Maison de Parfum in Fine franchise

1,119 views

Published on

Maison de Parfum In Fine franchise is een parfumconcept gestoeld op de oude franse traditie van parfumhuizen. Iedere klant is uniek en verdient een parfum dat perfect bij hem of haar past. Met het verkoopconcept dat aansluit bij het individu is In Fine nu succesvol in Frankrijk, Bangkok, Antwerpen, Kanegem en Haarlem. Verdere uitbreiding op het gebied van franchise is mogelijk.

Published in: Career
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,119
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Maison de Parfum in Fine franchise

 1. 1. In Fine Franchise
 2. 2. Franchise
 3. 3. Parfumhuis volgens de oude Franse tradities Een parfum kiezen dat perfect bij je past, met de ingrediënten die bij jouw unieke karakter horen. Onder toeziend oog en begeleid door een meester parfumeur.Deze eeuwenoude Franse traditie wordt nu ook ervaren door klanten in Nederland, Luxemburg, Bangkok en België. In tegenstelling tot een parfumerie, dat vooral fungeert als distributiekanaal voor diverse merken, vertegenwoordigt een parfumhuis In Fine haar eigen merk (zoals Maison Guerlain in Parijs ook een parfumhuis is). In Fine richt zich op haar eigen collectie met een duidelijke controle en aandacht voor sfeerschepping . Het is een unieke manier van parfums kiezen, waarbij alleen wordt voortgegaan op de reactie van de neus.In Fine is een Frans parfum merk, gesticht in 1979 door Jean Patout en het enige merk ter wereld met zo’n uitgebreide collectie.
 4. 4. Succes factorenHet concept van In Fine is uniek, zowel op productniveau als in concept. De klant staat daadwerkelijk centraal, dit is geen loze kreet. In Fine is een franse collectie met lichte subtiele parfums, een reeks voluptueuze en vrouwelijke parfums en eigenzinnige en excentriekere parfums. Bij In Fine krijgt elke klant de kans om zelf op het gemak een parfum te kiezen welke perfect past , uit een collectie van meer dan 50 parfums .Met de favoriete parfums wordt de klant geparfumeerd (liefst niet meer dan 4) en zo controleren de kenners of die parfums ook goed blijven met iemands eigen lichaamsgeur. Na vijf à tien minuten beslist de klant welke parfum het best past. Bij In Fine ontdekken klanten het eigen parfum op een bijzondere manier. Net zoals dit 200 jaar geleden in Parijs ook gebeurde bij de maître parfumeur. Zij krijgen een uitgebreide uitleg over het parfum dat zij hebben gekozen en waarom het zo goed past bij huneigen identiteit. Franchisenemers van In Fine worden niet belast met hoge voorraden en In Fine gaat nooit mee in uitverkoopperiodes. De verplichte minimale afname is zeer beperkt waardoor het risico minimaal blijft.De franchisenemer wordt niet belast met een omzetfee, er is ook geen entreefee verschuldigd.
 5. 5. In Fine Parfum In Fine is het enige label ter wereld met zo’n uitgebreide collectie karakterparfums. Het merk onderscheidt zich met een waaier aan zeer bijzondere en gedistingeerde parfumsIn een commercieel segment worden te speciale parfums vaker geweerd omdat ze niet genoeg verkopen. Voor In Fine zijn deze expliciete parfums stuk voor stuk zeldzame pareltjes, juist omdat ze zo apart zijn. In Fine is alles behalve een massa parfum, maar een parfum voor zij/hij die zich meer wil profileren en speciaal durft zijn. Naast deze uitgesproken en gedurfde parfums biedt In Fine uiteraard ook een reeks meer subtielere, klassieke en toegankelijke parfums.
 6. 6. Jarenlange ervaringHet parfumhuis In Fine is ontstaan in 1979 in het idyllische dorpje Velleron, in het zuiden van Frankrijk.Het concept van In Fine werd ontwikkeld door de Franse meester parfumeur Jean Patout.Nadat hij bij Lancôme de nodige bagage had verworven startte hij zijn eigen bedrijf. De eerste winkel van In Fine is ontstaan in Velleron in 1979. Toen enkele jaren nadien de collectie meer en meer uitgebreid werd, opende er een tweede filiaal in Sainte Marie de la Mer, een typische Zuid Franse badgemeente aan de Middellandse Zee. Iets later volgden dan nog Parijs en Avignon. Nu zijn er ook vestigingen in Antwerpen, Kanegem, Luxemburg, Haarlem en Bangkok.
 7. 7. Verkoop conceptWorkshops, Passanten B2B, Presentaties en Evenementen
 8. 8. Workshops Matinee Parfumee Parfum proeverij vergezeld van een lekker en uitgebreid ontbijt. Het gezelschap gaat eerst samen ontbijten, dit wordt dan gevolgd door de In Fine parfum proeverij. Soiree Parfumee Parfum proeverij in groep vergezeld van champagne, wijn of andere frisdranken en versnaperingen (chocolade en zoutjes). Gezellig met vriendinnen, clubs, voor vrijgezellenfeesten, bedrijfsfeestjes,… Dit alles in een stijlvolle en ontspannen ambiance. Praktische informatie Aantal personen: 4 à 10 personen (op maat voor grotere groepen) Deelnemers krijgen een gedetailleerde introductie over het parfumhuis ‘In Fine’ Deelnemers gaan de parfums ruiken en kiezen welke geuren ze het best vindenDe keuzes worden in detail in groep besproken (zeer ludiek en verrassend moment) Elke persoon ontvangt een 50 ml parfumEen matinée start tussen 09.00 en 11.00 uur , Soiree tussen 18.00 uur en 19.00 uur Duur: ongeveer 2,50 uur Prijs: 59 € pp (indien 50 ml) en 89 € pp (indien 100 ml ), deze prijs is all in
