PR 24/7 Numărul 2, Ianuarie 2013                          ARRP               	  ...
Primul         Open House din acest an	   Asociaţia Română de Relaţii Publice a ajuns la cel de al doi-lea Open...
Cotizaţii 2013                            		    Stimaţi colegi, conform Regulamentului de O...
INFORMAŢII DE ACTUALITATE    The Guardian testează o versiune audio	    Publicaţia britanică The Guardian se pregăte...
PR 2.0                                unei campanii online.                ...
rea conţinutului vizual circulat în interiorul acestor platforme duce     	    4. Noi suporturila înţelegerea dinam...
5. Fluxul RSS                                    	  	    Un specialist trebuie să ...
TRAINING-URI	   Învaţă să vorbeşti şi să prezinţi în public,	   ediţia a III-a - 30, 31 ianuarie 2013, Hotel 		   ...
JOB-URI PR	   PR executive, Elan Agency                       	   National Communication Office...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Pr24.7 ianuarie 2013

775 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
775
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
215
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pr24.7 ianuarie 2013

 1. 1. PR 24/7 Numărul 2, Ianuarie 2013 ARRP Gânduri pentru 2013 “Done is better than Perfect!” este o frază des invocată de oamenii din spatele Facebook. Tot sub această eviză ARRP trimite și primul său Newsletter din 2013. Da, d ARRP preferăm să publicăm mai multe newsletter-uri imperfecte decât să salvăm în calculator nenumărate ciorne “perfecte”. Ne dorim ca inițiativa demarată la sfârşitul anului trecut să PR-ul românesc se materializeze cu succes în noul an si, de aceea, stimați membri și simpatizanți ARRP, vă invităm să contribuiți cu idei, articole, fotografii, sau comentarii proprii, prin s e m n a l a r e a – încotro? unor teme sau cu link- uri interesante, expediate pe adresa office@arrp.ro. Menţionăm că Asociaţia îşi rezervă dreptul de a nu publica toate materialele.Informaţii de actualitate Tips Prezenţa PR în media din România Un studiu efectuat pentru ARRP de Media IQ arată că Training-uri numarul total de surse în care apare termenul “PR” a crescut semnificativ în ultimul an. Job-uri PR Blogger-ii sunt cei care vorbesc cel mai mult despre PR în media românească, arată studiul. În intervalul analizat, termenul “Publicitate” a înregistrat un număr mai mare de apariţii în articole decât termenul “PR”. Vedeţi AICI rezultatele studiului.
 2. 2. Primul Open House din acest an Asociaţia Română de Relaţii Publice a ajuns la cel de al doi-lea Open House din noua serie de astfel de întâlniri. Organizat cade obicei, în cea de a doua zi de marți din lună, în salonul ReginaMaria al Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti, evenimentuls-a dovedit și de această dată o excelentă ocazie de networking. Întâmpinați de gazda serii, dl. Gabriel Pâslaru, Vicepreșe-dinte ARRP, au participat specialiști în comunicare din generații di-verse și domenii cum ar fi IT, finanțe, auto, retail, cultură, cercetaresau politic. Corneliu Cojocaru, Bogdan Grunevici, Ioana Pâslaru,Marius Ghilezan, Doina Tătaru, Dragoş Dehelean, Valeriu Ţoneș,Bogdan Hrib, Ioan Vaciu, Roxana Onea, şi internii Cătălin Ciurdar,Thedeea Gherlan și Angela Ciurumelea au discutat despre tendințeîn comunicare, cele mai recente evenimente din țară văzute prinprisma relațiilor publice, precum și despre viitorul Asociaţiei. În curând, aceste propuneri se vor regăsi în acțiuni concrete, evenimente și publicații pe care sperăm ca le veti aprecia. ARRP se arată încrezătoare în faptul că următoarele întâlniri Open House vor deveni surse din ce în ce mai generoase de idei profitabile pentru Asociaţie în general şi pentru membrii săi în particular. Ele sunt des- chise atât membrilor, cât și celor care, deși nu fac parte din ARRP, sunt interesați de problemele comunicării. Dacă vă atrage ideea să vă reîntâlniți sau să faceți cunoștință cu valoroși colegi de breaslă și ideile lor, vă așteptăm marți, 12 febru- arie 2013, ora 18:00, la BCU. Legea comunicatorilor Stimaţi colegi, în următoarele zile vom supune dezbaterii pu- Din discuții au reieșit propuneri interesante privind felul în blice proiectul de lege propus de către colegul nostru Marius Ghilezancare ARRP să promoveze relaţii reciproc avantajoase cu publi- pentru a întări relaţiile publice din România.curile sale, pornind de la capitalul impresionat de expertiză deținutde membrii săi care activează atât în mediul privat, cât și în cel in-stituțional.
