• Share
  • Email
  • Embed
  • Like
  • Save
  • Private Content
Wara Wara
 

Wara Wara

on

  • 9,156 views

 

Statistics

Views

Total Views
9,156
Views on SlideShare
9,156
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
95
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

    Wara Wara Wara Wara Presentation Transcript

    •  
      • Standar Kompetensi
      • Saged mirengaken, mangertos, lan suka pamanggih maneka jenis wacan lisan non sastra arupi pambiwara, pawarta, lan cariyos.
      • Kopetensi Dasar
      • Mirengaken pambiwara
      • Indikator
      • Nyerat pokok-pokok isi pambiwara
      • Suka pamanggih kanthi lisan isi pambiwara.
      • Pariwara uga sinebut wara-wara, ngabari, menehi weruh, utawa pengumuman.
      • Pariwara sing becik kudu ana :
      • Irah-irahan
      • Pambuka (sing diwenehi kabar)
      • Isi
      • Panutup (panyuwun/harapan)
      • Papan lan titi mangsa
      • Paprenah/ jabatan sing ngabari
      • Tapak asta
      • Asmane (sing tanggung jawab ngabari)
      • Basane cetha, ringkes, gampang dingerteni.
      • Wara-wara paturan (laporan)
      • Wara-wara pratelan (pernyataan)
      • Wara-wara iber-iber (plakat selebaran)
      • Wara-wara sedhahan (ulem, undhangan)
      • Wara-wara aben trampil (perlombaan, pertandhingan)
      • Wara-wara patembaya (sayembara)
      • Wara-wara lelayu (seripah)
      • Wara-wara komersial (iklan, pariwara)
      • Wara-wara sandi (kabuntel lumantar hiburan, ceramah utawa penyuluhan)
      • Wara-wara tanggap warsa (ulang taun )
    •  
      • Kapan para siswa diwenehi kabar?
      • Wara-wara katujokake marang sapa?
      • Apa isine wara-wara iku?
      • Kepriye panemumu bab wara-wara kasebut?
      • Wara-wara kuwi kalebu wara-wara bab apa?
    •  
      • Wara-wara
      • Ngaturi pirsa dhumateng warga RT 06/RW 01 Kelurahan Tempelan, Blora, bilih sedaya ibu ingkang taksih nggadhahi putra balita, kasuwun makempal wonten ing :
      • Dinten : Minggu Legi, surya kaping 20 Juni 2010
      • Wektu : jam 09.00 WIB
      • Panggenan : dalemipun ketua RT 06/ RW 01 Tempelan Blora.
      • Kaperluwan : imunisasi balita saking petugas Posyandu kecamatan.
      • Mekaten, mugi ndadosaken kawuningan, matur nuwun.
    •  
      • Pengumuman kala wau mligi katujokaken dhateng …
      • Intinipun pambiwara babagan …
      • Lare-lare … kemawon ingkang badhe dipun …
      • … menika petugas ingkang nindakaken imunisasi.
      • Pambiwara kasebat dipungiyaraken saking …
      • Posyandu kecamatan
      • Pangeras swara Mesjid KelurahanTempelan Blora
      • Posyandu kecamatanIngkang taksih balita
      • Imunisasi kangge lare-lare balita
      • Warga RT 06/ RW 01 Kelurahan Tempelan Blora
    •  
      • Sing ora lagi maca wara-wara gatekake
      • garapane kancamu sing lagi diwaca!
      • Wenehana tanggepan bab isine wara-wara! Tanggepana adhedhasar telung perangan :
      • Kepriye pemilihing tembung sing digunakake kanggo nulis wara-wara?
      • Pamedhoting ukara utawa tata panulise kepriye? Wis cetha, pas utawa trep apa durung?
      • Isine wara-wara, wis cetha, gamblang lan komplit apa durung?
      • Catheten tanggepane kancamu, lan benerna wara-wara sing kok gawe kuwi yen ana lupute!
      • Tembung saroja yaiku tembung loro sing padha / meh padha tegese, dienggo bebarengan sajroning ukara, lan mawa teges mbangetake.
      • Tuladha :
      • Ijo royo-royo
      • Abang mbranang
      • Putih memplak
      • Teles kebes
      • Atimu aja was … mengko dak bantu.
      • Wong-wong sugih padha aweh dana … marang wong-wong miskin ing wulan pasa.
      • Ora susah rebut … kabeh bakal kebageyan.
      • Kabeh warga pengin urip sing ayem …
      • Prabu Dasamuka raja ing Ngalengka iku kadunungan watak angkara …
      • Yen wis duwe, welas … a marang wong sing ora duwe!
      • Mbok ya sing andhap … marang sapa wae.
      • Alhamdulillah, keluargaku padha bagas …
      • Lagi wae mari lara mbok aja angkat … sing abot-abot.
      • Pak SBY saiki uripe wis mukti …
      • Murka
      • Surung
      • Wibawa
      • Waras
      • Asor
      • Tentrem
      • Sumelang
      • Driyah
      • Asih
      • Dhucung