Advertisement

Meer omzet met je reiswebsite: 22 tips

AGConsult
Usability Expert & Information Architect at AGConsult
Nov. 23, 2010
Advertisement

More Related Content

Advertisement
Advertisement

Meer omzet met je reiswebsite: 22 tips

 1. Meer omzet met je reiswebsite: 22 tips Karl Gilis – De 'G' in AGConsult Web usability & informatiearchitectuur Twitter: @AGConsult E-mail: karl.gilis@agconsult.be www.agconsult.be
 2. Omdat slides zonder de presentatie vaak mooi zijn om naar te kijken maar moeilijk om te begrijpen, zal je af en toe deze tekstballonnen zien opduiken. Hopelijk wordt het verhaal zo iets duidelijker. Deze slides ondersteunen een lezing die ik gaf op Travel 2010.
 3. 1. Mensen met lange tenen verlaten best de zaal
 4. Ik ga zaken vertellen die niet iedereen graag hoort. En voorbeelden tonen die duidelijk maken dat er nog heel veel fout loopt. Als je daar niet tegen kan, klik deze presentatie dan maar weer dicht. Maar besef wel dat echte mensen je website nog veel minder kansen geven dan ik.
 5. 2. Voor surfers is je website alles
 6. Voor iemand die je website bezoekt, is je website het enige wat telt. Hij trekt zich niets aan van je rijke geschiedenis. Het kan hem niet schelen hoe ingewikkeld je back-end is. En dat je brochures perfect zijn, maar je website niet, zal hem worst wezen. Het enige dat telt voor de bezoeker is je website.
 7. Als een bezoeker klikt op 'Contact & Help' en dit te zien krijgt, is dat nefast voor het beeld dat hij van je merk heeft.
 8. Als je in november 2010 op je homepage nog altijd uitpakt met 'zomer 2010', is de kans groot dat de bezoeker denkt dat je intussen failliet bent. Dat je zomerbrochure er pas in december aankomt, is jouw probleem.
 9. Als dit de vervangende prijzen zijn, neem ik aan dat de reis gratis is?
 10. Dit zijn mijn ouders Mijn mama is 74, mijn papa 81. Ze vertelden me onlangs dat ze tegenwoordig al hun hotels boeken via een heel makkelijke website. Een website die ik zeker ook eens moest bekijken.
 11. Het was Booking.com. En ja, ik kende die website. Ik boek er al jaren mijn hotels. Net als vele andere mensen. Booking.com verkoopt elke dag 170.000 overnachtingen. Boekingen die niet meer gebeuren via de traditionele reiswebsites.
 12. Mijn ouders gebruiken Booking.com omdat die website heel eenvoudig is. Ook de verkoopsvoorwaarden zijn er simpel. Ze vertelden me dat ze verleden jaar nog eens een promotie hadden geboekt via de website van een grote touroperator. De reis was goed, maar met het boeken waren ze een dag bezig geweest. * "Daar gaan we dus niet meer terug." * Mijn ouders hebben dezelfde zin voor overdrijving als ik. Het zal dus eerder om een halve dag gaan dan een hele.
 13. Dit is mijn dochter
 14. Zij zal nooit een reisbureau vanbinnen zien.
 15. Zij zal ook nooit een fax versturen.
 16. Of een dinosaurus tegenkomen op straat. Voor haar zijn dat allemaal zaken uit een ver en grijs verleden.
 17. Het internet is haar wereld
 18. 3. Websites en brochures zijn verschillend
 19. Ik begrijp dat brochures nog heel belangrijk zijn. Maar brochures zijn een offline gebeuren. Haal die 2 zaken niet door elkaar. Sites opstarten waar je brochures kan bekijken. Ik geloof daar niet hard in.
 20. Een pdf laten downloaden. Tot daar aan toe. Maar online bladeren door een in sé papieren brochure? Dat is echt gewoon crap. Stop daarmee!
 21. Het kan best zijn dat je offline business gebaseerd is op brochures. En dat je hele back-end daarop gebaseerd is. Maar pas dan je back-end aan. En val de bezoekers van je site niet lastig met dwaze keuzes. Is een week Barcelona nog een citytrip? Of is dat een vliegvakantie? En wat als ik met de auto wil gaan?
 22. Waar moet ik klikken als ik naar Marseille wil? Is dat een citytrip? Een vliegvakantie? Of een autovakantie? Voor een Limburger waarschijnlijk een wereldreis. Voor een Antwerpenaar dichtbij. 'Just na de parking nor rechs'.
