BUDDHA

744 views

Published on

BUDDHA

Published in: Spiritual, Technology
1 Comment
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
744
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
1
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

BUDDHA

 1. 1. De gedachte manifesteert zich in het woord, het woord manifesteert zich in de daad, de daad ontwikkelt zich tot een gewoonte, en de gewoonte verhardt zich tot een karakter.
 2. 2. Sla dus acht op de gedachte en waar ze u brengt, en laat haar voortkomen uit liefde ontstaan uit begaanheid met alle wezens. Zoals de schaduw het lichaam volgt, zo worden wij wat we denken.
 3. 3. Overwin woede met liefde, overwin het kwade met het goede. 
 4. 4. In deze wereld zal haat nooit beëindigd worden door haat, maar door liefde; dit is een eeuwige waarheid...
 5. 5. Overwin de vrek met vrijgevigheid, overwin de leugenaar met de waarheid
 6. 6. Als jullie niet voor elkaar zorgen, wie zal er dan voor jullie zorgen? Al wie voor mij zou willen zorgen, moet de zieken verzorgen.
 7. 7. Als een gewoon mens tot kennis komt, wordt hij een wijze. Als een wijze tot kennis komt, wordt hij een gewoon mens.
 8. 8. Wanneer een monnik de tempelklok aanslaat, dan verwekt hij vaak een klank die nietszeggend is. Maar het gebeurt dat zelfs door een zucht mijn hart gegrepen wordt.”
 9. 9. “ Wolken opgestapeld vóór de maan, op de bloemen onweer en regen; op een of andere wijze is deze lijdenswereld nooit zoals wij het zouden willen.”
 10. 10. “ In de drieduizend werelden moeten mannen wel ontelbaar zijn. Nochtans, onder hen alle, is er geen waartegen ik de mijne wil ruilen.
 11. 11. De gedachten van de superieure mens is vertrouwd met rechtvaardigheid; de gedachten van de middelmatige mens is vertrouwd met opbrengst.
 12. 12. Kameraadschap en vertrouwen zullen op natuurlijke wijze ontstaan als discipline en hoge standaards worden afgedwongen.
 13. 13. Alhoewel goudstof kostbaar is, kan het, als het in je ogen komt, je gezichtsvermogen hinderen.
 14. 14. Je ligt soms drie jaar lang wakker van een tegenslag, en later begrijp je dat hij voor jou een zegen was.
 15. 15. We zijn slechts bang voor hen die we haten of liefhebben. We vermijden slechts hen die ons teveel afstoten of aantrekken. We lopen nooit weg voor hen bij wie we ons neutraal voelen.
 16. 16. Het pad begint in het saaie moeras waarin we leven, niet op de bergtop waar we niet zijn.
 17. 17. Zij die stil staan en aarzelen en het meest voorzichtig zijn, voor zij een nieuw plan ondersteunen, kunnen over het geheel genomen meer vertrouwd worden dan hen die aan elke nieuwe onderneming mee doen, als vliegen in een kommetje kokend water.
 18. 18. Groeten, Klaas, 14-08-2007.

×