 9. 9. Passanten De winkels van In Fine zijn toegankelijk tijdens de normale openingsuren.Klanten hoeven geen afspraak te maken indien zij voor zichzelf een parfum wensen te komen uitkiezen. Een goed advies aan een klant neemt ongeveer een twintigtal minuten in beslag . Nadat deklant het parfum heeft gekozen kan deze kiezen tussen de verschillende formaten die hierin beschikbaar zijn, namelijk 30, 50 of 100 ml parfum. Het aantal passanten welke de winkel bezoekt is sterk afhankelijk van de locatie en de mate van locale naamsbekendheid.
 10. 10. B2B Het productiehuis van In Fine in Frankrijk lanceertparfums voor de eigen In Fine lijn, maar doet dit ook in opdracht van b.v. modemerken of artiesten die commercieel een parfum wensen te lanceren. Franchisenemers van In Fine krijgen hun exclusieve verzorgingsgebied waar binnen zij wederverkopers kunnen aanwijzen. Er zijn talloze manieren denkbaar om samen te werken met bedrijven. Voorbeelden zijn kerstpakketten, relatiegeschenken, participaties, bedrijfsuitjes, etc.
 11. 11. Presentaties en Evenementen Recepties In Fine is een prachtige locatie om recepties en parfumproeverijen te combineren. Indien gewenst kan samengewerkt worden met eencateringbedrijf voor uitgebreidere recepties. Goed voor groepen tot ongeveer 40 personen indien receptie volledig indoor of 150 personen indien deels outdoor. Presentaties Parfums proeven en testen is steeds een enorm zinnenprikkelend gegeven,maar soms is er ook nood aan een ‘educatieve’ toets waarbij het ervaren van de parfums wordt voorafgegaan door een lezing of presentatie waarbij, afhangende van uw behoeften, de nadruk wordt gelegd op specifieke aspecten. Hierbij worden verschillende onderwerpen behandeld: Historie en evolutie van parfum , Productie van parfum , Ingrediënten van parfum, Neus als primair zintuig , Link met een bedrijf .Parfum presentaties kunnen zowel op bij In Fine zelf (voor kleinere groepjes) of op locatie gegeven worden. Parfum entertainment Bedrijven, evenementen bureaus of clubs kan u doen beroep op "In Fine"teneinde voor het nodige parfum entertainment te zorgen. Maison In Fine is een prachtig kader voor jubilea, opendeur- en feestdagen, speciale evenementen voor klanten, personeel, productlanceringen etc.
 12. 12. Expansie visie en strategie In Fine breidt haar succesformule nu uit naar meerdere landen, op basis van franchise. In Fine is een exclusief concept, het aantal vestigingen zal beperkt blijven.Het is de bedoeling dat er vestigingen komen in steden met een grote regionale verzorgingsfunctie. Franchisenemers krijgen het recht om de exclusieve regio te bewerken en meerdere vestigingen te openen.
 13. 13. Samenwerken op basis van franchise Franchisenemers krijgen een exclusief verzorgingsgebied toegewezen. Naast actieve klantenwerving en acquisitie binnen dit gebied bestaat de mogelijkheid om meerdere vestigingen te openen en samenwerkingsverbanden aan te gaan met wederverkopers.Franchisegever en franchisenemer werken op een intensieve manier samen op basis van full franchise. Kandidaten kunnen rekenen op uitvoerige begeleiding, zowel tijdens de voorbereiding als tijdens de exploitatie.Er is geen entreefee verschuldigd om gebruik te mogen maken van het beproefde concept, daarna is er ook geen afdracht van toepassing.
 14. 14. Kenmerken samenwerking Entreegeld: Geen Jaarlijkse fees: Geen Investering: Startvoorraad €50.000,- inclusief verpakkingsmateriaal Overige investeringen afhankelijk van locatie en situatie Benodigd eigen vermogen: Minimaal 25% Omzet en brutowinst: Op aanvraag Type samenwerking: Hard franchise Training:In company training, afgestemd op ervaringsniveau van de deelnemer. Hoe is de inkoop geregeld: Centraal via de franchisegever Netto verkoopoppervlakte: 80 - 200 m² Locatieomschrijving:A2 , B1 locatie, karakterpand liefst aan de rand van de binnensteden.
 15. 15. Onze organisatie In Fine is een samenwerking tussen meester parfumeur Jean Patout en ondernemers echtpaar Ivo Jacobs en Myriam Nussbaum. Patout is verantwoordelijk voor de productontwikkeling, Ivo en Myriam zijn eigenaar van het parfumhuis in Antwerpen en zijn tevens franchisegever. Deze manier van samenwerken combineert productkennis en ondernemerschap op een inspirerende manier. Franchisenemers maken gebruik van de kennis, de ervaring en de netwerken van franchisegever en meester parfumeur.Het concept is continu in ontwikkeling, op productniveau en op het gebied van conceptontwikkeling.
 16. 16. Profiel franchisenemerPotentiële franchisenemers blinken uit in ondernemerschap, hebben aantoonbare affiniteit met de branche en opereren succesvol in zowel retail als business to business. De beschikking over een eigen vermogen van minimaal 25% van de totale investering is een minimum voor een gezonde exploitatie. Andere eigenschappen zijn: grote mate van gastvrijheid kunnen tonen kansen kunnen zien en daarnaar handelen, met alle niveaus kunnen omgaan, uitstekend mondeling kunnen communiceren, en van mensen houden
 17. 17. ContactgegevensVoor meer informatie over In Fine franchise: Emma Briggs Franchise Consultant 2way Consultancyinfo@2wayconsultancy.nlwww.2wayconsultancy.nlMobile: 0031 6 53118814

×