 3. 3. Cotizaţii 2013 Stimaţi colegi, conform Regulamentului de Organizare și Sumele vor fi depuse pentru:Funcționare în vigoare, și în anul 2013 cotizaţia a rămas la nivelul Asociaţia Româna a Profesioniştilor în Relaţii Publice,de 50 euro platibili în lei. Cont: RO56 RNCB 0072 0496 8339 0001 Vă invităm să o achitaţi începând cu data de 1 februarie, ast- Banca: BCR - Sector 1;fel: Nr. Reg. Com.: AUT: 83/95 - prin transfer de la ghişeul băncii, C.I.F.: RO – 8814586, înregistrat la Registrul Asociaţiilor şi - prin electronic-banking, Fundaţiilor la Judecătoria Sector 5 - sau în numerar, la Sala de Consiliu a Bibliotecii Centrale Sediul: BucureştiUniversitare „Carol I” (corp Dacia, intrarea prin str. Boteanu, nr. 1),în zilele de marţi, între orele 17-18:30. PR-UL ROMÂNESC - ÎNCOTRO? Dacă facem o sinteză, am putea spune că “piaţa de relaţii “Ştim să creăm conţinut relevant, ştim să iniţiem conversaţiipublice este pe un trend ascendent de câţiva ani (creşte lent, dar cu consumatorii, ştim să reacţionăm rapid şi eficient în momente desigur) şi probabil va creşte şi anul viitor, însă nu va fi o creştere sem- criză.[..] Departamentele de PR şi respectiv agenţiile de PR vor pre-nificativă, pentru că economia nu dă semnele aşteptate de revigo- lua o mare parte din activitatea companiei în reţelele sociale.”, Ioanarare.” (Imola Zoltan, managing partner McCann PR, citeşte mai mult Manoiu, managing partner GMP PR).>>), iar “2013 se va caracteriza prin extinderea conceptului de brand Este interesantă perspectiva din care Mircea Tomescu, ma-journalism” (Sorina Mihai, managing partner Nicola Porter Novelli, naging director Graffiti PR, priveşte relaţiile publice în 2013, atribu-citeşte mai mult >> ). ind acestora conceptul de Darwinism:” Nu contează cine e mai pu- 2013 se anunţă benefic pentru prestatorii care vor oferi ser- ternic sau mai inteligent, ci modul în care agenţiile se pot adapta lavicii integrate: “agenţiile de PR oferă servicii mult mai variate şi schimbare şi pot asimila noi competenţe fără a pierde din calitateamai complexe: social media, personal branding, creaţie, traininguri, produsului.” Citeşte mai mult >>coaching, etc.”. “Extinderea teritoriului” (“Agenţiile care vor reuşi vor Din alt punct de vedere, “PR-ul îşi va continua povestea fru-fi cele care îşi vor asuma leadership, nu cele care vor da din umeri moasă despre creştere, intensitate şi imaginaţie. Totul va fi schim-şi vor spune: de asta se ocupă agenţia de advertising, nu noi.” şi bare de acum înainte, iar pentru PR acest lucru va însemna engage-“coordonarea” social media (“Am dovedit în ultimii ani şi noi şi clienţii ment, dialog 24/7 şi digitalizare.” (Hortensia Nastase, GolinHarris,noştri, oamenii de PR din companii, că este un domeniu pe care îl citeşte mai mult >>).stăpânim.”) sunt, conform specialiştilor români, două atribute indis-pensabile pentru a asigura succesul relaţiilor publice în 2013. (IoanaManoiu, managing partner GMP PR, citeşte mai mult >>).
