa en directe per streaming a les 13.30h del dia 12 de desembre de 2015 en aquest lloc: ● http://www.spreaker.com/user/joanotmartorell ● Audició del podcast del programa ● Avaluació de l’experiència. ● Participació al Fòrum obert a Moodle
  8. 8. 7.TemespossiblesalFòrum 1. Avaluació de l’experiència i el taller 2. Dubtes i llacunes sorgides en la reflexió i la pràctica 3. Presentació de models de rúbriques a fer servir, que avaluen tant el procés com els resultats d’un projecte de ràdio escolar 4. Troballes en la xarxa d’emissores de ràdio escolar en Spreaker o altres llocs web. (Ivoox en conserva molts podcasts) 5. Debat sobre la missió d’una ràdio escolar periòdica al centre propi o en la nostra assignatura… 6. Relació amb les TAC d’un projecte de ràdio a l’escola
  9. 9. 8.BibliografiaiEnllaços Bibliografia en línia: 1. Romero Lacal, José Luis (2009): "La radio escolar en los centros de enseñanza"; Innovación y experiencias educativas. (Pdf en línia, consultat l'11 de desembre de 2015) 2. Jiménez Martínez, Jesús (2001): "La radio a la escuela"; Contextos educativos, 4. (Pdf en línia, consultat l'11 de desembre de 2015) 3. Nogales Gala, Manuel (2000): "Educación audiovisual y radio escolar"; Investigación en la escuela 2000. (Pdf en línia, consultat l'11 de desembre de 2015) Enllaços d'interés: 1. "Monta tu emissora de radio", (2015); post del blog En la nube TIC. (Consultat l'11 de desembre de 2015) (Taller de ràdio complet, al blog http://femradioescolar.blogspot.com) per Antoni de la Torre (@Verbascripta)

×