 23. En dan krijg je pagina's zoals dit. Dit is de pagina 'Autovakanties Frankrijk'. Behalve als je naar de 'Champagne, Elzas, Normandie, Vogezen of …' wil. Dan moet je bij 'Dichtbij' zijn. (Ter info: Essen – Colmar is 580 km. Niet echt dichtbij.) Oh ja. Voor Parijs en Nice moet je bij Citytrips zijn. Handig toch?
 24. 4. Laat je ego thuis © Wharton Internet Marketing Veel websites zijn niet zo goed als ze zouden kunnen zijn door interne ego-kwesties. Omdat de eigen 'visie' belangrijker zou zijn dan wat klanten willen.
 25. Jouw mening is onbelangrijk
 26. www.agconsult.be www.usability-blog.be www.webusability-blog.com www.blog-ergonomieweb.be Jouw mening is onbelangrijk Jouw mening over je website is onbelangrijk. Net als mijn mening. Ook de mening van de marketingverantwoordelijke, de directeur of –godbetert- het directiecomité is onbelangrijk. Uiteraard mogen ze een mening hebben. Maar jouw website mag daar niet op gebaseerd zijn. De website is er voor klanten en potentiële klanten. Niet voor het bestuur. Ze moet gebaseerd zijn op feiten en onderzoek. Niet op meningen. Meningen zijn goed voor op café.
 27. Klant is koning? ‘Klant is koning’. Het klinkt mooi. Maar op internet is de klant meer dan dat…
 28. Klant is dictator! Op internet is de klant dictator. Hij bepaalt wat goed en slecht is.
 29. De bezoeker staat centraal. En hij heeft altijd gelijk. Als hij iets niet vindt, is dat jouw fout. Als hij je bestelprocedure niet snapt, is dat jouw fout. Als hij na 2 seconden weg is omdat je pagina hem niet aanstaat, is dat jouw fout. De bezoeker
 30. De visie van heel wat communicatiemensen, marketeers en web managers. Zij hebben het helemaal mis. Mijn website Dit prentje is gebaseerd op het wereldbeeld van Aristoteles. Hij dacht dat de aarde het centrum van het universum was. Het idee heb ik geleend van Gerry McGovern.
 31. Als je je ego niet thuis laat, krijg je homepages zoals dit. Nietszeggende marketingblabla, terwijl mensen naar je site komen om hotels te zoeken en overnachtingen te boeken.
 32. "Traditional marketing is about getting attention. Web marketing is about paying attention." Gerry McGovern Op internet gaat het niet om jou of je bedrijf. Het gaat om de bezoeker. Hem helpen, inspelen op zijn verwachtingen en noden.
 33. 5. Luister naar je klanten Bedek je oren niet. Steek je hoofd niet in het zand. Luister naar je klanten.
 34.  Geef het volk wat het volk vraagt - Analyse logfiles - Korte, online enquêtes - Gebruikerstesten - Ga zelf eens luisteren in het call center Doe echt gebruikersonderzoek! Maak je website niet vanuit een ivoren toren. Lees http://usability-blog.be/website-proces-vooronderzoek/ voor meer info over enkele praktische methodes.
 35. "Sell your products the way customers wants to buy them, not the way you want to sell them." Lynda Lybert Dit zegt voor mij waar internetmarketing over gaat. Druk dit af en hang het boven je bed.
 36. 6. Wie niet luistert, blijft aanmodderen! Ik ben zo vriendelijk geweest geen voorbeeld te nemen uit de reisindustrie. Wat volgt is het verhaal van 10 jaar Brantano op het web.
 37. Brantano in 2001. Geen deftige schoen te zien. En een hoofdnavigatie met zaken als ‘Concept’ (Tuurlijk, mensen surfen naar je website om het concept achter je merk te kennen…), ‘Dokter Brantano’ (Gaan hun schoenen zo snel kapot?), …
 38. Brantano enkele jaren later. Frisser qua lay-out, maar even dwaas qua inhoud en navigatie. Ja, er is nu ook een speelhoek. Tuurlijk, kindjes surfen liever naar Brantano dan naar KidCity of Studio100.
 39. En nog maar eens een redesign enkele jaren later. Maar het kernprobleem blijft: een domme navigatie en geen schoenen. Maar dat zal het concept zijn, zeker? Zure melk in een nieuwe tas blijft zure melk. Je moet de melk vervangen. Niet de tas.
