Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Geld verdienen met je hobby's = zorgeloos ondernemen

6,439 views

Published on

Veel mensen werken zich dood. Ze stellen hun dromen uit tot later. Dan gaan ze tijd en geld hebben. Nu hebben ze het te druk met hun o zo belangrijk werk. Maar ze vergeten dat ze dan oud en kreupel zijn.

Mijn oplossing: geld verdienen met mijn hobby's. Daardoor moet ik minder werken en kan ik nu mijn droom leven.

Geld verdienen met je hobby's = zorgeloos ondernemen

 1. 1. Zorgeloos ondernemen: geld verdienen met je hobby's
 2. 2. Prelude
 3. 3. Mijn leven in een lelijke tabel
 4. 4. Mijn leven in een lelijke tabel
 5. 5. Mijn leven in een lelijke tabel
 6. 6. Mijn leven in een lelijke tabel
 7. 7. Trigger
 8. 8. De triggers die ik nodig had: -130 kg – 27 jaar – hartklachten: "Mijnheer Gilis, als u 30 wil worden gaat u anders moeten leven" -Vrouw zwanger van eerste kindje -Ontslag uit mijn eigen, net verkocht bedrijf Mijn boodschap: wacht niet op die trigger. Doe het zelf. Neem uw leven in handen. Trigger
 9. 9. Leer neen zeggen: -Tegen werk terwijl uw agenda al vol zit -Tegen het maken van offertes voor dingen die u niet 100% interesseren -Tegen klanten die u te weinig opleveren (niet enkel financieel, ook voldoening, …) - En tegen veel meer. Dat is voor een volgende barcamp. Zeg ook neen als uw hobby's uit de hand lopen. Enkel door neen te zeggen hou je je leven in handen.
 10. 10. Is 'neen' zeggen moeilijk? Ja. Beestig moeilijk. Ik zeg nog altijd veel te veel ja. (Omdat ik een veel te lieve mens ben ) Gevolg: minstens 2 maanden per jaar mislukt mijn 'masterplan' en werk ik belachelijk hard. (Hard is dus van 10u tot 19u met maar 1 uur middagpauze. Soms werk ik zelfs in het weekend 2 uurtjes. Druk. Druk. Druk. )
 11. 11. Heb geduld. Deze paar slides coveren 9 jaar van zoeken. Het 'vermarkten' van mijn eerste hobby heeft jaren geduurd. Pas de laatste 2 à 3 jaar begint de puzzel te passen en ontstaat er een soort 'masterplan' in mijn hoofd.
 12. 12. Kies de juiste hobby
 13. 13. Eentje waar je wat talent voor hebt
 14. 14. En er niet al te belachelijk uitziet
 15. 15. Niet al te belachelijk, zei ik net!
 16. 16. Hobby 1: Koken
 17. 17. Van hobby naar betaalde hobby: bij mensen thuis gaan koken. Staat in mijn statuten = kosten inbrengen Intussen meer en meer aan het verfijnen naar geven van kookworkshops. = minder werk + plezanter + meer rendement Ook hier: detecteer 'lastige' klanten en zeg neen. De hobby moet hobby blijven. Het mag geen 'werk' worden. Niet iets dat moet.
 18. 18. Hobby 2: Wijn
 19. 19. Hobby volledig bekostigd door het koken.
 20. 20. Het vermarkten van de hobby? Moeilijk en 'work in progress' - Wijnbesprekingen schrijven voor websites. - Vaak onbetaald, maar je krijgt gratis wijn. - Dankzij deze recensies krijg ik bij wijnboeren kortingen en proef-flessen én word ik uitgenodigd op proeverijen.
 21. 21. Mijn 'masterplan': contacten met wijnboeren verdiepen & op zoek gaan naar perfecte gerechten bij hun wijnen. Die kan ik dan misschien tegen betaling klaarmaken voor de gasten in hun b&b's en gîtes…
 22. 22. Hobby 3: Fotografie
 23. 23. Koken kan ik echt beestig goed. Foto's nemen maar zus-en-zo. Maar zelfs dan zijn er kansen.
 24. 24. Ik ben geboeid door grotten. + Gemiddelde postkaart Franse grot al eens bezien? = Business opportunity!
 25. 25. Ik zit vaak aan de zee + Nostalgische toeristen die kuieren op een zomerse avondmarkt aan zee op het einde van hun verlof. = Business opportunity!
 26. 26. Net appartement gekocht aan zee. Mogelijkheden 1. Verhuren op elk moment dat ik er niet ben. 2. Foto's van de omgeving ophangen die de huurders kunnen kopen.
 27. 27. Ik ben zelf benieuwd of ik op die manier kopers ga vinden voor mijn hobby-foto's. Indien niet? Who cares? Baat het niet, dan schaadt het niet. Indien wel? Yes!
 28. 28. De toekomst?
 29. 29. Geen idee, al zit er wel een droom in mijn hoofd. Een droom die al mijn passies samen brengt. Maar ik realiseer die droom nu al. Stap per stap. Ik wacht niet op later. Tot ik meer tijd heb. Of tot ik 'genoeg' geld verdiend heb. Ik maak nu tijd. Ik leef nu mijn leven.
 30. 30. Epiloog
 31. 31. Dit was geen verhaal over geld verdienen
 32. 32. Maar over de weg naar vrijheid …
 33. 33. … en geluk
 34. 34. Meer weten over mijn echte job en passie? http://usability-blog.be Karl Gilis AGConsult

×