 4. 4. INFORMAŢII DE ACTUALITATE The Guardian testează o versiune audio Publicaţia britanică The Guardian se pregăteşte să lanseze eloctronice este reprezentată de navigarea pe Internet. Mediascopeo ediţie audio în colaborare cu Audible, furnizorul de produse medi- estimează că europenii petrec o medie de 9,3 ore săptămânal înatice de tip digital audiobook. Conform site-ului britanic MediaWeek, mediul online de pe tablete. Cei mai mulți dintre aceștia preferă săstructura botezată Guardian Audio Edition va difuza o oră de infor- fie conectați la Internet în intervalul orar 17:30 – 21:00.maţii audio selectate dintre cele mai importante materiale publicate Utilizarea tabletelor produce efecte cuantificabile şi în ceeade-a lungul săptămânii atât în ediţia tipărită, cât şi în cea online. Ver- ce priveşte modul în care europenii se raportează la mass mediasiunea săptămânală preia ştiri, subiecte culturale şi pagini de opinie. ca sursă de informare şi de divertisment. Conform rezultatelor co- Traseul mediatic al Guardian Audio Edition este interesant de municate de studiul Mediascope, 91% dintre deţinătorii unei tableteurmărit din perspectiva evoluţiei raportului relaţiilor publice cu mass accesează site-uri de ştiri, dintre care 38% zilnic. 68% urmărescmedia, precum şi din punctul de vedere al percepţiei publicului asu- online programe de televiziune, dintre care 31% zilnic. 43% dintrepra acestui nou mod de a consuma presa. posesorii de tablete obişnuiesc să asculte posturi de radio, 11% din- Tabletele electronice creează noi obiceiuri de achiziţie şi de tre aceştia facând-o zilnic.consum media. Un aspect important în consumul de mass media al deţinăto- Conform rilor europeni de tablete este multi-tasking-ul.raportului realizat Raportul Mediascope surprinde faptul că, pe parcursul a şase luni,de Mediascope utilizatorii tabletelor cumpără mai mult faţă de europenii care folo-Europe pentru sesc alte dispozitive electronice pentru conectarea la internet: 22,8IAB Europe, în achiziţii în comparaţie cu 15,1 achiziţii.rândul utilizato- O altă tendință observată în comportamentul unui utilizatorrilor europeni de de tabletă este dinamismul interacțiunii cu brandurile preferate.tablete se înregis- Tableta modifică modul în care aceştia iau contact cu un brand. Eu-trează modificări ropenii sunt interesați să acceseze informaţii despre produsele șisemnificative ale companiile favorite de pe tabletă: în acest sens, 49% aleg rețelelecomportamentu- sociale 43% scanează coduri QR și 50% se joacă pe aplicațiile dez-lui de informare şi Dipesh Morjaria: Business Director for Multimedia voltate de brandurile preferate.de achiziţie. Tabletele at Guardian News & Media Studiul Mediascope a fost lansat în noiembrie 2012 pe unmodifică consumul de eșantion de 51700 de persoane. Acest studiu este considerat stan-media şi creează un nou tip de interacţiune între branduri şi clienţii. dardul european în materie de cercetare cross-media în rândul con- Cifrele indică faptul că 50 de milioane de europeni utilizează sumatorilor.o tabletă. Activitatea predominantă la care sunt supuse tabletele
 5. 5. PR 2.0 unei campanii online. Eficienţa în PR 2.0 poate fi asigurată prin respectarea simul- Descriere, scopuri urmărite, principii de bază tană a trei reguli: Puţin utilizate în Europa, relaţiile publice 2.0 angajează în 1. Comunicarea bilaterală sub formă de dia-mod egal relaţiile publice online şi relaţiile publice interactive, de- log constant cu tipurile de public vizate, precum şi as-semnând arta de a genera printre utilizatorii Internetului discuţii des- cultarea în mod autentic a nevoilor descrise de public;pre sine (ca brand), şi despre serviciile proprii. 2. Conştientizarea faptului că publicul reprezintă principalul Deşi datează încă de la sfârşitul anilor ’90, conceptul a luat în factor care generează reputaţie, motiv pentru care este importantămod semnificativ amploare recent, denumind potenţialul emergent câştigarea încrederii audienţei; al relaţiilor publice sub influenţa noilor 3. Crearea unui conţinut (content)tehnologii interactive oferite de Internet. prin poziţionarea ca expert în domeniul PR 2.0 urmăresc aceleaşi sco- de activitate.puri ca relaţiile publice tradiţionale, însăfolosesc mijloace derivate din mediul Ce rezervă anul 2013online, precum Social Media, blog-uri, relaţiilor publice 2.0?marketing viral, online networking şi 1.Conţinut de calitateSEO PR. Prin PR 2.0, publicul este Publicul anului 2013 nu maiconstant conectat. Transformat în con- răspunde cu acelaşi entuziasm mesa-sumator activ, acesta doreşte să ia jelor excelând în formă, construite dupăparte la discuţii şi să împărtăşească reţete consacrate de marketing. Acestaopinii. Prin noua tehnologie, interme- a devenit extrem de pretenţios în se-diarii pot fi eliminaţi: categoriile de pu- lectarea mesajelor care îl interesează,blic vizate nu se mai raportează în mod motiv pentru care, pentru a-l surprindeabsolut