 40. En kijk eens aan: nog maar eens een nieuwe look & feel. Met een lachende dame. Hoera! En na 10 jaar toch ook al schoenen. Applaus!
 41. "Een slechte website in een nieuw kleedje steken, is even effectief als bij een tas zure melk de tas veranderen. Je moet de melk vervangen. Niet de tas." Design is belangrijk. Maar structuur, inhoud en logische werking is belangrijker. Als dat niet goed zit, kan design je niet vooruit helpen. Gerry McGovern
 42. 7. Bouw je navigatie rond toptaken Je interne keuken is jouw probleem.
 43. Een mooi voorbeeld van interne keuken. Leuk dat Thomas Cook op hun website ook zaken van Pegase aanbiedt. Maar waarom dat gescheiden aanbieden? De reiziger wil gewoon een bestemming en een hotel vinden in 1 vlotte handeling. Niet via 2 zoekfuncties of navigaties.
 44. Je groepsreizen indelen volgens type reis is misschien handig voor een kleine groep mensen. Maar is de kans niet groot dat mensen ook in je aanbod willen bladeren op basis van bestemming?
 45. Een navigatie moet overzicht geven. Navigaties bovenaan, links en rechtsboven zorgen vooral voor verwarring. Ze maken je hele website te druk. Eenvoud siert.
 46. Een navigatie moet ook inhoudelijk duidelijk zijn. Wat is het verschil tussen 'Vlieg' en 'Vliegtickets'? En wat is 'Auto'? Pakketten van hotel naar hotel met een huurauto op een verre bestemming? Of is dat een 'Vlieg'? Waar moet ik zijn als ik een hotel zoek in Firenze? Wat zit er onder 'Community'? En wat verbergt het geweldig interessante 'Extra'? En als alle reisinfo onder 'Reisinfo' staat, waarvoor dient de rest van de website dan?
 47. Bouw je navigatie op rond wat mensen echt zoeken. Rond hun toptaken. Zoals deze voorbeelden.
 48. Kijk ook naar wat mensen zoeken op internet. En dan zie je dat voor elke 52 mensen die zoeken naar 'hotel Barcelona' er 9 zijn die zoeken naar een citytrip. Veel mensen zoeken zelfs al heel specifiek. Ze willen een hotel op de Ramblas in Barcelona.
 49. 8. Focus je homepage op toptaken Je homepage moet gericht zijn op de toptaken van je bezoekers. Voor de meeste reiswebsites is dat 1. Bestemming, hotel, vakantiepark, kamer (afhankelijk van wat je business is) zoeken 2. Promoties bekijken Lees ook: Hoe toptaken opsporen?
 50. Lege homepages zoals deze zijn echt niet goed.
 51. Welke versie had de voorkeur van gebruikers? Dit zijn vroege versies van UitinVlaanderen.be, waarop we gebruikerstesten deden. Welke homepageversie had de voorkeur van de gebruikers?
 52. Welke versie had de voorkeur van gebruikers?
 53. Welke versie had de voorkeur van gebruikers? Een instinker natuurlijk, waarbij 90% het altijd fout heeft. De verklaring is logisch. De website dient vooral om evenementen te vinden. Niet om je te laten inspireren. En dat is wat de rechtse versie te veel wil doen. Google zegt toch ook niet ‘Hey, bezoek deze en deze website misschien ook eens’. Als Google dat zou doen, zouden we allemaal Bing gebruiken.
 54. Dit is een behoorlijk taakgerichte homepage, al mag het misschien nog duidelijker zijn wat EuroRelais juist doet.
 55. Deze website doet ongeveer hetzelfde, maar oogt veel drukker. Schrap wat overbodig is. Focus!
 56. Zoals Google focust op wat bezoekers komen doen. En niet op haar vele andere producten en diensten.
 57. Op de volgende slide toon ik hoe Google er volgens mij zou uitzien als jij hun homepage zou gemaakt hebben. Meer uitleg krijg je in een filmpje dat ik hierover maakte op http://usability- blog.be/google-door-marketingmanager/ Oh ja, het idee voor deze alternatieve versie van Google kreeg ik op een lezing van Gerry McGovern.
