Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Interjúkérdések - A boldog házasság titkai -

30,316 views

Published on

Published in: Spiritual
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Interjúkérdések - A boldog házasság titkai -

  1. 1. A továbbolvasáshozKEZDETEK használja a görgetőt!  Hány éve vagytok házasok?  Hány gyereketek van?  Foglalkozásotok?  Hogyan ismertétek meg egymást?  Hányadik párja vagytok egymásnak? Hányadik házasságotok ez?  Hogyan találtatok egymásra? Tudatos válogatás volt, vagy véletlen szerencse, megtalálni az igazit?  Milyen családi mintát láttatok otthon?  Összeillettetek vagy összecsiszolódtatok? Hogyan történt ez?  Milyenek voltak az első évek?AZ EGYÉN  Megváltoztatok-e egyénileg és párként az évek során, és ha igen, miben?  Hogyan tekintesz a párodra? Milyen embernek látod őt?  Miben különböztök, és hogyan kezelitek ezeket? (pl. a család, a munka, az anyagiakhoz való hozzáállás területén?)  Vártál már elváltozást a másiktól? Miben?  Fel kell adni a saját személyiségedet a másik kedvéért?  Kellett-e valamelyikőtöknek változni és változtatni önmagát illetően?  Sok egyéni vágyadról kellett lemondani a közös célok elérése miatt? A Te és a házastársad vágyai egyformán teljesültek, vagy valamerre elbillent a mérleg nyelve?  Kötöttetek kompromisszumokat, vagy a"valamit valamiért" elvet valljátok?  Nyugodt természetűek vagytok? Kell-e türelem a kapcsolathoz?SZERELEM, SZERETET  Mi az, ami fontos számodra egy férfiban/nőben?  Számodra mitől férfi egy férfi? Mitől nő egy nő?  Hogyan véditek ki a hétköznapok szürkeségeit, a problémákat? Hogy ne csak "eléljetek" egymás mellett?  Hogyan tartjátok fenn az egymás iránti érdeklődést és az egymás iránti vonzalmat ennyi időn keresztül?  Hogyan tudtok egymás számára izgalmasak maradni?  Hogyan újítjátok meg újra és újra a kapcsolatotokat?  Lehet szerelmes az ember sok év után?  Mi az, ami hosszú időn keresztül megtart benneteket egymás mellett?  Mit teszel azért, hogy a köztetek lévő szeretet megmaradjon, esetleg növekedjen?  Szexualitás?
  2. 2. NEHÉZSÉGEK  Milyen hibáid vannak, és ezekhez hogyan áll a párod?  Mi az, amin könnyen összevesztek, és hogy békültök ki?  Mindketten azonosan tudtok gondolkodni egy-egy probléma megoldásáról, vagy egyikőtök engedékeny, és elfogadja a másik fél javaslatát a békesség kedvéért?  Hogyan tudtok egymással probléma-megoldóan kommunikálni? Soha nincs sértődés, csalódottság?  Beszéljetek a házasságotok legnehezebb időszakáról, és arról, hogyan lettek túl rajta!  Mitől romlik el egy kapcsolat, mi az, ami átsegít Titeket a "zűrös" időkön?  Belefér-e a házasságba az igazság elhallgatása vagy a hazugság? Hogyan kezelitek a füllentést és az igazság elhallgatását?  Hogyan tudjátok a rossz tapasztalatokat, élményeket, félreértéseket, bántó érzéseket közös élményszerű tanulássá, azaz pozitív közös tapasztalattá átformálni?  Elképzelhetőnek tartod, hogy egyikőtök beleszeressen egy harmadikba? Mit tennétek ilyen esetben?BEVÁLT SZOKÁSOK  Van-e olyan szokásotok, amely bevált, és hozzájárul a kapcsolatotok boldogságához?  Hogy oszlik meg köztetek a gyerekekkel és az otthonnal kapcsolatos ezernyi teendő?  Ki áll hozzátok közelebb? A gyerekek vagy a másik? Melyiket kell előtérbe helyezni?  Miről kell lemondanotok a boldog és hosszú házasságért cserébe? Ezt lemondásnak élitek meg?  Mennyi időtök van egymásra? Mit lehet tenni, ha időhiány van a kapcsolatban?  Hogyan képzelhetjük el egy átlagos heteteket?  Mit tesztek azért, hogy az unalom és a monotonitás ne uralkodjon el napi szinten az életetekben?  Mit tartotok a házasságotokban a legfontosabbnak és mennyi időt szántok rá?  Vannak-e szokások, amelyek boldogságot teremtenek mindkettőtök számára?  Jól tudtok beszélgetni egymással? Ha igen, mi ennek a titka?  A szó szoros értelmében mindent megbeszéltek, vagy az ilyen házasságban is létezhet némi privát szféra?  Kell pénz a boldog házassághoz?  ZÁRÓ TANÁCSOK ÚTRAVALÓKÉNT  Mi az a három legfontosabb ok, ami összetartja a házasságotokat?  Mit az a három tanács, amit azoknak javasoltok, akik boldog házasságban akarnak élni?

×