A&D Risk Management - Product Portfolio

1,234 views

Published on

A&D Risk Management este o companie care furnizează servicii de evaluare a riscului de securitate fizică, conform Legii 333/2003, H.G. 301/2012 şi Instrucţiunii nr. 9/2013 a MAI - (evaluare de risc; analiza de risc).

Published in: Business
0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,234
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

A&D Risk Management - Product Portfolio

 1. 1. Evaluare de risc la securitatea fizică
 2. 2. Cine este A&D Risk Management? S.C. A&D Risk Management este:  O companie care furnizează servicii de evaluare a riscului de securitate fizică, conform Legii 333/2003, H.G. 301/2012 şi Instrucţiunii nr. 9/2013 a MAI.  O echipă nouă, dar formată din oameni cu experienţă în domeniul managementului riscului şi a protecţiei fizice, toţi fiind foşti angajaţi ai companiilor private de securitate sau ai instituţiilor de stat abilitate cu aplicarea legii – poliţie, jandarmerie, etc.  Partenerul dvs. de încredere, fiind în măsură să efectueze la timp şi cu acurateţe evaluarea riscului la securitate fizică pentru obiectivele dvs. care intră sub incidenţa acestei obligaţii legale.
 3. 3. Ce presupune evaluarea de risc la securitate fizică?  Legea prevede că analiza de risc la securitatea fizică se materializează prin documentaţia întocmită în cadrul procesului standardizat de management al riscului, prin care se determină, în mod dinamic, măsurile necesare şi aplicabile pentru încadrarea riscurilor de securitate la niveluri acceptabile.  Documentaţia privind analiza de risc cuprinde: a) Raportul de evaluare şi tratare a riscurilor la securitatea fizică; b) grila de evaluare, specifică obiectului de activitate; c) documentele-suport. Atenţie! Legea prevede ca doar evaluatorii de risc avizaţi şi înscrişi în Registrul Naţional al Evaluatorilor de Risc să poată întocmi această documentaţie obligatorie pentru orice obiectiv care intră sub incidenţa Legii 333/2003
 4. 4. Cine face obiectul analizei de risc conform anexelor la H.G. 301/2012? Anexa 1 – INSTITUŢIILE DE CREDITARE (BĂNCI) Anexa 2 – INSTITUŢIILE DE CREDITARE TIP ORGANIZAŢII COOPERATISTE ŞI INSTITUŢII FINANCIARE NEBANCARE Anexa 3 – SOCIETĂŢILE CARE AU CA OBIECT DE ACTIVITATE SCHIMBUL VALUTAR Anexa 4 – CASELE DE AMANET, UNITĂŢILE PROFILATE PE ACTIVITĂŢI CU METALE/PIETRE PREŢIOASE, MAGAZINE DE COMERCIALIZARE ARME ŞI MUNIŢII Anexa 5 – UNITĂŢILE POŞTALE Anexa 6 – STAŢIILE DE COMERCIALIZARE CARBURANŢI Anexa 7 – SPAŢIILE COMERCIALE CU SUPRAFAŢA MAI MARE DE 500 MP Anexa 8 – SĂLILE ŞI INCINTELE DE EXPLOATAREA JOCURILOR DE NOROC Anexa 9 – CASIERIILE FURNIZORILOR DE UTILITĂŢI Anexa 10 – AUTOMATELE DE TRANZACŢII CU NUMERAR DIN AFARA SEDIILOR BANCARE Anexa 11 – CENTRELE DE PROCESARE A NUMERARULUI Anexa 12 – UNITAŢI FĂRĂ CERINŢE MINIMALE
 5. 5. De ce aveţi nevoie acum de evaluarea de risc?  Conform H.G. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, până la sfârşitul acestui an toate activităţile de pază a obiectivelor pentru societăţile comerciale ce fac obiectul legislaţiei aferente trebuie să se efectueze în baza unei analize de risc.  Orice activitate de pază care nu se va fundamenta pe o astfel de analiză de risc este ilegală şi se sancţionează conform H.G. 301/2012 cu amenda de pana la 50.000 Ron. Constatarea contraventiilor si aplicare sanctiunilor se fac de catre politisti, jandarmi precum si de catre primari sau imputernicitii legali ai acestora. Compania dvs. este acum pregătită să definitiveze evaluările de risc la securitate fizică si sa respecte termenul limită stipulat de lege!
 6. 6. De ce aveţi nevoie de A&D Risk Management în întocmirea evaluării de risc?  Conform art. 13 din Instrucţiunea nr. 9 a I.G.P.R., publicată în M.O. Nr. 164 din 27 martie 2013, prestatorii nu pot efectua analize de risc la securitatea fizică pentru unităţile cu care ei sau angajatorii lor au în derulare contracte pentru asigurarea serviciilor de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor, serviciilor de proiectare, instalare, modificare sau întreţinere a componentelor ori sistemelor de alarmare împotriva efracţiei. De aceea aveţi nevoie de un expert pe care A&D Risk Management il pune la dispoziţia dvs. Cu alte cuvinte, societatea de pază cu care dvs aveţi contract în acest moment nu poate să efectueze şi analiza de risc aferentă întocmirii planului de pază!