 58. About us | News | Research | Advertise with us | Tools | Software | World Wide Search | Blog | Jobs Welcome to Google Since 1998 Google is the world leader in global web search solutions. Our sophisticated bots are crawling over 8 billion pages. We index those pages with an algorithm created by our founders Larry Page and Sergey Brin. Read more. Much more. Google hot news •Google still the biggest. •Google does not fear Wolfram. •Six Degrees of Google Search Appliance: now searching billions of documents •Google Launches New, Data-Rich Dashboard in Local Business Center More news Even more very exciting news. In the picture On June 5th Google launched an even better search. What's new? - More pages indexed. - Improved algorythm. - Faster results Read more. Try the search Free newsletter Subscribe now! It's free! Click here Discover our tools • Orkut • Google Talk. • Google Docs • Picasa • Gmail • Google Pack More tools
 59. Je dacht dat mijn versie van Google overdreven was? Kijk dan maar eens naar deze homepage. Allemaal reclame. Geen toptaken. Weet je wat bezoekers verwachten van Sunparks? Een overzicht van de parken en een grote knop 'Boek je verblijf'.
 60. Idem voor CenterParcs. Dit is al iets beter. Maar toch. De toptaak hier is 'Waar vind ik die vakantieparken en hoe kan ik boeken'?
 61. 9. Maak je zoekfunctie menselijk Navigatie is belangrijk, maar op een reiswebsite kan je niet zonder een zoekfunctie.
 62. Het grote probleem op de meeste reiswebsites is dat de zoekfunctie alleen handig is als je exact weet wat je wil (vertrekdatum, einddatum, vertrekplaats, bestemming, …). Sommige mensen weten dat. Een grote groep mensen weet dat niet exact of wil zich niet vastpinnen op een bepaalde datum of bestemming. Zoek hier maar naar 'ergens waar het in de kerstvakantie nog warm is'.
 63. Zo'n dropdown is erg handig voor aardrijkskundeleraars, maar je doelgroep is waarschijnlijk groter. En kan je nog saaiere labels vinden dan 'in- en uitcheckdatum'?
 64. Gebruik op zijn minst auto-aanvullen. Zo help je je bezoekers en moeten ze geen lange dropdown doorworstelen.
 65. Of stel het wat frisser voor. Dit is verre van perfect, maar een stap in de goede richting. Nu nog de termen aanpassen en het komt in de buurt.
 66. Een verdienstelijke poging van SN Brussels Airlines, waarbij de technische databank op een meer menselijke manier bevraagd kan worden. De weergave kan beter. Plaats de keuzes links of bovenaan. 1. Wanneer wil je op vakantie? 2. Wat wil je vooral doen? En plaats dan rechts of eronder het kaartje met de resultaten. Maar dit is al meer wat surfers verwachten.
 67. Dit is Qfly.nl. Je kan er goedkope vliegtickets opsporen via een handige interface. Lees er alles over in mijn artikel http://usability- blog.be/leren-van- reiswebsites/ Als de reisindustrie niet oplet, doet deze website voor vliegtickets hetzelfde als wat Booking.com heeft gedaan voor hotelovernachtingen. Jullie keihard raken in jullie business door eenvoudig te maken wat bij jullie vaak te moeilijk is.
 68. Een pagina groepsreizen met 1 teaser bovenaan en voor de rest alles verborgen achter dropdowns en een complexe zoekfunctie. Dat is echt niet wat surfers verwachten. Dit kost je omzet.
 69. 10. Gebruik facetten of filters Het aanbod van een reiswebsite is vaak heel groot. De kunst is om bezoekers zo snel mogelijk alleen dat deel te tonen waarin zij op dat ogenblik geïnteresseerd zijn.
 70. Dat doe je best via een filternavigatie of faceted search. Daarbij kunnen surfers via een serie criteria op een heel intuïtieve manier je aanbod filteren. Zonder dat ze een complexe zoekfunctie moeten gebruiken. Ik toon op de volgende slides enkele voorbeelden. Op onze blog staat meer in detail uitgewerkt hoe je zo'n facetnavigatie het best aanpakt. Lees http://usability-blog.be/filteren-productcatalogus-design- tips/
 71. Dit zijn voorbeelden van filternavigaties, waarbij elke surfer kan aanduiden wat voor hem belangrijk is.
 72. Filters moeten links staan. Maar liefst niet in witte letters op een groene achtergrond. Dat leest niet erg vlot.
 73. 11. Vermijd dat iemand 0 resultaten krijgt © Bifsniff.com Het is erg frustrerend als je allerlei zaken selecteert en dan blijkt dat je geen enkel resultaat krijgt.