la mijloacele media tradiţionale, şi a-l atrage, un mesaj trebuie să îi ofereci acordă o atenţie sporită reţelelor de conţinut de calitate, inovator şi creativ,indivizi conectaţi prin Internet. Cu toate care să răspundă prin soluţii articulateacestea, fenomenul PR 2.0 nu trebuie, nevoilor sale. Publicul, el însuşi, cree-în niciun caz, să conducă la neglijar- ază şi difuzează cantităţi semnificativeea mijloacelor mass media tradiţionale de informaţii, motiv pentru care un me-care rămân extrem de influente în a genera credibilitate. saj, pentru a-l interesa, trebuie să îi aducă un conţinut relevant. Prin PR 2.0, importanţa acordată creării conţinutului (content) 2. Informaţii împărtăşite în reţeadevine parte integrantă a relaţiilor publice, iar accentul în comuni- Internautul anului 2013 nu mai este nici un consumator pasiv,care se deplasează dinspre persuasiune înspre dialog constant, din- nici unul izolat. Dezvoltarea rapidă a platformelor de partaj Face-spre difuzarea de informaţii înspre propunerea unor soluţii concrete. book, Google+, Pinterest, Evernote sau BO.LT permite colectar-Specialiştii consideră că avantajul comunicării 2.0 constă în etapa ea, organizarea şi împărtăşirea simultană de informaţii şi de date.de evaluare: Internetul oferă noi posibilităţi de a măsura rezultatele Aceste reţele de socializare acordă mare preţ ima-ginilor. Observa-
 6. 6. rea conţinutului vizual circulat în interiorul acestor platforme duce 4. Noi suporturila înţelegerea dinamicii utilizatorilor în calitate de public al relaţiilor Smartphone-urile şi tabletele au cunoscut o dezvoltare ex-publice. plozivă care este departe de a se fi încheiat. Tot mai multe apli- 3. Personalizarea relaţiilor publice caţii dedicate dispozitivelor tehnologice îşi fac apariţia, promiţând să Instrumentele de analiză din ce în ce mai precise permit ca transforme aceste suporturi într-o structură media de sine stătătoare.interesele internauţilor să fie determinate şi aşteptările lor să fie 5. Nevoia tot mai mare de transparenţăîntâmpinate de mesaje adecvate. În motoarele de căutare sunt inte- Internetul a devenit un mediu de permanentă evaluare par-grate aplicaţii precum Wajam, care furnizează date provenind de la ticipativă şi colectivă, în care un comentariu nu rămâne izolat, cireţelele sociale la care internautul este conectat. Aceste instrumente creează adeziune în jurul său, generând grupuri de discuţii. În astfelextind posibilităţile de cercetare în Social Media: pe baza datelor de medii, nemulţumirile circulă cu o viteză fulgerătoare şi, cel maiordonate în funcţie de discuţiile, a materialelor video urmărite, a su- important, adună alţi adepţi. Prin noile platforme, utilizatorii capătăgestiilor şi a informaţiilor schimbate cu prietenii pe platformele on- o libertate de mişcare şi de informare uimitoare. În aceste condiţii,line, comunicatorul poate livra publicului vizat mesaje segmentate, se impune ca procesul comunicării să fie construit pe autenticitate şipersonalizate, deci conforme cu preocupările sale. Aşadar, plasarea transparenţă.unor discursuri în atenţia publicului ţine de domeniul trecutului; în Resurse consultate: blog-urile personale ale lui Brian Solis,2013, relaţiile publice ţin de încredere şi de angajament reciproc. Deirdre Breakenridge, Starr Hall. Comisia Europeană investeşte în industria digitală Horizon 2020 (2014-2020) este un nou program european le susţine constau în burse pentru sprijinirea antreprenorilor pentrupentru cercetare tehnologică şi inovaţie în zona digitală, având ca demararea start-up-urilor, lansarea de programe-pilot pentru testa-scop susţinerea şi dezvoltarea mediului antreprenorial online. Cu un rea capacităţii unui start-up web, susţinerea platformelor online debuget de aproximativ 80 mld Euro, noul program al UE face parte networking, lansarea de programe de mentorat, susţinerea platfor-din iniţiativa de a genera creştere economică şi de a dezvolta noi melor de crowd-funding etc.locuri de muncă în Europa.Proiectele pe care Comisia Europeană 9 competenţe pe care un profesionist în PR TIPS trebuie să le stăpânească în anul 2013 1. Utilizarea reţelelor sociale 2. Blogging Social Media sunt indispensabile în PR. Un bun practician Gestiunea unui blog este o competenţă importantă. Fie că este vor-trebuie să cunoască principalele platforme folosite de publicul clien- ba de blog-ul personal sau de blog-ul clientului, acesta trebuie sătului său, să se familiarizeze cu aplicaţiile şi instrumentele acestora. confirme poziţia de expert (personală sau a clientului) în domeniulCel mai important, specialistul în PR trebuie să conştientizeze cum propriu de activitate. Este necesar ca un blog să răspundă, în primulaceste platforme pot servi interesului său, cum pot conduce la con- rând, cerinţei unui conţinut original şi semnificativ.versaţii, dezbateri, comentarii,angajament pe termen lung, deci cumpot aduce plus valoare pentru clientul său.
