Servei samba (Linux-Windows)
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Servei samba (Linux-Windows)

on

 • 434 views

 

Statistics

Views

Total Views
434
Views on SlideShare
434
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
1
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Servei samba (Linux-Windows) Servei samba (Linux-Windows) Document Transcript

 • Servei Samba (Servidors independents)1. Instal·lacióde paquets mínims necessaris al Linux per compartir ambSAMBA carpetes amb màquina Windows.Equip Linux:1.1 Instal·lacióde Samba:sudo apt-get install samba1.2 Ara s’ha de configurar a l’arxiu /etc/samba/smb.conf els paràmetres següents:[GLOBAL]workgroup = GRUPOYENIsecurity = userpassdb backernd = tdbsamencrypt passwords = yes1.3 Després de configurar l’arxiu s’ha de reiniciar el servei:sudo service smbd reloadEquip Windows:1.4 Canviem el nom del nostre equip Windows. Des de “Propietats” de “El meuequip” > “Canviar” > i a la secció de “grup de treball” escrivim el nom delnostre equip: “GRUPOYENI”.
 • Equip Linux:1.5 Ara ens assegurem que el servei SAMBA a Linux estàactiu:nmap localhostEquip Windows:1.6 “El meu equip” > “Els meus llocs de xarxa” > “ Veure equips del grup detreball” > i veure que hi estigui l’equip de Linux
 • 2. Accions necessàries per accedir a la carpeta compartida de Windows des deLinux. Només lectura.Primer de tot s’ha de crear la carpeta a compartir a l’equip Windows i fer lesaccions necessàries per compartir-la de tal manera que només sigui de lectura.Ara des de l’equip Linux, instal·lem el paquet SAMBA CLIENTsudo apt-get install smbclientDesprés d’instal·lar el paquet SAMBACLIENT, llistem les carpetes compartidesde l’equip servidor: smbclient --list //IP_servidor i ens assegurem que la carpeta“compartida” estigui a la llista.smbclient --list //192.168.5.29Per accedir al recurs compartit fem servir el mateix ordre més l’usuari perrealitzar la connexió:sudo smbclient //192.168.5.29/compartida –U root[ordre ruta_carpeta_compartida –U(específica l’usuari) usuari]
 • Podem visualitzar els arxius dins de la carpeta compartida amb l’ordre ls .Fem prova creant un arxiu que es digui “yeni” a la carpeta compartida delservidor Windows i tornem a fer ls al client.
 • 3. Fes el mateix peròaccedint-hi des de Nautilus /Konqueror.Escriure “nautilus” des del terminal. Sens obrirà una carpeta. Hem danar a“Fitxer” > “Connectar al servidor”.Ara sha descriure característiques per connectar-se al servidor, comsindica a la següent imatge i clicar a “Connectar”.Ara sha descriure el domini i la seva contrasenya (aquest últim sidispossa) > “connectar”
 • si sha connectat bésens obriràuna finestra amb el recurs compartit, com esmostra a la següent imatge:
 • 4. Accions necessàries per accedir des de Windows al directori /recursos de lamàquina Linux per lectura-escriptura.4.1 Crear la carpeta “recursos” a compartir i compartir-la.4.2 A l’arxiu de configuració, fet ús anteriorment, configurem l’apartat “path”.Escrivint la ruta de la carpeta a compartir.Des de l’equip Windows, anem a “El meu equip” > “Els meus llocs de xarxa” >“ Veure equips del grup de treball” > entrem a l’equip compartit “Manolo”
 • 5. Accedir des de Windows a una impressora de la màquina Linux.5.1 “El meu equip” > “Els meus llocs de xarxa” > “ Veure equips del grup detreball” > entrem a l’equip compartit “Manolo” > fem clic a una impressoracompartida i instal·lem la impressora a Windows.Ens assegurem que la impressora existeix i que es pugui imprimir.