Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

of

Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 1 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 2 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 3 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 4 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 5 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 6 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 7 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 8 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 9 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 10 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 11 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 12 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 13 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 14 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 15 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 16 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 17 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 18 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 19 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 20 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 21 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 22 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 23 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 24 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 25 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 26 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 27 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 28 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 29 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 30 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 31 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 32 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 33 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 34 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 35 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 36 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 37 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 38 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 39 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 40 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 41 Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker Slide 42
Upcoming SlideShare
Projecte pilot de ràdio per a @1entretants
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0 Likes

Share

Download to read offline

Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker

Download to read offline

Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker, és l'explicació del funcionament d'aquesta aplicació radiofònica en línia. Tres tutorials: aplicacions mòbils, consola del PC i creació de l'app personalitzada per a mòbil.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker

 1. 1. De la pràctica de l’oralitat i difusió de les creacions escolars a la xarxa Taller de ràdio escolar amb Spreaker. 2.Tutorial d’Spreaker - 2015 Antoni de la Torre IES Joanot Martorell de València
 2. 2. QuèésSpreaker? Spreaker és un servei que, mitjançant una aplicació web en línia, o al mòbil i la tableta, permet crear una ràdio online. És possible transmetre en directe mentre es grava el programa i també crear podcasts per usar-los més tard. La forma de treball que proposa aquest sistema és simple: l'enregistrament de fragments d'àudio que conformen episodis o podcasts amb els quals es crearan programes radiofònics i, sobretot, permet l’emissió de ràdio en viu agregant música, cançons, àudios pregravats, efectes de so… i la veu en directe dels conductors i col·laboradors del programa. La plataforma ja conté una col·lecció de temes musicals, efectes de so i jingles amb drets lliures per a la seua utilització. Límits de l’Spreaker gratuït: 10 hores d’àudio; la durada de la transmissió en viu es limita a 30 minuts seguits; no admet taula de mescles externa.
 3. 3. Tarifes:amblabàsica(29€l’any)podemusartaulademesclesexterna,45min.deprogramai100horesd’àudio Per 89€ més, crea amb facilitat la teua aplicació mòbil, desa-la en Google Play/Apple Store i obté seguidors.
 4. 4. Quènecessitemperferfuncionarspreaker? ● Es pot utilitzar sota qualsevol sistema operatiu: Windows, GNU / Linux i Mac. Al mòbil o Ipad funciona amb Android i iOS. Les interfícies són una mica diferents: la més completa per emetre es troba en línia: http://www. spreaker.com ● Requereix connexió estable a internet. ● Actualització d'Adobe Flash Player si s’utilitza un PC. ● Cal registre per crear l’estació de ràdio o la clau d’ accés a un compte existent. ● Un micròfon incorporat o exterior, si més no.
 5. 5. Materialbàsicperacompletarl’estacióderàdio 1. Un portàtil, si més no, mòbils i tabletes 2. Connexió WiFi a Internet (i de dades mòbils, si cal) 3. Aplicació en línia d’Spreaker i les descarregades al mòbil (Spreaker Podcast + Spreaker Studio) 4. Un compte obert en Spreaker 5. Dos micròfons dinàmics unidireccionals per a l’emissió en directe (per exemple, Behringer XM8500). Assessoreu-vos per adquirir altres models 6. Auriculars per al tècnic de la consola 7. Un divisor per als dos micròfons, per connectar-los a l’ordinador 8. Dos peus de micròfon 9. Fulls per crear l’escaleta (locutors i tècnics) i guió radiofònic (col·laboradors) de les participacions (o DRIVE per treballar online) 10. Podcasts pregravats en mp3 (textos orals, músiques…)