 7. 7. Ce este de făcut pentru ca societatea dvs să îndeplinească în timpul legal cerinţa întocmirii evaluării de risc la securitate fizică? S.C. A&D Risk Management  Efectuăm în timp util analiza de risc pentru obiectivul sau obiectivele care fac obiectul contractului  Răspundem de exactitatea şi conformitatea datelor înscrise în grila de evaluare  Întocmim re-evaluările prevăzute de lege, la fiecare 3 ani, la 30 respectiv 60 de zile în caz de schimbare a unor parametri în cadrul obiectivului sau în caz de apariţie a unui eveniment în cadrul obiectivului.  Solicitaţi companiei noastre întocmirea evaluării de risc la securitate fizică pentru unul sau mai multe obiective care fac obiectul legii şi care se află în administrarea sau exploatarea companiei dvs.  După estimarea costului necesar şi negocierea preţului, semnaţi contractul cu societatea noastră prin care noi ne angajăm ca într-un timp specificat să întocmim documentaţia prevăzută de lege. Compania dvs.
 8. 8. Oferta pentru evaluarea de risc la securitatea fizica  COMPONENTA TEHNICA  Raportul de evaluare  identificarea si evaluare  evaluarea amenintarilor  evaluarea vulnerabilitatilor  evaluarea riscurilor  identificarea masurilor pentru prevenirea riscurilor  Grila de evaluare specifica obiectului de activitate  Documente suport  COMPONENTA FINANCIARA  Tarif orar expert in evaluare  Timp necesar estimat pentru intocmirea evaluarii  Pentru obiective aflate in afara municipiului Bucuresti  Cost/km si cost diurna
 9. 9. Oferta analiza de risc la securitatea fizica Reanaliza in max 60 zileReanaliza la 3 ani Reanaliza in max 30 zile
 10. 10. De ce să ne alegeţi pe noi? • Pentru că venim în întâmpinarea dvs. cu o ofertă de calitate, profesionistă, atât din punct de vedere al experţilor de risc pe care vi-i oferim cât şi din punct de vedere al modului de evaluare a riscurilor pe care le prezintă obiectivele evaluate. • Pentru că livrăm la timp şi eficient. • Pentru că, analizând orice altă ofertă de pe piaţa de securitate din România, vă veţi convinge şi ne veţi căuta ulterior cu siguranţă.
 11. 11. De ce documente avem nevoie pentru analiza riscurilor la securitatea fizică?  Copie dupa documentul care face dovada dreptului de proprietate sau de inchiriere asupra obiectivului ce urmeaza a fi analizat;  Copie dupa certificatul de inregistrare la Registrul Comertului;  Planul de paza al obiectivului;  Proiectul sistemului tehnic de securitate avizat de organul de politie competent teritorial;  Certificat de calitate si garantie pentru mijloacele de protectie mecanofizice (usi, ferestre, gratii metalice, seifuri, case de bani sau dulapuri de casierie, genti securizate de transport, compartiment blindat) care sa ateste clasa de rezistenta la efractie – certificare conform standardelor nationale sau europene de profil;  Certificat de calitate si garantie pentru echipamentele componente ale sistemelor de alarmare – certificare conform standardelor nationale sau europene de profil;
 12. 12. Ce cuprinde raportul de evaluare şi tratare a riscurilor la securitatea fizică?  Nominalizarea unităţii, obiectul de activitate al acesteia şi scopul evaluării;  Amplasarea geografică a unităţii, vecinătăţi, căi de acces, alţi factori externi, cu impact asupra activităţii unităţii;  Cadrul organizaţional intern, politici şi responsabilităţi privind securitatea fizică a unităţii beneficiare;  Sursele de risc la securitatea fizică, zonele de impact, evenimentele produse şi cauzele riscurilor identificate pentru unitatea evaluată, precum şi potenţialele consecinţe asupra persoanelor şi activităţii;  Estimarea si analizarea riscurilor la securitatea fizică;  Stabilirea cerinţelor, măsurilor şi mecanismelor de securitate pentru sistemul ce urmează a fi implementat, de ordin structural, tehnic, tehnologic şi operaţional;  Concluziile raportului, în care se propun una sau mai multe opţiuni de tratare a riscurilor în vederea încadrării în domeniul acceptabil al riscului de securitate fizică, menţionând concret dimensionarea dispozitivului de pază, zonele sau punctele controlate prin mijloace electronice de supraveghere video, efracţie, control acces şi alarmare, elementele de protecţie mecanofizică, precum şi alte măsuri.

×