Slide show (francais luar negara no.11 15)

432 views

Published on

Published in: Business, News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
432
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Slide show (francais luar negara no.11 15)

 1. 1. Gambar Perniagaan Francais…..
 2. 2. KEKUATAN PERNIAGAAN FRANCAISFurniture Medic merupakan syarikat pembaikan dan pemulihan terbesar di dunia.Syarikat ini akan menyediakan pelanggan-pelanggan dengan ketukangan yangsukar ditandingi dan perkhidmatan yang berkualiti. Ia juga menyediakan pemilikrumah dan perniagaan alternatif yang berpatutan untuk perabot kayu dankelengkapan pelanggan. Syarikat ini pakar dalam pembaikan perabot dan kayuuntuk barangan antik, barang-barang khas, millwork, berpanel, pintu danselusur, kabinet dan mantels, lantai kayu keras, dan upholsteri. Perkhidmatan laintermasuk refacing kabinet, pembaikan perabot struktur dan kestabilan, membaikiketepatan dan permukaan kayu lamina, refinishing dan menggilap, dan padananwarna.Sama ada ia adalah peningkatan, refinishing atau pemulihan, Furniture Medicmenawarkan hasil yang dramatik melaksanakan pembaikan yang paling di lamanweb di rumah atau pejabat anda. Menggunakan teknologi canggih, produk danproses, tukang mahirnya dapat memulihkan dan meningkatkan kecantikan semulajadi kayu anda dan kekuatan yang hampir memadam scuffs, gouges, cincin air, danpenyok. Malah pecah, air keping rosak dan api yang rosak sering boleh dibaikiuntuk keadaan seperti baru atau pra-kerugian.
 3. 3. Furniture Medic menawarkan alternatif yang mudah untuk penggantian mahal.Dengan rangkaian nasional juruteknik terlatih dan berpakaian seragam,Furniture Medic juga menyediakan pelbagai penuh pemulihan perabot danperkhidmatan pembaikan untuk pelanggan domestik dan semua jenisperusahaan komersial, dari pejabat, bilik pameran, runcit dan kedai-kedaikatering melalui persidangan dan industri hospitaliti.Furniture Medic ® menggunakan teknik termaju dan bahan-bahan untukmemulihkan perabot kepada yang baru. Furniture Medic menawarkankemudahan dengan mengembalikan perabot yang paling rosak di rumah atautempat perniagaan anda manakala menjimatkan wang pelanggan.Perkhidmatan pembaikan dan pemulihan perabot seperti calar, kemek, danpembaikan struktur untuk semua jenis perabot kayu, pelarasan, pembaikanupholsteri dan semula meliputi termasuk kulit, laminates termasuk lantai kayu.
 4. 4. KELEMAHAN PERNIAGAAN FRANCAIS1. Besi tempa * Mahal. Dengan kualiti yang berat datang harga yang tinggi dan tidak sentiasa mesrabajet. * Sangat berat dan sukar untuk bergerak. Jika anda membuat keputusan anda mahuuntuk bergerak di sekeliling benar-benar kerja dua atau tiga orang. * Tidak selesa. Jenis bahan ini tidak selalunya dikenali sebagai yang paling selesa dipasaran. Tetapi anda boleh berpakaian itu untuk keselesaan dan gaya dengan menambahkusyen.2. Wood * Boleh mahal untuk keping yang berkualiti unik dan tinggi. * Bergantung pada jenis kayu ia tidak boleh menahan semua elemen-elemen yangwalaupun dijaga dengan betul.3. Plastik * Bolehkah kelihatan murah. Plastik boleh agak unappealing mata. * Tidak menahan unsur-unsur dan mengumpul acuan dari masa ke masa. * Perlu diganti kerap. Bahan plastik tidak pecah dan retak dengan mudah membuatpembelian ulangan yang tidak dapat dielakkan. * Tidak selesa. Kerusi ini tidak sangat pengasuh mesra. Mereka juga cenderung agakkecil, jadi menambah kusyen untuk keselesaan tidak sangat layak.
 5. 5. 4. Rotan * Bukan semua perabot-tahun luaran. Rotan tidak tidak menunjukkan prestasi yangbaik dalam cuaca musim sejuk dan harus disimpan di tempat yang kering pada bulansejuk. * Bolehkah mudah pecah. Rotan boleh cip dan mengupas.5. Aluminium * Boleh mahal tetapi tidak bertahan selama bertahun-tahun. Tag harga adalah lebihtinggi daripada beberapa bahan-bahan lain di pasaran tetapi menawarkan kualiti yanghebat for the price. * Tidak sentiasa selesa. Walaupun tidak pengasuh mesra, anda boleh menambahkeselesaan dengan kusyen.
 6. 6. SYARAT-SYARAT MENJADI FRANCAISEE1. Francais Pelaburan awalAnda akan memerlukan pelaburan awal sebanyak £ 22,075 termasukyang berikut:• Wilayah dan hak-hak kepada nama Medic Perabot dan identiti• Semua alat-alat, bekalan, peralatan & produk untuk memulakanperniagaan anda• Latihan• perisian proprietari• bahan-bahan pemasaran Permulaan• pakaian dikenal pasti• Kenderaan tanda yang bertulis
 7. 7. 2. Kos-kos lainSelain itu, setiap francais dikehendaki mempunyaiPerabot Medic perkhidmatan kenderaan yangdikenal pasti yang didedikasikan untuk perniagaankomputer dan perabot pejabat, perlindunganinsurans yang mencukupi, serta modal yangmencukupi yang bekerja dengan secukupnya untukmembangunkan dan menggalakkan perniagaan danmeliputi perbelanjaan sampingan.
 8. 8. 3. Sokongan KewanganSebagai francais berdaftar BFA, semua bank-bankutama dana pelaburan anda. Mereka kinimenawarkan pembiayaan kepada 70% daripada fipermulaan dan pakej peralatan serta kemudahanoverdraf meliputi subjek VAT kepada kelulusankredit. Pelan perniagaan dan spreadsheet akandiwujudkan bagi pihak anda dan dikemukakankepada sekurang-kurangnya dua bank-bank utamapilihan anda untuk meningkatkan kewangan yangdiperlukan.
 9. 9. 4. Sokongan FrancaisSebagai pemilik francais Perabot Medic anda akan mendapat manfaat daripadapelbagai perkhidmatan sokongan di peringkat nasional, melalui pasukanpengurusan ServiceMaster, dan melalui kumpulan sokongan yang khusus yangterbentuk daripada pemilik perniagaan kecil yang lain dalam keluarga MedicPerabot.Satu rangkaian komunikasi yang ketat ditenun adalah kunci kepada sistemsokongan kami. Melalui rangkaian ini, kita menyalurkan maklumat mengenaiprogram pemasaran, produk kami, peralatan dan inisiatif pengurusan.Program-program utama yang terdapat di atas sokongan francais adalah sepertiberikut:1. Latihan Francais2. Sokongan Pemasaran3. Komunikasi4. Produk dan Peralatan5. Sokongan Pembangunan Perniagaan6. Sokongan Pengurusan
 10. 10. YURAN FRANCAISEEKeperluan kewangan Pelaburan:Nilai Bersih Minimum: $ 75kPelaburan tunai: $ 20-25KJumlah Pelaburan: $ 51-66KPurata Jumlah Pelaburan: $ 59K Bayaran:Francais Yuran Permulaan: $ 29.9KPurata Francais Yuran: $ 30KOn-Going Royalti: 7% / Min $ 250.Royalti Purata: 7%Yuran pengiklanan: 1% / Min $ 50.

×