 6. 6. spreakerambordinador,mòbilotableta Clica en la imatge per anar a Spreaker
 7. 7. Instal·lacióiúsdelesduesappsd’Spreakeralmòbil Tot i que proposem de realitzar els programes radiofònics des de l’ordinador per tal com la consola d’Spreaker és molt completa, convé tenir-ne descarregades al mòbil o la tableta les dues aplicacions, l’una per escoltar els programes o podcasts nostres i aliens, l’altra per crear amb mòbil o tableta podcasts orals que es descarreguen directament al nostre compte d’Spreaker i que podem fer servir més tard a les emissions en directe. En primer lloc presentem els tutorials de les aplicacions mòbils i en segon lloc de la plataforma en línia per a PC
 8. 8. Instal·leu lesAplicacionsalmòbil (olatableta) Instal·leu al mòbil les apps “Spreaker Studio” i “Spreaker Podcast Radio”: ● la primera, per crear podcasts i fer ràdio en viu; ● la segona, per escoltar podcasts i programes en directe de qualsevol canal.
 9. 9. crearpodcastsoprogramesambelmòbil(I) ● Obriu des del mòbil Spreaker Studio ● En “Playlist” podeu descarregar des del mòbil qualsevol fitxer d’àudio pregravat (música, entrevistes…) per reproduir-lo durant el programa en directe. Cliqueu “Audio DJ” i +. En la nova finestra, “Add new song”. ● En la reproducció/emissió podeu graduar el volum del podcast.
 10. 10. crearpodcastsoprogramesambelmòbil(II) ● En “Effects” disposeu tan sols de 5 efectes de so per acompanyar l’ emissió. Escolteu-los abans apagant el micro a l’interruptor de baix (OFF) ● “Chat” permet xatejar amb els oients en directe mentre feu la transmissió ● Cliqueu en les tres línies de dalt per tal de crear el compte o entrar-hi
 11. 11. crearpodcastsoprogramesambelmòbil(III) ● En la nova pantalla clicareu per registrar-vos o accedir a un compte conegut (LOG IN / SIGN UP) ● Podeu fer-ho amb els comptes de Facebook o Twitter, o bé amb l’adreça de correu personal. Hi cal també introduir una contrasenya.
 12. 12. crearpodcastsoprogramesambelmòbil(IV) ● Nosaltres hi hem accedit amb el nostre correu personal i tenim completades les dades del perfil. ● Us suggerim d’emplenar el vostre perfil d’emissora clicant en My Profile i en la icona del llapis, amb dades bàsiques: icona/logo del canal, nom, tipus de compte (radio station), biografia presentació, localitat, lloc web que feu servir, compte de Facebook, Twitter i e-mail.
 13. 13. crearpodcastsoprogramesambelmòbil(V) ● Visiteu Settings, Statistics i My Tracks. ● A Settings hi ha les característiques del compte i les preguntes freqüents. ● A Statistics trobareu el nombre d’ audicions dels vostres podcasts, els seguidors i els m’agrada. ● A My tracks no deu haver-hi res llevat que no hàgeu enregistrat ja podcasts o programes.
 14. 14. crearpodcastsoprogramesambelmòbil(VI) ● Al botó de baix, engegueu el micròfon del mòbil (“on”) abans de gravar un podcast sense música. Si el que voleu és fer servir també música acompanyant l’àudio, apagueu el micròfon, connecteu la música de la playlist i cada vegada que vulgueu parlar cliqueu “push to” i manteniu-lo premut durant el parlament. La música sona de fons, si bé no la sentiu, però abaixeu-ne el volum per destacar la veu. ● Premeu “REC” per començar a gravar el podcast seguint els consells de dalt.
 15. 15. crearpodcastsoprogramesambelmòbil(VII) ● Seleccioneu “LIVE” si voleu emetre en directe o “OFFLINE” si no. Normalment es tria la segona opció. ● L’aplicació comença a enregistrar l’ àudio. ● Recordeu: Micròfon connectat per a la veu sola, o desconnectat per a llançar pregravació de la playlist, sobre la qual podem parlar sempre que mantinguem polsat “push to”. Atenció al volum musical: abaixeu-lo quan parleu.
 16. 16. crearpodcastsoprogramesambelmòbil(VIII) En clicar sobre el botó roig la gravació s’ atura i dóna dues opcions: ● continuar l’enregistrament del podcast en la mateixa pista més tard si torneu a polsar-hi (botó roig), ● o bé, podeu tancar-lo definitivament (botó blanc). Quan doneu el podcast per acabat l’haureu de catalogar de la manera següent:
 17. 17. crearpodcastsoprogramesambelmòbil(IX) ● Us trobeu ara amb el podcast en forma d’esborrany (New track draft). El podeu sentir si ha quedat com voleu i destruir-lo o bé desar-lo en alguna carpeta. ● Si el preserveu, cliqueu en la icona (lambda horitzontal vora la paperera) i en la nova finestra escriviu: títol del podcast, carpeta (collection) on el deseu, etiquetes, si el voleu privat o públic. En acabar, UPLOAD per apujar-lo al compte d’Spreaker.
 18. 18. crearpodcastsoprogramesambelmòbil(X) ● Comproveu si està en la carpeta: de primer apareixen els episodis gravats (podcasts), ja siguen públics o privats; en segon lloc veureu a dalt, movent-les amb el dit, les carpetes (collections) on heu desat ben classificats els podcasts. ● Clicant a la icona del llapis podreu posar una imatge identificadora de la col·lecció i també de cada podcast, modificar-ne els títols, indicar la categoria temàtica, la llengua, la descripció dels continguts, i fer la divulgació per les xarxes socials.
