Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Treball per projectes: LA EDAT MITJANA 6è de Primària curs 2014-15
PROJECTE: L’EDAT MITJANA nom:
A. COM TREBALLAREM?
 INI...
Treball per projectes: LA EDAT MITJANA 6è de Primària curs 2014-15
Què és AL-Andalus? Qui en formava part? Com vivien ( le...
Treball per projectes: LA EDAT MITJANA 6è de Primària curs 2014-15
6è B
Presentació col·lectiva: 12 de novembre.
Treball d...
Treball per projectes: LA EDAT MITJANA 6è de Primària curs 2014-15
Distribució del treball en grups
TEMES ALUMNES 6è A ALU...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

E.mitjana projecte-guió-14-15-6è a-b

1,271 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

E.mitjana projecte-guió-14-15-6è a-b

  1. 1. Treball per projectes: LA EDAT MITJANA 6è de Primària curs 2014-15 PROJECTE: L’EDAT MITJANA nom: A. COM TREBALLAREM?  INICIAREM el tema amb una conversa col·lectiva sobre el que recordeu del final de l’Edat Antiga i també amb una presentació amb mitjans audiovisuals que presentarà la tutora.  A CONTINUACIÓ, en grups de quatre o cinc persones realitzareu un treball de recerca sobre algun aspecte de l’Edat Mitjana, seguint el guió i el calendari que la tutora us facilitarà. Haureu de repartir la feina, cercar informació, imatges, etc. Més tard començareu a redactar el treball escrit i el suport visual. S’haurà d’elaborar un resum amb tota la informació de la recerca per lliurar a la mestra en Word.  TOT SEGUIT haureu d’exposar oralment el vostre treball davant dels companys de la classe. Tots i cadascun dels membres del grup haureu de participar activament de l’exposició; no es podrà llegir i s’haurà d’utilitzar un vocabulari adequat. Aquesta exposició s’haurà d’acompanyar d’algun suport visual (power-point).  CADA GRUP serà avaluat per les mestres i pels companys de la classe.  EN ACABAR totes les exposicions , es faran unes últimes sessions de síntesi per tal de tenir una visió global de l’Edat Mitjana. En ella ja disposareu de tots els resums que ens hauran facilitar cada equip de treball. B. QUÈ INVESTIGAREM? 1. La caiguda de l’imperi romà. Els pobles germànics a tota Europa . Els pobles germànics que envaeixen la Península Ibérica. • L’Imperi romà es debilita i es divideix en dos: Imperi romà d’Occident i Imperi romà d’Orient. • Les invasions dels pobles germànics a tota Europa. • Els pobles germànics que envaeixen la Península Iberica van ser els Visigots. Quan van arribar? Qui eren? D’on procedien? Quant de temps es van quedar a la Península Ibèrica? La seva Religió, els costums, l’art. 2. Altres pobles que envaeixen la Península Ibérica més tard : els Musulmans • Els musulmans que arriben a la Península Ibérica: Quan arriben? D’on procedien? Quant de temps es van quedar a la Península Ibèrica? • Al-Andalus: els musulmans formen una societat molt avançada.
  2. 2. Treball per projectes: LA EDAT MITJANA 6è de Primària curs 2014-15 Què és AL-Andalus? Qui en formava part? Com vivien ( les ciutats i el camp)? Com s’organitzaven? La cultura i la ciència dels musulmans i la influència en la nostra cultura. • La religió musulmana. Creences i obligacions de la religió musulmana. Edificis religiosos. • L’art musulmà. Característiques de l’art musulmà. 3. La Societat dels pobles cristians durant l’Edat Mitjana. • L’etapa més antiga, L’Alta Edat Mitjana. El feudalisme i la societat feudal. Què és el feudalisme? Quin és el seu origen? Com s’organitzen els territoris? Els castells feudals. Les relacions feudals. La cerimònia d’ homenatge. Com estava organitzada la societat?, qui en formava part? (Piràmide de classes socials) El paper molt important de l’església en l’Edat Mitjana. Els monestirs. • L’etapa més propera: La Baixa Edat Mitjana Creixement de les ciutat. El comerç, els gremis. Apareixen noves classes de persones a la societat. Les universitats. Apareixen dificultats, la crisis de la Baixa Edat Mitjana 4. Art Cristià: Romànic i Gòtic Característiques principals i diferències entre el Romànic i el Gòtic. Principals tipus d’edificis de cadascun. C. ORGANITZACIÓ I CALENDARI 6èA Presentació col·lectiva: 12 de novembre. Treball de recerca en petit grup: 17, 20, 24, 26, 27 de novembre, durant les classes de Medi. Presentacions davant la classe : dilluns 1, dimecres 3 de desembre a les classes de Medi.