 7. 7. 5. Fluxul RSS Un specialist trebuie să folosească fluxul RSS în a amelio- ra vizibilitatea clienţilor săi pe Internet. Prin abonamentul la fluxul RSS, cititorii site-ului web sau ai blogul-ui sunt puşi la curent în timp real cu ultimele postări. Astel, cititorii sunt fidelizaţi şi traficul pe site creşte. Un relaţionist poate, în mod egal, folosi fluxul RSS pentru a se abona la blog-urile influente sau la oricare alt site util în profesia sa. 6.Evaluarea Pentru dumneavoastră şi pentru clienţii dumneavoastră este important să puteţi măsura impactul mesajelor şi al acţiunilor între- prinse în mediul online. Din fericire, există în prezent o diversitate de instrumente de statistică online. Măsurarea acestor aspecte vă va ajuta ca pe viitor să segmentaţi mai uşor audienţa şi să adaptaţi3. O bună relaţie cu blogger-ii fiecare tactică în funcţie de interesele acesteia. O bună relaţie cu jurnaliştii este necesară, însă nu şi sufi- 7. SEO (Search Engine Optimization) este un ansablu decientă unui comunicator profesionist al zilelor noastre. Este necesar tehnici care permite unei structuri online să fie mai uşor de reperatca un practician să cunoască blogger-ii influenţi în sectoarele de în cadrul motoarelor de căutare, deci să fie mai vizibilă pe Internet.activitate pentru care lucrează. Iniţiaţi conversaţii cu aceştia, pro- 8.Limbajul HTMLpuneţi-le un schimb permanent de bune practici, cereţi-le întotdeau- Cunoaşterea principiilor de bază în limbajul HTML, PTP sauna opinia cu privire la subiectul abordat. Nu este secret faptul că a principiilor de funcţionare a unei foi de stil CSS se poate dovedi deblogger-ii reprezintă autorităţi solide în ochii internauţilor. Profitaţi reală utlilitate în activitatea unui practician în PR.de experienţa blogger-ilor pentru a vă cunoaşte mai bine publicul şi 9. Curiozitateapentru a-l angaja în conversaţii. Domeniul relaţiilor publice este în permanentă evoluţie. În 4. O bună relaţie cu jurnaliştii consecinţă, curiozitatea este principala calitate pe care un profe-Relaţia cu media tradiţionale nu a dispărut şi nici nu trebuie să dis- sionist în PR o poate deţine. Un bun relaţionist citeşte permanent,pară! Cu toate acestea, nu poate fi contestat faptul că relaţia cu urmăreşte site-uri web specializate, este la curent cu ultimele apli-mass media a suferit modificări substanţiale, întrucât până şi jur- caţii dezvoltate de platformele Social Media.naliştii sunt mari utilizatori de Internet. De exemplu, în scrierea unuicomunicat de presă trebuie luat în considerare şi faptul că acestatrebuie să fie dezvoltabil atât în presa offline, cât şi în cea online. În plus, trebuie ţinut cont de faptul că mulţi jurnalişti deţin blog-uriindependente de politica publicaţiei pentru care lucrează. Aşadar, unmaterial trimis acestora ar trebui să le atragă atenţia atât din punctulde vedere al jurnalistului ca angajat al unei publicaţii, cât şi ca blog-ger.