 74. Bij een filternavigatie zou het nooit mogen voorkomen dat er geen resultaten zijn. Als je dat om een of andere reden niet kan vermijden, geef dan op z'n minst een uitweg. De melding '0 vluchten voldoen aan uw zoekcriteria' is echt niet klantvriendelijk.
 75. Volg even mee. Oké, dit hotel wil ik.
 76. Een datum kiezen. Handig. Aha, en het is precies allemaal nog vrij…
 77. Niet dus. Duid in de kalender aan wat vrij is en wat niet. Dit is echt de middelvinger opsteken naar je klant. Stuur hem anders meteen naar Booking.com.
 78. Hetzelfde verhaal hier. Kamer boeken via de kalender…
 79. Jammer, voor die nacht lukt het niet. Positief is dat ze hier op z'n minst al alternatieven voorstellen. Maar eigenlijk zou dit gewoon niet mogen gebeuren.
 80. Nog straffer: alternatieve vluchten voorstellen die al volzet zijn. "Aha, jij oetlul, als je vroeger had geboekt, had je goedkoper kunnen vliegen."
 81. 12. Detailpagina's die onmiddellijk overtuigen
 82. Surfers hebben weinig geduld. Ze beslissen binnen de 4 seconden (meestal eerder 2) of ze op een pagina willen blijven of niet. Elke webpagina moet de surfer binnen de 4 seconden bij de lurven grijpen. Een detailpagina moet de belangrijkste zaken onmiddellijk duidelijk maken. Heel algemeen gezegd komt dat voor jullie neer op: - Waarover gaat de pagina? - Wat kost het? - Wanneer is het nog vrij? - Boek nu!
 83. Dit is een goede poging. Duidelijke prijzen en actieknoppen. Mooie foto. Een opsomming. Misschien nog duidelijk maken dat het om een vakantiehuis gaat. Let ook op de termen. Ik heb geen flauw idee wat 'geschakeld' is.
 84. Ook niet slecht. Zet misschien Nijlcruise groter dan Egypte en maak van de 3 mogelijke vertrekdata een opsomming. Maar je ziet op deze pagina wel meteen waarover het gaat.
 85. Dat is hier niet het geval. Dit is online zelfmoord. Veel te veel keuzes. Geen focus. Dit is niet wat mensen willen zien op de detailpagina van een vakantiepark.
 86. Ook dit kan veel beter. De interne code 'GPAC' (waar niemand een boodschap aan heeft) valt harder op dan de eigenlijke titel. Bovendien ziet de bezoeker niet meteen wat hij wil zien: de prijs, aantal dagen, vertrekdata.
 87. Die interne codes zijn echt een plaag in de reissector. Kamertype 20, 21, 22, 23, …? Kan het nog minder aantrekkelijk? En toon toch meteen prijzen. Prijzen op aanvraag? Met alle respect: zo werkt het internet niet.
 88. 13. Speel in op sociale aspecten © Socialme.nl Sites zoals Amazon.com, Booking.com en Tripadvisor zijn mede door klantenbeoordelingen groot geworden. Doe dat ook. En pak ermee uit!
 89. Zie je wat Booking.com doet? Sterren, thumbs up, scores en links naar de 182 beoordelingen. Je moet nogal een flurk zijn om dit hotel niet meteen te boeken!
 90. Maar neen. Wat doen jullie? De 'officiële beoordeling' naast de 'eigen beoordeling' zetten. Wauw.
 91. Of het niet omschrijven als klantenbeoordeling maar 'zoover'. Of met blokjes werken in plaats van de veel duidelijker cijfers.
 92. Als ik jullie was zou ik mijn resultaten standaard ordenen volgens de beoordeling van de klanten. Dat zal vaak een betere indruk geven. Nu is het eerste wat de bezoeker ziet een hotel dat maar 7,3/10 krijgt. Het hotel daaronder krijgt 8,2/10.
 93. Bij Booking.com gaan ze nog verder. Helaba. Op dit ogenblik kijken er 2 andere mensen naar dit hotel. En er zijn nog maar 5 kamers vrij. En amper enkele uren geleden kregen we nog een boeking binnen. Haast je dus maar of het is weg…
 94. 14. Maak je call-to-action duidelijk © Bifsniff.com
 95. Detailpagina's zonder een call-to-action. Ik vind dat onbegrijpelijk. Wat verwacht je nu dat mensen doen op deze pagina? Moeten ze't echt allemaal zelf uitzoeken? Trek je plan?
