Planifiimi dhe prograni kete e kemi per prezentim

2,789 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,789
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
39
Actions
Shares
0
Downloads
34
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Planifiimi dhe prograni kete e kemi per prezentim

 1. 1. PLANIFIKIMI PJESË E PA NDARË E PËRGATITJES SË ARSIMTARIT PËR MËSIMDHËNIENë tërë botën bëhen përpjekje për përsosmërin dhe efikasitetinmësimdhënies dhe mësimnxënies planifikim i mësimdhënies është pjesa më të rëndësishme për realizimin e përmbajtjes programore dhe arritjes së rezultatve
 2. 2. Përgatitja dhe planifikim i mësimdhënësit përmësimdhënie dhe për mësimnxënie kushtëzohet ngadisa faktor si: Programi koha, metdot , teknikat , format epunës,mjetet ,literatura,etj . Përgatitja për mësimdhënie dhe planifikimi janë procese të përhershme, fillojnë për orën e parë dhe përfundojnë me atë të fundit ( kur mësimdhënësi shkon në pension )
 3. 3. Përgatitja dhe planifikimi kohor Përgatitja dhe planifikimi vjetor përgatitja dhe planifikimi tematik planifikim i njësisë mëimore përgatitja për orën mësimorePërgatitja dhe planifikimi vjetorPërgatitja dhe planifikimi vjetor bëhet para fillimit të vititshkollor dhe përfshin:Studimin global të programit gjuhësorPlanifikimin global të mësimdhëies ( makroplanifikim)Grumbullimin dhe studimin e literaturës profesionale dhepedagogjikeNjohja me tekstet dhe doracakët për klasën përkatëseGrumbullimin dhe ndërtimin e mjeteve mësimore
 4. 4. Studimin e dokumentacionit shkollor pedagogjik nga viti paraprakNjohja me lokalin ku do të zhvillohet mësimi ( klasat kabinetet , laboratorët vendi dhe mënyrat e mbatjes së hartimit me shkrim, testeve eksperimenteve,etj)Përgatitja dhe planifikimi tematikPërgatitja gjatë tërë vitit shkollor.Kjo përgatitje dhe kyplanifikim bëhen në prag të zhvillimit të temës përkatëseegjithnjë duke pasur parasysh rezultatet e pritshme nga planidhe programi i klasës përkatëse
 5. 5. Planifikim i njësisë mëimore dhe përgatitja për orën mësimorePërcaktimi i objektivave mësimoreZgjedhja e proceduravePërgatitja e të gjitha materialeve bazë , mjeteve ndihmëseKontrolli dhe vlerësimi i përparimit të nxënësveProgrami i përgatitjes për mësim Përgatitja profesionale Përgatitja pedagogjike Përgatitja teknike organizative Përgatitja psikologjike
 6. 6. Ndihmë mësimdhësësve fillestarë Aktivi professional Drejtori i shkollës Zyrtari i zyrës për zhvillim Departamenti përkatës ( profesorëvë të fakultetit)Përgatitja dhe planifikim janë punëIntelektualeIndividualeKreativeE përhershmePlanifikimi duhet te jetë i zbatueshëm
 7. 7. Meqë planifikim është individual - pra ka aq modele të planifikimt saedhe mësimdhënës është e natyrshme të bëhet pyetja se cili planifikimështë më i miri ?Pkanifikimi më i mirë është ai planifikim që është i realizueshëm dhe mundëson arritjen e rezultateve të parapara në program,pra duhet të bëjmë planifikim mundësish e jo planifikim dëshirash.
 8. 8. ORË MODEL STRUKTURA ERR Lënda : Gjuhë shqipe Klasa VI Njësia mësimore “ Malli i Atdheut” Faik Konica Tipi i orës : zhvillim Koha 40’ ObjektivatNë fund të orës nxënësit duhet të jenë në gjendje:Të lexojnë me intonacionin e duhur tregiminTë japin ide të veta për përmbajtjen e tregimitTë përshkruajnë Atdheun e tyreTë gjejnë në hartë trojet shqiptare
 9. 9. Mjetet mësimoreFjalët kryesore : Atdheu, Shqipëria , gjuha kombi ,etjLeximi letrar 7 , f. 43, harta politike e trojeveshqiptare, letër marker etj.
 10. 10. E Parashikimi me terma paraprakë 10’ R Gjeje titullin 20’ R pesëvargëshi 10’KUR PLANIFIKON PËR TËRË JETËN, EDUKO DHE ARSIMO NJERËZ.Proverb kinez
 11. 11. Grupi Punues:luljaZekaJu faleminderit për vemendjen!

×