Programació RAC1 2012-13

902 views

Published on

Ja tenim la presentació de la nova temporada de RAC1. Amb l'equip que ens ha fet líders i moltes novetats.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
902
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Programació RAC1 2012-13

 1. 1. Programació 2012-13Del 3 de setembre de 2012 al 21 de juliol de 2013 Avinguda Diagonal, 477, planta 15, 08036 Barcelona - 93 270 44 00 rac1.cat
 2. 2. Programació 2012-2013RAC1 aposta per la continuïtat amb moltes novetatsLa programació 2012-13 de RAC1 aposta per la continuitat, però amb novetats a tots els programes. Lobjectiu és el dereforçar el nostre lideratge.A El món a RAC1 de Jordi Basté, incorporen Jaume Barberà a la tertúlia i Carles Moyà, l’extennista número 1 del món, ala tertúlia esportiva. Amb Josep Maria Mainat, empresari televisiu, repassarà avenços científics a "Estem millor del quesembla"; lexwaterpolista Pedro García Aguado amb "Sé de què parles" posarà la seva experiència personal a ladisposició de joves i pares que tinguin fills conflictius o que sospitin que puguin tenir problemes. I Sergi Mas explicaràles "Històries de la ràdio", un recull de talls de veu antològics de diferents emissores.La competència dels Òscars i els seus personatges estrella: en Jean Paul, en Mohamed Jordi, lAngelines, en QuimetBodega, el Justo, lAvi sense nom, la Rossita, etc. continuaran liderant els migdies, juntament amb lequip dinvestigacióde La segona hora, que incorporarà seccions com ara "Dia de l’espectador" o "Història del heavy" i "Cigarollo".El Versió RAC1 de Toni Clapés estrena el consultori esportiu amb l’entrenador Jaume Creixell, la ciència per a“dummies” amb Josep Corbella i Dani Arbós, allò que no s’ha explicat mai del món judicial, polític i econòmic amb elperiodista Ernesto Ekáizer, les millors músiques dels anys 80 amb el DJ i productor Toni Peret, i la col·laboracióespecialment fetitxista de Valérie Tasso, que farà pujar la temperatura de lestudi 1 de RAC1.La novetat estrella dels esports de la temporada i protagonista de les tardes de diumenge és Superdiumenge, amb XaviPuig i Jaume Mullor, que posaran tota lactualitat esportiva a l’abast dels oients: transmissions, resultats, entrevistes imolt més. Es mantenen les tres cites diàries: el 100 metres, el Primer toc amb Raül Llimós i el Tu diràs amb DaniSenabre. Pel que fa al futbol, continuen les retransmissions dels partits del Barça i l’Espanyol amb l’equip d’El Barçajuga a RAC1 i L’Espanyol juga a RAC1 conduïdes per Joan Maria Pou i Eduard de Batlle, respectivament.L’informatiu 14/15 ens posa al dia de l’actualitat amb Laura Rosel, i tot seguit el Tot és possible amb Elisenda Campscontinua donant servei a l’audiència. A la nit, Xavi Freixes traurà punta a les notícies del dia a La nit a RAC1.El cap de setmana, La primera pedra de Jordi Margarit incorporà els dissabtes un espai de tertúlia amb Lluís Foix,Manel Cuyàs i Pere Artigas, i els diumenges la col·laboració de Mari Pau Huguet, que obrirà el consultori radiofònic perresoldre qüestions sentimentals dels oients. I el Via lliure amb Marta Cailà incorpora una secció amb què aprendrem ainterpretar els somnis amb el psicòleg i especialista en somnis Jordi Borràs, també estiraran del fil de les cartes aldirector que publiquen els diaris amb Pati Lainz i viatjaran pel món amb les recomanacions de Marc Serena.
