το λιοντάρι της νεμέας

1,941 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,941
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,260
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

το λιοντάρι της νεμέας

  1. 1. Το Λιοντάρι της Νεμέας Ο Ηρακλής σκοτώνει το λιοντάρι της Νεμέας.
  2. 2. Το Λιοντάρι της Νεμέας• Ο Ηρακλής έφυγε από τη Θήβα. Μα µε τον ανιψιό του, τον Ιόλαο, πήγε στις Μυκήνες για να υπηρετήσει τον Ευρυσθέα. Ο Ευρυσθέας, που φοβόταν τον Ηρακλή, τον έστειλε να κάνει δώδεκα άθλους, δηλαδή δώδεκα δύσκολα κατορθώµατα, ελπίζοντας ότι σε κάποιο από αυτά θα σκοτωνόταν.
  3. 3. Ο πρώτος άθλος που έκανε ο Ηρακλής ήταννα σκοτώσει το λιοντάρι της Νεµέας. Τοφοβερό αυτό λιοντάρι το είχε µεγαλώσει ηΉρα. Το δέρµα του ήταν τόσο σκληρό πουτα σιδερένια βέλη δεν το περνούσαν. Είχε τηφωλιά του σε µια σπηλιά µε δυο εισόδους,στην πλαγιά ενός βουνού κοντά στη Νεµέα.Καθηµερινά κατέβαινε στην πεδιάδα καικατασπάραζε ζώα και ανθρώπους. Οικάτοικοι ήταν απελπισµένοι και δεντολµούσαν να βγουν στην εξοχή.
  4. 4. Ο Ηρακλής, πηγαίνοντας στη Νεµέα, πέρασε απότο ιερό άλσος της πόλης, έκοψε µια αγριελιά κι απ’τον κορµό της έφτιαξε ένα βαρύ ρόπαλο. Μετάπήγε και περίµενε κοντά στη φωλιά του λιονταριούκι, όταν αυτό φάνηκε, το χτύπησε πρώτα µε ταβέλη του. Τα βέλη έπεσαν στη γη χωρίς να τοτραυµατίσουν και το λιοντάρι επιτέθηκε στονΗρακλή. Εκείνος το χτύπησε µε το ρόπαλο. Τολιοντάρι πόνεσε και κρύφτηκε στη φωλιά του. ΟΗρακλής τότε µάζεψε µεγάλες πέτρες, έκλεισε τηµια είσοδο και µπήκε από την άλλη. Το ζώοβρυχήθηκε και σείστηκε όλο το βουνό. Όρµησεπάνω στον ήρωα και πάλευαν µια ώρα. Τέλος οΗρακλής τύλιξε τα χέρια του γύρω από το λαιµότου και το έπνιξε. Μετά πήρε το δέρµα του, τηλεοντή, το φόρεσε και γύρισε στις Μυκήνες. Όταντον είδε ο Ευρυσθέας τρόµαξε πολύ και διέταξενα του φτιάξουν ένα χάλκινο πιθάρι, για νακρύβεται, όταν θα κινδύνευε.
  5. 5. Μαντιάνα, Μυρτώ, Ζωή 1o δημοτικό σχολείο Βέροιας Γ΄2 τάξη
  6. 6. Μαντιάνα, Μυρτώ, Ζωή 1o δημοτικό σχολείο Βέροιας Γ΄2 τάξη

×