Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

δαλματικες ακτές 1

1,348 views

Published on

education

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

δαλματικες ακτές 1

 1. 1. Σερβία - Κροατία – Αλβανία Βοσνία / Ερζεγοβίνη Μαυροβούνιο / Montenegro Σλοβενία - Βουλγαρία 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 7 Μέρες / 7 Χώρες «2017» (Μέρος 1ο )
 2. 2. 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου πραγματοποίησε στις Δαλματικές Ακτές και σε Βαλκανικές χώρες, ένα εκπαιδευτικό ταξίδι, στα πλαίσια υλοποίησης δύο συναφών Πολιτιστικών Προγραμμάτων: 1)Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα αλλά και στα γειτονικά μας Βαλκάνια. 2) Μνημεία Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αναγνωρισμένα από την UNESCO. Το ταξίδι έγινε από 01 / 07 / 17 μέχρι 07 / 07 / 17
 3. 3. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΡΟΑΤΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ– ΣΛΟΒΕΝΙΑ -ΑΛΒΑΝΙΑ – ΒΟΖΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ/ΜΟΝΤΕΝΕΓΚΡΟ • Έτσι λοιπόν το σχολείο μας στα πλαίσια των δυο συναφών Πολιτιστικών Προγραμμάτων πραγματοποίησε εκπαιδευτικό ταξίδι σε 7 χώρες, μέσα σε 7 μέρες! • Πιο αναλυτικά: • Το σχολείο μας με μια γιγαντιαία Πολιτιστική εξόρμηση και υλοποιώντας ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαμούθ» - για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών- επισκέφθηκε σε επτά ημέρες επτά χώρες! • Έτσι μνημεία, φυσικές καλλονές και πόλεις , αναγνωρισμένες ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς από την UNESCO, αποτέλεσαν τον «στόχο» και τον σκοπό του Πολιτιστικού μας Προγράμματος. • Με διανυχτερεύσεις κάθε βραδιά και σε διαφορετική χώρα, επισκεφθήκαμε επτά Βαλκανικές χώρες και με την Ελλάδα μας οκτώ, την οποία αφού την διασχίσαμε από την μια πλευρά, ξεκινώντας από Κόρινθο με λεωφορείο μέχρι την Κακαβιά των Ιωαννίνων, στα σύνορα μας με την Αλβανία, την ξαναδιασχίσαμε για δεύτερη φορά επιστρέφοντας από την Βουλγαρία, από τα σύνορα του Προμαχώνα του Νομού Σερρών!
 4. 4. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ Τα «Φιόρδ της Μεσογείου».
 5. 5. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Έτσι το «Πανόραμα των Βαλκανίων» περιλάμβανε τις χώρες ΚΡΟΑΤΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΜΑΥΤΡΟΒΟΥΝΙΟ, ΣΕΡΒΙΑ, ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ και φυσικά την ΕΛΛΑΔΑ μας! Διαμείναμε ή διασχίσαμε πάρα πολλές πόλεις, απολαύσαμε εξαιρετικές φυσικές ομορφιές, αφού η πορεία μας ήταν δίπλα στη θάλασσα κατά μήκος των Δαλματικών Ακτών, συναντήσαμε πολλά, μεγάλα ή μικρότερα ποτάμια , πολλές μεγάλες ή μικρές λίμνες, με κορυφαίο αξιοθέατο το σύμπλεγμα των λιμνών στο Πλίτβιτσκε της Κροατίας, όπου 16 ανισοϋψείς λίμνες χύνονται η μια μέσα στην άλλη, δημιουργώντας άπειρους μικρούς και μεγάλους καταρράκτες και ένα θέαμα μοναδικό, όχι μόνο στην Κροατία αλλά σ’ ολόκληρη την Ευρώπη!
 6. 6. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Λίμνες Πλίτβιτσε ΚΡΟΑΤΙΑ