  3. 3. Treball per projectes: LA EDAT MITJANA 6è de Primària curs 2014-15 6è B Presentació col·lectiva: 12 de novembre. Treball de recerca en petit grup: 14, 17, 21, 24, 26 de novembre, durant les classes de Medi. Presentacions davant la classe : divendres 28 de novembre , dilluns 1 desembre, dimecres 3 desembre durant les classes de Medi. D. AVALUACIÓ FINAL Es valorarà el treball en grup a les sessions de classe, l’exposició oral, el dossier de cada grup i la presentació power point. També es tindrà present la bona presentació de cascuna de les parts del projecte. A més, un cop finalitzades totes les exposicions orals es farà una prova escrita.
  4. 4. Treball per projectes: LA EDAT MITJANA 6è de Primària curs 2014-15 Distribució del treball en grups TEMES ALUMNES 6è A ALUMNES 6è B 1. La caiguda de l’imperi romà. Els pobles germànics a tota Europa . Els pobles germànics que envaeixen la Península Ibérica. • L’Imperi romà es debilita i es divideix en dos: Imperi romà d’Occident i Imperi romà d’Orient. • Les invasions dels pobles germànics a tota Europa. • Els pobles germànics que envaeixen la Península Iberica van ser els Visigots. Quan van arribar? Qui eren? D’on procedien? Quant de temps es van quedar a la Península Ibèrica? La seva Religió, els costums, l’art. 1-Marc Ballester 2- David Barrera 6- Lucia Chavero 17- Yaiza Ocaña 2-Raül 19-Victor 18-Abril 6-Pachi 2. Altres pobles que envaeixen la Península Ibérica més tard: els Musulmans •Els musulmans que arriben a la Península Ibérica: Quan arriben? D’on procedien? Quant de temps es van quedar a la Península Ibèrica? •Al-Andalus: els musulmans formen una societat molt avançada. Què és Al-Andalus? Qui en formava part? Com vivien (les ciutats i el camp)? Com s’organitzaven? La cultura i la ciència dels musulmans: influència en la nostra cultura. •La religió musulmana. Creences i obligacions de la religió musulmana. Edificis religiosos. •L’art musulmà. Característiques de l’art musulmà. 4- Marco Camino 7- Ainara Coria 13- Oscar Lendines 15- Aina Maraver 12-Amor 5-Carla 20-Aleix 1-Kiliam 11- Roberto Idone 20- Joana Prades 23- Sheila Serrano 24- Issrar Sheikh 8-David G 13-Yago 21-Alba 7-Paola 23-Estefania 3.La Societat dels pobles cristians durant l’Edat Mitjana. • L’etapa més antiga, L’Alta Edat Mitjana. El feudalisme i la societat feudal. Què és el feudalisme? Quin és el seu origen? Com s’organitzen els territoris? Els castells feudals. Les relacions feudals. La cerimònia d’ homenatge. Com estava organitzada la societat?, qui en formava part? (Piràmide de classes socials) El paper molt important de l’església en l’Edat Mitjana. Els monestirs. • L’etapa més propera: La Baixa Edat Mitjana Creixement de les ciutat. El comerç, els gremis. Apareixen noves classes de persones a la societat. Les universitats. Apareixen dificultats, la crisis de la Baixa Edat Mitjana. 8-Alex Corripio 9-Daniel Gamisel 16- Clara Martínez 19- Ariadna Palau 9-Noelia 22-Irene 15-Jorge 3-Sergio 3- Melisa Becerra 10- Adrian DIgón 12- Núria Julian 18- David Ortuño 11-Joan 16-Marta 10-Blai 14-David H 26-Albert 4.Art Cristià: Romànic i Gòtic Característiques principals i diferències entre el Romànic i el Gòtic. Principals tipus d’edificis de cadascun. . 5- Narela Carbajal 14-Daniel Macias 21- Jan Riopedre 22-Carla Huertas 17-Itziar 4-Laura 24-Xavi 25-Álvaro

×