 8. 8. TRAINING-URI Învaţă să vorbeşti şi să prezinţi în public, ediţia a III-a - 30, 31 ianuarie 2013, Hotel Ibis Nord, Bucureşti, ora 9:00 Învaţă să vorbeşti şi să prezinţi în public urmăreşte să livrezemodalităţi de îmbunătăţire a abilităţilor de a vorbi şi de a susţineprezentări în public. Cursul îşi propune să-i înveţe pe participanţisă-şi învingă tracul, să pregătească un speech și să fie convingătoriîn fața unui auditoriu. Vor fi abordate atât componentele oratorice, cât și modalităţile de a susţine o prezentare de afaceri prin folosirea com-puterului sau a flipchartului. Cursul se încheie printr-o prezentare pe care fiecare participant trebuie să o susţină în faţa colegilor. Fiecareabsolvent va primi, la sfârşit, un certificat de participare. Performanţă prin Comunicare, primul training de comunicare relaţională, 31 ianuarie 2013, Hotel Novotel, Bucuresti Se adresează persoanelor cu funcţii de conducere, middle şi top management, directorilor/responsabililor HR, directorilor de formare profesională din organizaţii, antreprenorilor şi angajaţilor care doresc să-şi dezvolte abilităţile de comunicare şi management relaţional. În cadrul cursului participanţii vor descoperi cele mai recente şi eficiente instru- mente de comunicare, menite să faciliteze relaţionare între angajaţi şi cu mediul extern. Key speaker Antonia Noël. Relaţii publice şi comunicare, 4-5 si 11-12 februarie, examen 18 februarie 2013, Bucureşti, Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti sau la sediul EBT, în funcţie de numărul cursanţilor. Organizat de Euro Best Team şi se bazează pe conversia practică a tuturor informaţiilor teoretice în realizarea comunicatelor depresă, în organizarea evenimentelor şi în gestionarea situaţiilor de criză, deci în toate activităţile de PR. Durata: 4 zile, 6 ore zilnic, întreorele 09.00-17.00.
 9. 9. JOB-URI PR PR executive, Elan Agency National Communication Officer Candidatul ideal: WWF-Romania• îşi ia job-ul în serios fără a-şi pierde umorul şi creativitatea The position will be responsible for implementing national• ştie să scrie un comunicat de presă, îi place să socializeze, îşi asu- media and press work, supporting all project related communica-ma acţiunile şi rezultatul acestora tion activities and information actions on the LIFE+ Saving Danube• e deschis şi vrea să înveţe, e focusat pe fiecare proiect şi poate Sturgeons project, in Romania.empatiza cu un client, coleg, furnizor sau vânzător de aprozar Mai multe detalii aflaţi aici >>• conectat la prezent în offline şi mai ales în online, căutător de ştiri,combinator de cuvinte pe înţelesul tuturor. PR Assistant Mai multe aflaţi aici >> Responsabilităţi/Beneficii: PR Specialist, HR Consultanţă SRL • Customer relationship management via email, fax, and telephone calls (incoming and outgoing) Cerinţe: • Competitive salary: fix + commissions• studii superioare finalizate în specializarea marketing / comunicare Detalii click aici >>• experienţă în marketing şi PR minim 2 ani• cunostinţe bune de limba engleză Social Media & PR Junior - Internship• excelente abilităţi PC: MS Office (Word, Excel, PowerPoint), In-ternet; programe de gestionare baze de date, elemente de grafică Matematika Mediaconstituie avantaj. Mai multe click aici >> Mai multe aflaţi aici >> Coordonator PR nightclub ‘SubScena’ Echipa editorială PR24/7 Godot Cafe-Teatru Gabriel Pâslaru Mireille Rădoi Descrierea poziţiei: Bogdan Hrib• coordonator PR cu experienţă în promovarea cluburilor şi a eveni- Angela Ciurumeleamentelor night life. Andreea Ţaciu Cerinţe: Ioana Ene• o persoană tânără, organizată, familiarizată cu viaţa de noapte din Thedeea GherlanBucureşti şi capabilă să se adreseze direct targetului vizat. Cătălin Ciurdar Pentru mai multe detalii click aici >> www.arrp.ro www.facebook.com/ARRPRomania arrpoffice@gmail.com

×