Els Nous Mitjans Segons Manovich

326 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
326
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Els Nous Mitjans Segons Manovich

 1. 1. L’ordinador com a base dels nous mitjans: Podem parlar de nous mitjans quan parlem d’un objecte que té origen analògic només pel fet de que es manipula o visualitza en un PC? Per exemple: 1. Llibre electrònic 2. Dades en CD-ROM 3. Fotos en PC És per tant el PC l’únic dispositiu que permet manipular o visualitzar els nous mitjans?
 2. 2. Revolucions culturals al llarg de la història: Quina ha estat la evolució històrica dins de l’àmbit cultural? LA IMPRENTA: segle XIV, només va afectar a una fase de la comunicació cultural: la distribució mediàtica. LA FOTOGRAFIA: segle XIX, només va afectar a les imatges fixes.
 3. 3. La revolució mediàtica. És el desplaçament de tota la cultura cap a formes de producció, distribució i comunicació mediatitzades per l’ordinador. ELS MITJANS INFORMÀTICS: afecta a totes les fases de la comunicació (captació, manipulació, emmagatzematge i distribució) i a tot tipus de mitjans (text, imatges, so,…) a diferència de les anteriors revolucions.
 4. 4. Evolució històrica.
 5. 5. Principis dels nous mitjans. Representació numèrica Modularitat Automatització Variabilitat Transcodificació
 6. 6. Representació numèrica. Tots els nous mitjans es componen de codi digital. 1. Un objecte pot ser descrit en termes matemàtics. 2. Un objecte està sotmès a una manipulació algorítmica.
 7. 7. Exemples de representació numèrica: Qualsevol software de tractament de fotos, photoshop o gimp. PHOTOSHOP GIMP
 8. 8. Modularitat. Els elements mediàtics són representats com a conjunts de mostres discretes d’elements que s’agrupen en objectes a major escala però mantenint les seves identitats per separat.
 9. 9. Exemples de modularitat: La web Wikipedia. www.wikipedia.com
 10. 10. Automatització. Els principis de representació numèrica i modularitat permeten automatitzar operacions implicades en la creació, manipulació i accés als medis.
 11. 11. Exemples d’automatització: Els RSS.
 12. 12. Variabilitat. Qualsevol objecte dels nous mitjans no és fixe, sino que existeix en diferents versions que es poden actualitzar infinitament. És conseqüència dels principis de representació numèrica i de la modularitat.
 13. 13. Exemples de variabilitat: Podria ser qualsevol software amb actualitzacions automàtiques, com Internet Explorer.
 14. 14. Transcodificació. Transcodificar: traduir alguna cosa a un altre format. Els nous mitjans tenen una doble funció, cultural i informàtica. El que tracta és de que totes dues funcions convisquin i es complementin per aconseguir la informatització de la cultura.
 15. 15. Exemples de transcodificació: Podria ser qualsevol base de dades.
 16. 16. Conclusió. Els nous mitjans són aquelles que s’han tornat computables i es composen d’un altre conjunt de dades informàtiques (gràfics, imatges en moviment, sons, formes, espais i textos).

×