Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Diada de la Dona Treballadora

941 views

Published on

Presentació per a commemorar la diada del 8 de Març.

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Diada de la Dona Treballadora

 1. 1. 8 de març DIADA DE LA DONA TREBALLADORA
 2. 2. 8 DE MARÇ El 8 de març és actualment el Dia Internacional de la Dona Treballadora.
 3. 3. 8 DE MARÇ És una diada tradicionalment aprofitada per a reivindicar el feminisme.
 4. 4. 8 DE MARÇ Sovint s'atribueix la celebració de la data a l'incendi ocorregut el 1908 en una fàbrica tèxtil de Nova York.
 5. 5. 8 DE MARÇ En aquest incendi van morir un centenar de treballadores que s'havien declarat en vaga i tancat dins la fàbrica. DRETS!!! DRETS!!! DRETS!!!
 6. 6. 8 DE MARÇ Els fets de Nova York serien tres i no un únic incendi: * La vaga de treballadores del tèxtil de 1857, * L'incendi de la fàbrica Cotton * El de la Triangle Shirtwaist Company el dia 25 de març de 1911.
 7. 7. 8 DE MARÇ En l'incendi de la Triangle Shirtwaist Company van morir 142 obreres (la majoria immigrants joves) que l'any anterior havien protagonitzat una vaga per demanar millores laborals. DRETS!!! DRETS!!! DRETS!!!
 8. 8. 8 DE MARÇ El Dia Internacional de la Dona queda fixat en la data del 8 de març a partir de l'eixida al carrer (en protesta per la manca d'aliments) de les dones russes el 8 de març de 1917.
 9. 9. 8 DE MARÇ El sentit de la diada respon a la lluita de les treballadores per tal d'obtenir millores laborals i socials.
 10. 10. 8 DE MARÇ La celebració de la data encara actualment respon al ressorgiment de les reivindicacions feministes dels anys seixanta i setanta, sent implantada per les Nacions Unides el 1977.
 11. 11. 8 DE MARÇ Algunes raons per a ser feminista avui: * Perquè volem un món en pau on la dignitat humana siga respectada. * Perquè demanem que homes i dones siguen iguals en dignitat, iguals en drets, i que siguen aplicats.
 12. 12. 8 DE MARÇ Algunes raons per a ser feminista avui: * Perquè els 2/3 dels analfabets del món són dones i xiquetes. * Perquè demanem que homes i dones siguen iguals en dignitat, iguals en drets, i que siguen aplicats.
 13. 13. 8 DE MARÇ Algunes raons per a ser feminista avui: * Perquè el 99% de les terres cultivables pertanyen als homes, mentre que les dones produeixen el 70 % del cultiu d'aliments bàsics . * Perquè les dones es troben entre el 70% dels més pobres del món.
 14. 14. 8 DE MARÇ Algunes raons per a ser feminista avui: * Perquè hi ha països on les dones es troben sotmeses a tota classe de barbaritats i es troben privades de tota mena de drets.
 15. 15. 8 DE MARÇ Algunes raons per a ser feminista avui: * Perquè els homes només col·laboren en un 20 % de les tasques domèstiques, cura dels fills i persones majors.
 16. 16. 8 DE MARÇ Algunes raons per a ser feminista avui: * Perquè almenys 1 de cada 10 llars és escenari de violències greus, el 95 % de les quals són contra dones i xiquets.
 17. 17. 8 DE MARÇ Algunes raons per a ser feminista avui: * Perquè “el feminisme no ha matat ningú, mentre que el masclisme mata tots els dies”. Benoîte Groult.
 18. 18. 8 DE MARÇ Perquè ser feminista, sigues dona o home, és senyal d'intel·ligència.
 19. 19. 8 DE MARÇ Els textos d'aquest treball estan extrets de la Wikipèdia, de les entrades sobre la dona treballadora i el feminisme. També d'altres llocs d'internet. Les imatges han estat extretes, així mateix, de la xarxa.

×