Your SlideShare is downloading. ×
 • Like
Servei samba (Linux-Windows)
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Now you can save presentations on your phone or tablet

Available for both IPhone and Android

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Servei samba (Linux-Windows)

 • 109 views
Published

 

Published in Technology
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
109
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
1
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Servei Samba (Servidors independents)1. Instal·lacióde paquets mínims necessaris al Linux per compartir ambSAMBA carpetes amb màquina Windows.Equip Linux:1.1 Instal·lacióde Samba:sudo apt-get install samba1.2 Ara s’ha de configurar a l’arxiu /etc/samba/smb.conf els paràmetres següents:[GLOBAL]workgroup = GRUPOYENIsecurity = userpassdb backernd = tdbsamencrypt passwords = yes1.3 Després de configurar l’arxiu s’ha de reiniciar el servei:sudo service smbd reloadEquip Windows:1.4 Canviem el nom del nostre equip Windows. Des de “Propietats” de “El meuequip” > “Canviar” > i a la secció de “grup de treball” escrivim el nom delnostre equip: “GRUPOYENI”.
 • 2. Equip Linux:1.5 Ara ens assegurem que el servei SAMBA a Linux estàactiu:nmap localhostEquip Windows:1.6 “El meu equip” > “Els meus llocs de xarxa” > “ Veure equips del grup detreball” > i veure que hi estigui l’equip de Linux
 • 3. 2. Accions necessàries per accedir a la carpeta compartida de Windows des deLinux. Només lectura.Primer de tot s’ha de crear la carpeta a compartir a l’equip Windows i fer lesaccions necessàries per compartir-la de tal manera que només sigui de lectura.Ara des de l’equip Linux, instal·lem el paquet SAMBA CLIENTsudo apt-get install smbclientDesprés d’instal·lar el paquet SAMBACLIENT, llistem les carpetes compartidesde l’equip servidor: smbclient --list //IP_servidor i ens assegurem que la carpeta“compartida” estigui a la llista.smbclient --list //192.168.5.29Per accedir al recurs compartit fem servir el mateix ordre més l’usuari perrealitzar la connexió:sudo smbclient //192.168.5.29/compartida –U root[ordre ruta_carpeta_compartida –U(específica l’usuari) usuari]
 • 4. Podem visualitzar els arxius dins de la carpeta compartida amb l’ordre ls .Fem prova creant un arxiu que es digui “yeni” a la carpeta compartida delservidor Windows i tornem a fer ls al client.
 • 5. 3. Fes el mateix peròaccedint-hi des de Nautilus /Konqueror.Escriure “nautilus” des del terminal. Sens obrirà una carpeta. Hem danar a“Fitxer” > “Connectar al servidor”.Ara sha descriure característiques per connectar-se al servidor, comsindica a la següent imatge i clicar a “Connectar”.Ara sha descriure el domini i la seva contrasenya (aquest últim sidispossa) > “connectar”
 • 6. si sha connectat bésens obriràuna finestra amb el recurs compartit, com esmostra a la següent imatge:
 • 7. 4. Accions necessàries per accedir des de Windows al directori /recursos de lamàquina Linux per lectura-escriptura.4.1 Crear la carpeta “recursos” a compartir i compartir-la.4.2 A l’arxiu de configuració, fet ús anteriorment, configurem l’apartat “path”.Escrivint la ruta de la carpeta a compartir.Des de l’equip Windows, anem a “El meu equip” > “Els meus llocs de xarxa” >“ Veure equips del grup de treball” > entrem a l’equip compartit “Manolo”
 • 8. 5. Accedir des de Windows a una impressora de la màquina Linux.5.1 “El meu equip” > “Els meus llocs de xarxa” > “ Veure equips del grup detreball” > entrem a l’equip compartit “Manolo” > fem clic a una impressoracompartida i instal·lem la impressora a Windows.Ens assegurem que la impressora existeix i que es pugui imprimir.