Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Analiza fluxurilor de numerar din exploatare (Anda Racsa)

1,253 views

Published on

Analiza fluxurilor de numerar din activitatea de exploatare. Extrase din sesiunile de training financiar sustinute de Anda Racsa - ABC Training Consulting (http://abctrainingconsulting.ro/)

Published in: Economy & Finance
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Analiza fluxurilor de numerar din exploatare (Anda Racsa)

  1. 1. “Analiza, Bugetarea si OptimizareaFluxurilor de Numerar ale afacerii” Abordarea fluxurilor de numerarNota: extrase din suport de curs pentru activitatea de exploatare a firmeihttp://abctrainingconsulting.ro/evenimente E1. Fluxuri de numerar specifice incasarilor si cheltuielilor curente ale firmei E1. Fluxuri de numerar specifice incasarilor si cheltuielilor curente ale firmei + Incasari de la clienti din vanzarea de produse finite, marfuri si servicii ale firmei - Plati catre furnizori pentru consumurile de materii prime, marfa, materiale consumabile - Plati catre furnizorii de servicii de intretinere, transport, etc - Plati catre furnizorii de energie si apa, telecomunicatii, etc - Plati pentru chirii, asigurari, delegatii, reclama si publicitate, etc. - Plati pentru salarii, impozit pe salarii si asigurari sociale - Plati pentru impozite si taxe locale, TVA, impozit pe profitServicii personalizate: = FLUXURI DE NUMERAR (E1)Training si consultantaBeneficiari: E2. Fluxuri de numerar specifice capitalului de lucru comercialAntreprenori, manageri, specialisti E2. Fluxuri de numerar specifice capitalului de lucru comercialSocietati financiare I comerciale + Intrari / - Iesiri de numerar din variatia soldului de creante clienti + Intrari / - Iesiri de numerar din variatia soldului de datorii furnizori + Intrari / - Iesiri de numerar din variatia soldului de stocuri totale = FLUXURI DE NUMERAR (E2) E3. Alte fluxuri de numerar specifice activitatii de exploatare E3. Alte fluxuri de numerar specifice activitatii de exploatare + Intrari / - Iesiri de numerar din variatia soldurilor alte datorii curente (fiscale, salariale)ABC Training Consulting - Iesiri de numerar din variatia soldurilor de cheltuieli si venituri in avansAnalize, Bugete, Controlling = FLUXURI DE NUMERAR (E3)www.abctrainingconsulting.roTrainer consultant: Anda Racsa E1 + E2 + E3 = Fluxurile de numerar consolidate ale activitatii de exploatare E1 + E2 + E3 = Fluxurile de numerar consolidate ale activitatii de exploatareanda@abctrainingconsulting.rotelefon: 0740.590.406

×