 96. Idem hier. Eens kijken onder de tab 'Data en prijzen' dan?
 97. Neen. Ook niet. Zo stuur je je klanten recht naar de concurrentie.
 98. Het doel van je detailpagina is mensen duidelijk informeren en ze overtuigen om te boeken. Doe dat zo duidelijk mogelijk. En niet met een twijfelachtig 'Boek nu?'
 99. Bij Booking.com kan de actieknop nauwelijks groter. Misschien niet heel stijlvol. Maar het werkt wel.
 100. 15. Maak je bestelprocedure zo simpel mogelijk
 101. Hoe makkelijker je boekingsproces, hoe meer boekingen je binnenkrijgt. Schrap alle hindernissen. Registratie is een drempel. Altijd. Maak registratie dus zeker niet verplicht. Als een veld optioneel is, wil dat zeggen dat je die info niet nodig hebt. Schrap dat veld. Zorg voor zo weinig mogelijk stappen. En zorg dat elke stap superduidelijk is.
 102. Registratie is echt geen goed idee. Het is altijd een drempel. Het zorgt vooral voor minder omzet. Lees ons artikel http://usability-blog.be/waarom-registratie- slecht-is-voor-je-online-verkoop/
 103. Ik herhaal: registratie en inloggen zijn drempels. Weg ermee!
 104. In België gebruiken we geen tussenvoegsel in namen. Zaken als 'Telefoonnummer 2' en 'Hoe heeft u ons gevonden?' zijn ballast. Schrappen. Toch als je meer omzet wilt.
 105. Als je zo'n zaken in het boekingsproces wil inbouwen, zorg dan dat het geen hindernissen worden. Want hoe moet de surfer ruiken wat 'Super selection' betekent? Eens klikken op 'meer info'?
 106. En zo komt het dat mijn ouders soms een hele dag bezig zijn met een hotel boeken. De surfer moet tussen alle verzekeringsvoorwaarden nu zelf maar zoeken wat 'Super selection' is.
 107. Dit is stap 4 van 6 in een boekingsproces. Ziet er echt wel handig en makkelijk uit, niet? Neen dus.
 108. Dit is makkelijk en handig. 4 superduidelijke stappen. 170.000 overnachtingen verkopen per dag. Door die eenvoud.
 109. 17. Geef service na de aankoop Online marketing stopt niet na de aankoop. Doe iets meer op de bevestigingspagina dan alleen maar de bestelling te bevestigen.
 110. Zoals Booking.com bijvoorbeeld. Op de bevestigingspagina staan er links naar een wegbeschrijving, kan je het adres toevoegen aan je TomTom of de overnachting in je kalender plaatsen. Wat een service! Hier kom ik volgende keer terug.
 111. 18. Eerst conversie, dan meer bezoekers © AGConsult Een website is een trechter. 100 bezoekers in, 1 klant uit.
 112. Het resultaat van meer bezoekers © AGConsult In hun drang naar meer omzet is de reflex van veel bedrijven: investeren in meer bezoekers. Dat kost echt veel geld. Want je omzet verdubbelt maar als je dubbel zo veel bezoekers trekt.
 113. Het resultaat van meer conversie © AGConsult Investeer eerst in het beter maken van je website. Zo haal je meer klanten uit eenzelfde aantal bezoekers. Die inspanningen zijn bovendien blijvend.
 114. De combinatie maakt je slapend rijk © AGConsult Slapend rijk worden bestaat niet. Maar door je conversie te verhogen én meer bezoekers te lokken, zal je website pas echt gaan renderen.
 115. 19. Gebruik je gezond verstand Veel tips die ik heb gegeven zijn niet meteen wereldschokkend. Het gaat inderdaad vaak gewoon om gezond verstand te gebruiken. Maar de realiteit leert dat dat niet zo eenvoudig is.
 116. 20. Kom volgend jaar terug En hopelijk mag ik dan ook terug komen. Want ik heb nog heel veel te vertellen.
 117. 21. Lees intussen de usability blog Surf naar http://usability- blog.be en schrijf je in op de nieuwsbrief. Elke week praktische artikels over hoe je website beter kan.
 118. 22. Schakel een specialist in AGConsult 03 293 39 96 karl.gilis@agconsult.be www.agconsult.be Twitter.com/agconsult
 119. www.agconsult.be www.usability-blog.be Enkele klanten
Advertisement