 19. 19. Sentirpodcastsoprogramesambelmòbil ● La segona aplicació mòbil, Spreaker Podcast Radio, us permet sentir ràdio en directe o els podcasts vostres i d’altres emissores, Cal registrar-s’hi amb el vostre compte. Busqueu canals a seguir, marqueu favorits i escolteu les vostres playlists
 20. 20. ComemetreunPrograma radiofònic desdel’ordinador amblaconsola d’Spreaker: Entreualvostrecompte!
 21. 21. spreakerenl’ordinador Escriviu en la URL www. spreaker. com/user/joanotmartorell , o la vostra adreça. Hi trobareu les dades del perfil, els episodis (podcasts) i els shows (diferents programes radiofònics) d’aquest compte. També hi apareixen els canals seguidors i els que seguim. Cliqueu “Create”
 22. 22. Enclicar“create” apareix... Importa podcasts des d’un lloc web Importa podcasts des de l’ordinador App d’escriptori per gravar o transmetre
 23. 23. entreualaconsolad’spreakerclicant“record/graba” Apps per al mòbil i la tableta: crea podcasts i els reprodueix Accés a la consola en línia per emetre episodis en directe Programes externs per gravar o transmetre.
 24. 24. Poseutítolalpodcastitrieuocreeu“show”ondesar-lo
 25. 25. Habiliteuelmicròfondelvostredispositiu:“ALLOW”
 26. 26. Apareixlaconsola:familiaritzeu-vos-hi Activar, desactivar i graduar volum de micròfon Col·locar ací alternativament els podcasts per activar-los i desactivar-los en l’emissió Crear ací llista de podcasts, jingles, loops, etc, per a afegir-los al programa. Engegar l’emissió Cliqueu “add” per afegir podcasts propis per al programa
 27. 27. Afegiuala“playlist”totselspodcastspregravats,cançons,jingles,etc. Cliquem “UPLOAD” per descarregar el nostre propi material. També podem fer servir àudios musicals gratuïts oferits a la consola.
 28. 28. Alprincipilavostrallibreriamusicalésbuida.Calapujar-hielmaterialsonor Cliqueu
 29. 29. Seleccioneulescarpetesoncarregueuelmaterialperclassificar-lo MÚSICA: Els Mp3 o Wav de cançons i peces musicals no protegides amb copyright JINGLES: Sintonies del programa i els diversos espais que el conformen LOOPS: Peces musicals curtes de caràcter reiteratiu que acompanyen de fons els locutors BANDES SONORES: Els nostres podcasts de textos orals pregravats EFECTES: Efectes sonors especials: aplaudiments, explosions, etc.
 30. 30. TorneualaConsola:enlapestanya“LATEST”estanelspodcasts descarregatsquecalafegirala“playlist”clicant“ADD” En acabar d’afegir els podcasts i músiques a la Playlist, cliqueu CLOSE:
 31. 31. Descarregatsiordenatselspodcastsenlaplaylist, preparatselslocutors,tècnicsi col·laboradorsdelprogramaamblesescaletesiguions,japodeu començaraemetre Torneu a la CONSOLA PER A EMETRE EL PROGRAMA: comandaments per al micròfon (activació, volum i qualitat); deck 1 i deck 2 allotgen i activen alternativament els podcasts clicant des de playlisyt. El botó roig vora “BROADCAST” activa i conclou l’emissió en directe. S’indica també durada de l’emissió.
 32. 32. Enacabarl’emissióieixirdelaconsolad’edicióusrecorden... Podeu editar les dades del programa
 33. 33. Tambérecordendevegades quenopodreuemetreenunsminuts
 34. 34. Torneualperfilperescoltarelpodcastrecent,completar-nelainformaciói difondreelprogramaperlesxarxessocialsopere-mail
 35. 35. Voleudisposard’unaaplicaciópròpiapera difondreelvostreprogramaitenirmés seguidorsfidelsqueusescoltenambelmòbil? Per 89€ a l’any, Spreaker us permet dissenyar la vostra aplicació mòbil en les plataformes iOS i Android per a difondre els podcasts i programes del vostre show / programa de ràdio de manera personalitzada. Us podran escoltar en directe. En poques passes ben senzilles n’ elaboreu la plantilla, hi descarregueu imatges i logos i escriviu la presentació / descripció del canal. Spreaker us l’apuja a Google Play o Apple Store i en dos dies tothom se’l pot descarregar. Heus ací com es fa.
 36. 36. Alapàginadelperfilcliqueu settings/herramientas ...i en la nova pàgina, “My mobile apps / Mis aplicaciones móviles”
 37. 37. Seleccioneuplataforma(iOS-Android)iShow(carpeta)
 38. 38. Cliqueu“modificar”perintroduirinformacióiimatges
 39. 39. Completeu“infoappstore”i“personalizaciónapp” ● Nom del programa ● Icona de l’aplicació ● Imatge de fons de la pantalla ● Colors ● Descripció ● Idioma ● Categoria ● Paraules clau ● Etc.
 40. 40. Enacabard’omplirlesdades,deseuivistaprèvia/ save&preview Reviseu amb cura tota la informació i les imatges desades ja que no es podran modificar quan tanqueu el disseny de l’aplicació.
 41. 41. Gestioneuelpagamentiendosdiesdisposareudel’APP
 42. 42. Altrestutorials En Scribd i Slideshare 1.Tutorial Spreaker: Radio escolar 2.Cómo se utiliza la consola DJay d’ Spreaker 3.Crea una radio o podcast en el aula con Spreaker Dj (para tablets) 4.El guión de radio 5.Cómo hacer un programa de radio http://femradioescolar.blogspot.com Antoni de la Torre (@Verbascripta)

Taller de ràdio 2.Tutorial d'Spreaker, és l'explicació del funcionament d'aquesta aplicació radiofònica en línia. Tres tutorials: aplicacions mòbils, consola del PC i creació de l'app personalitzada per a mòbil.

Views

Total views

2,995

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

2,002

Actions

Downloads

13

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×