 3. 3. Programació 2012-13El món a RAC1  amb Jordi Basté  de dilluns a divendres, de 6 a 12 h elmon@rac1.net @elmonarac1 www.facebook.com/elmonarac1El programa de ràdio més escoltat de Catalunya torna carregat de novetats, tot i que manté lestructuraque lha dut al lideratge.Hi destaquen la incorporació de Jaume Barberà a les tertúlies i la de lextennista Carlos Moyà a lestertúlies esportives. Amb el fitxatge de Josep Maria Mainat, cervell de Gestmusic i empresari televisiu,repassaran avenços científics optimistes a ‘Estem millor del que sembla’. Lexwaterpolista Pedro GarcíaAguado posa la seva experiència personal a la disposició de joves i pares que tinguin fills conflictius o quesospitin que puguin tenir problemes a ‘Sé de què em parles’. Gonzalo Bernardos passarà per la traductoralactualitat econòmica i Sergi Mas recordarà ‘Històries de la ràdio’, un recull de talls de veu antològics dediferents emissores. També dedicaran un espai a la crònica negra amb Enrique Figueredo i Pere Cullell.Pel que fa a la resta de seccions, es mantenen ‘El contenidor’, lespai de denúncia del programa; crítica decinema i televisió, amb David Broc, Víctor Amela i Toni de la Torre; ‘LÒmbudsman’, amb Quim Monzó;Jordi Beltran, Guille Milkyway i Josep Maria Ganyet, amb música i internet; ‘Cuinetes’, amb el xef FermíPuig i la col·laboració mensual del periodista José María García.
 4. 4. Programació 2012-13La competència  amb Òscar Dalmau i Òscar Andreu  de dilluns a divendres, de 12 a 13 hlacompetencia@rac1.net@lacompetenciawww.facebook.com/lacompetenciaAquest any, La competència presenta la quarta temporada.Sempre envoltats de grans professionals, els Òscars no han convençut cap dells perquè hi col·laborin. Aixíque tornen en Jean Paul, en Mohamed Jordi, lAngelines, en Jep, en Quimet Bodega, el Justo, lAvi sensenom, la Rossita, el Duque de Fire... I amb noves incorporacions amb el mateix nivell de ruïna!La competència, quarta temporada. Ara sí. La quarta és la bona.
 5. 5. Programació 2012-13La segona hora  amb Quim Morales  de dilluns a divendres, de 13 a 14 hlasegonahora@rac1.net@lasegonahorawww.facebook.com/lasegonahoraQuan semblava que es faria justícia i serien apartats definitivament de les ones radiofòniques, l’equipd’investigació de La segona hora torna de manera sorprenent.Es mantenen els estudis d’audiència, el consultori o la caixa dels trons. Trauran a passejar famosos ianalitzaran els contestadors automàtics més lamentables del país. A les seccions ja consagrades com la“Botiga dels Horrors”, “Instruzione” o “Hoygan”, s’hi sumaran de noves: “Dia de l’Espectador” o “Històriadel Heavy”, sempre apostant per una vessant didàctica i cultural.Entre els col·laboradors hi ha Bibiana Ballbè, Gerard Florejachs i Xavier Puig, i s’incorpora Meritxell Planaamb la secció “Cigarrollo”, en què aparella els oients solters.
 6. 6. Programació 2012-1314/15  amb l’equip d’Informatius de RAC1  de dilluns a diumenge, de 14 a 14.15 hrac1@rac1.net@infoRAC1www.facebook.com/pages/1415/A les dues, es recopilen totes les notícies del dia en només 15 minuts.El 14/15 és un informatiu al gra i sense embuts, amb un format breu però intens. Una tria de lesinformacions imprescindibles per estar al dia, les històries més properes, les veus protagonistes i elspunts de vista més interessants.Fidels a lestil RAC1, tot plegat ho expliquen fent servir un llenguatge directe, planer i àgil, iprioritzant les connexions amb lescenari de la notícia.
 7. 7. Programació 2012-13100 metres  amb l’equip d’Esports de RAC1  de dilluns a diumenge, de 14.15 a 14.30 h@EsportsRAC1Lactualitat esportiva imprescindible, també a lestiu. L’Equip dEsports de RAC1 us acosta sempre,amb un informatiu curt, ràpid i àgil, tot el que cal saber per estar al dia de lactualitat esportiva. Enun quart dhora, tot el que sha de saber del món de lesport.
 8. 8. Programació 2012-13Tot és possible  amb Elisenda Camps  de dilluns a divendres, de 14.30 a 16 htotespossible@rac1.net#totespossiblewww.facebook.com/totespossiblePer onzena temporada consecutiva, amb una trucada o un clic, els oients tenen al seu abast els consellsdels millors professionals: dubtes legals i fiscals, drets dels consumidors, temes de salut i nutrició,educació dels fills, cura d’animals domèstics, manteniment de plantes i horts urbans, propostes d’oci,etc. Com a novetat, una secció on es recomanaran llibres que orienten i aconsellen: com explicar unaseparació o una adopció a un nen, afrontar un dol, entendre millor una malaltia, entendre temeseconòmics o socials, etc.La difusió de la tasca de fundacions, associacions i organitzacions que treballen per millorar el dia a diadels més desfavorits i el testimoni d’emprenedors novells i empreses consolidades que malgrat lasituació actual han sabut reinventar-se i adaptar-se seran estrella aquesta temporada.