 7. 7. • Ντουμπρόβνικ, Λουμπλιάνα, Τίρανα, Τρογκίρ- Πριμόστεν, Επαρχία Αυλώνας, Αργυρόκαστρο, Πόγραδετς, Λιμπράζντ, Προγκοζίνη, Φίερ, Ελβασάν, Τεπελένι, Μπούντβα, Τρεμπίνιε, Μπίογκραντ, Ζαντάρ, Ναμόρου, Λίμνες Πλίτβιτσκε, Λίμνες Μπατσίνα, Μπάσκα Βόντα, Μακάρσκα, Βελιγράδι, Δυρράχιο, Σκόδρα, Μπαρ, Σβέτι Στεφάν, Κότορ, Σόφια, Νέουμ, Νις, Σαντάνσκι, Ζάγκρεμπ(παλιά & Νέα πόλη), Σπλιτ, Σίμπενικ, ενώ με φεριμπόουτ, περάσαμε από το Λεπετάνι στο Καμενάρι στην περιοχή του Κότορ. Από τις επτά χώρες που επισκεφθήκαμε, φρόντιζαν η Αρχηγός-εκπαιδευτικός της εκδρομής κ. Παραδείση, μαζί με τους Συνοδούς καθηγητές αλλά και την αρχηγό- ξεναγό του Τουριστικού Πρακτορείου κ. Ειρήνη, καθώς και τους τοπικούς ξεναγούς που προσλαμβάναμε, να εστιάζουμε την ξενάγηση και ενημέρωση στις πόλεις, στα Μνημεία και στις φυσικές ομορφιές, που είναι Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς αναγνωρισμένα από την UNESCO.
 8. 8. • Το πρόγραμμα μας εμπλουτίστηκε με Κρουαζιέρες στο πανέμορφο Ντουμπρόβνικ με τα άπειρα νησάκια και τις δαντελωτές ακρογιαλιές των Δαλματικών Ακτών – τα Φιόρδ της Μεσογείου – αλλά και πόλη όπου λαμβάνουν χώρα τα περισσότερα γυρίσματα της ταινίας “Game of Thrones”, αλλά και κρουαζιέρα στις λίμνες Πλίτβιτσκε καθώς και σε ποτάμια της Λουμπλιάνα. Τέλος την ομάδα του σχολείου μας δέχθηκε ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Ελλάδας στην Κροατία καθώς και Υπάλληλοι της Πρεσβείας μας στο Ζάγκρεμπ. Το εκπαιδευτικό μας αυτό ταξίδι ήταν πράγματι ένα «μπουκέτο» από χώρες, πόλεις, Μνημεία, και καταπληκτικές φυσικές ομορφιές των γειτονικών μας Βαλκανίων! Παρά το μεγάλο και κοπιαστικό ταξίδι των πολλών χιλιομέτρων και των ελέγχων για 24 φορές στα Τελωνεία των 8 χωρών( 7 + Ελλάδα), οι μαθητές μας επέδειξαν συμπεριφορά αρίστη, γι΄ αυτό και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!
 9. 9. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – Δαλματικές Ακτές
 10. 10. Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ στα ποτάμια της Λουμπλιάνας-ΣΛΟΒΕΝΙΑ
 11. 11. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Κρουαζιέρα στα «Φιόρδ» του Ντουμπρόβνικ
 12. 12. 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – Λίμνες Πλίτβιτσκε
 13. 13. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Ο Καθεδρικός Ναός της Σόφιας - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
 14. 14. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Sveti Stefan - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
 15. 15. Με τον Αναπληρωτή Πρέσβη της Ελλάδας, στην Πρεσβεία μας στο Ζάγκρεμπ. / ΚΡΟΑΤΙΑ
 16. 16. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Και λίγη δροσιά με ένα ποτό ή μια μπύρα μετά την ταλαιπωρία!.
 17. 17. ΣΒΕΤΙ ΣΤΕΦΑΝ Μοντενέγκρο
 18. 18. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - Ντουμπρόβνικ
 19. 19. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ Έτοιμοι για την κρουαζιέρα, στα «Φιόρδ της Μεσογείου»!
 20. 20. 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ - ΒΑΛΚΑΝΙΑ
 21. 21. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Βαρκάδα στα γραφικά ποτάμια στη Λουμπλιάνα της ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ
 22. 22. Οι Υπεύθυνοι Καθηγητές ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΑ

×