 9. 9. Programació 2012-13Versió RAC1  amb Toni Clapés  de dilluns a divendres, de 16 a 19 hversiorac1@rac1.net@versiorac1www.facebook.com/versiorac1Toni Clapés afronta la vuitena temporada del Versió RAC1 (setzena en el total de la història delprograma) amb tot un seguit de novetats: el consultori esportiu amb l’entrenador Jaume Creixell; laciència per a dummies de la mà de Josep Corbella i Dani Arbós; allò que no s’ha explicat mai del mónjudicial, polític, i econòmic amb el periodista Ernesto Ekáizer; les millors músiques dels anys 80 amb elDJ i productor Toni Peret i la col·laboració especialment fetitxista de Valérie Tasso.A més, continuarem amb el nostre “pull” d’economistes habituals: Xavier Sala i Martín, Santiago NiñoBecerra i Jordi Goula, entre altres; la informació del món del motor amb Josep Lluís Merlos, la tavernaesportiva amb el Guasch Blanc i el Guasch Negre, el Sergi Pàmies amb una nova visió de l’autoajuda ien Quim Monzó fent “Anàlisis de Text”. Sense oblidar la munió ingent de personatges “il·lustres” queacompanyen el locutor amb més paciència de la ràdio.
 10. 10. Programació 2012-13Primer toc  amb Raül Llimós  de dilluns a divendres, de 19 a 21 hprimertoc@rac1.net@Primertocwww.facebook.com/primertocLa tretzena temporada en antena del programa esportiu líder dels vespres a Catalunya. La fórmula delèxit es consolida amb la combinació habitual dinformació, opinió, entreteniment i una acuradaselecció musical. La redacció d’Esports de RAC1 és referència en lactualitat del Barça, pal de paller de laprogramació esportiva. LEspanyol, el Reial Madrid, el futbol internacional, el bàsquet, lhandbol i elmotor són els altres punts forts del dia a dia del Primer toc. Una temporada més, hi haurà un granventall de col·laboradors: Julio Salinas, Ángel Morales, Joan Maria Pou, Miguel Rico, Lluís Canut, QuecoNovell, Toni Padilla, Fernando Polo, Lu Martín, David Carabén, Jordi Graupera…Com a novetats, seguiment especial de la Premier League amb Eduard de Batlle, repàs del futbol basedel Barça amb Jaume Marcet i històries curioses del futbol internacional amb Aitor Lagunas,coordinador de la revista Panenka.
 11. 11. Programació 2012-13La nit a RAC1  amb Xavi Freixes  de dilluns a divendres, de 21 a 23 hlanit@rac1.net@lanitarac1www.facebook.com/lanitarac1Dues hores d’actualitat i anàlisi per entendre què passa i, sobretot, per què.Aquest any, per suportar millor la crisi, els economistes dels programes ens aconsellaran què podem fer.I buscaran emprenedors que han fet de la crisi una oportunitat.Entrevistes als protagonistes de l’actualitat i el punt de vista dels tertulians. Gonzalo Bernardos, MartaLasalas, Lluís Foix, Ramon Rovira, Josep Maria Gay de Liébana, Natza Farré, Jordi Mercader, Josep Soler,Patrícia Gabancho, Enric Sierra, Toni Aira, Xevi Xirgo, Manuel Cuyàs, David Elvira, Oriol Bartomeus, SòniaDomènech, Alejandro López-Fonta, Francesc Canosa, Josep Maria Cardellach, Josep Vives, Salvador Cot,David González o Lluís Pastor són alguns dels periodistes i experts que els acompanyaran cada nit.
 12. 12. Programació 2012-13Tu diràs  amb Dani Senabre  de dilluns a diumenge, de 23 a 1 htudiras@rac1.net@tudirasrac1www.facebook.com/pages/Tu-dirasAquesta temporada se solidifiquen les novetats que va introduir Dani Senabre al programa esportiulíder de la nit.El Tu diràs continua sent el punt de trobada de tots els barcelonistes i els malalts de futbol, i fa encaramés fort l’eix central del programa: la tertúlia. El pessimisme del Clapés, l’excitació del Folch, lesbatalletes del Robirosa, les lectures futbolístiques del Martí Perarnau, etc.Tot creix amb les noves cares que s’incorporen aquest any. Tot l’Equip d’Esports de RAC1 aporta lesúltimes notícies de l’actualitat blaugrana amb Sònia Gelmà, Roger Saperas i Jordi Costa.Noves seccions, novetats musicals, més pes per al futbol internacional i més participació dels oients.
 13. 13. Programació 2012-13La primera pedra  amb Jordi Margarit  dissabtes i diumenges, de 6 a 10 hprimerapedra@rac1.net@primerapedraAquesta temporada Mari Pau Huguet hi col·labora tots els diumenges amb ‘Mari Pau respon’, unconsultori radiofònic on els oients pregunten allò que més els preocupa de temes sentimentals i/osocials. Mari Pau Huguet, amb el bagatge professional acumulat amb els anys de professió, aclareix totsels dubtes de l’audiència.Amb els Serveis Informatius de RAC1, amplia el seguiment de l’actualitat en tots els àmbits. Elsdissabtes incorpora una tertúlia amb la participació dels periodistes Lluís Foix, Manel Cuyàs i PereArtigas. Continuen també les col·laboracions de Jordi Joan Alsina, Jordi Maluquer, Jaume Arnella, laVicenteta, en Leslie dels Sírex i de propina, Ferran Torrent.La primera pedra dibuixa uns dissabtes amb un to eminentment informatiu i d’actualitat i unsdiumenges festius i de lleure.
 14. 14. Programació 2012-13Via lliure  amb Marta Cailà  dissabtes i diumenges, de 10 a 14 hvialliure@rac1.net@elvialliurewww.facebook.com/vialliureEl Via lliure estrena la dotzena temporada amb grans novetats.Amb el psicòleg i especialista en somnis Jordi Borràs, aprendran a interpretar totes les històries quevivim mentre dormim. La periodista Pati Lainz seleccionarà les cartes al director que publiquen elsdiaris més interessants i en farà seguiment.En l’àmbit musical, dues novetats: el músic i locutor Xavier Serrano buscarà ‘parelles de ball’, és a dir,cançons que s’assemblen molt, i el Roger Gascón d’’El dia de la Barbota’ i el Franc Lluís d’’Els sulfitos’entrevistaran altres músics plantejant-los situacions límit.Pels fans de les sèries, els periodistes Ricard Ruiz i Àlex Hinojo obriran el debat: quina és millor, TwinPeaks o Perdidos? Sexo en Nueva York o Mujeres desesperadas? Tindran també la col·laboració delviatger Marc Serena, qui cada mes recomanarà una ciutat que val la pena visitar.
 15. 15. Programació 2012-13Superdiumenge  amb Xavi Puig i Jaume Mullor  diumenges, de 16 a 23 hsuperdiumenge@rac1.net@Superdiumengewww.facebook.com/superdiumengeAquesta temporada a Superdiumenge tota lactualitat esportiva a l’abast dels oients.Opinió, informació i, sobretot, esport en directe.Retransmissions, entrevistes amb els protagonistes i tots els resultats de la jornada. Ambespecial atenció als equips i esportistes catalans i també pendents de qualsevol granesdeveniment internacional.
 16. 16. Programació 2012-13El Barça juga a RAC1  amb Joan Maria Pou, Raül Llimós, Jordi Costa, Roger Saperas, Jaume Mullor, Damià López, Xavi Puig i Sònia Gelmà.futbol@rac1.net@EsportsRAC1#frac1www.facebook.com/futbolrac1Retransmetrem tots els partits del Barça en totes les competicions: Lliga, Lliga de Campions,Supercopes, etc., amb l’Equip d’Esports de RAC1.
 17. 17. Programació 2012-13L’Espanyol juga a RAC1  amb Eduard de Batlle, Jordi Costa, Aleix Parisé, Jaume Mullor i Xavi Puig. futbol@rac1.net @EsportsRAC1 #frac1 www.facebook.com/futbolrac1Retransmetrem els partits de Lliga de l’Espanyol amb l’Equip d’Esports de RAC1.
 18. 18. Programació 2012-13RAC1centrat  amb Jordi Beltranrac1@rac1.netDe durada variable, els dissabtes i diumenges a la tarda, Jordi Beltran i els equips tècnics de RAC1recuperen continguts destacables dels programes de RAC1, una recopilació del millor, una mena de“greatest hits” de programes que, com El món a RAC1 o Versió RAC1, no tenen espai de redifusiódurant la setmana.A partir de dos quarts de tres de les tardes del cap de setmana, us porta en safata tot allò que potserno heu pogut escoltar durant els dies feiners.
 19. 19. Programació 2012-13 Avinguda Diagonal, 477, planta 15 08036 Barcelona 93 270 44 00 rac1.cat

×